Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2015, 22:00:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Chinuit a fost poporul ăsta și atunci, chinuit și batjocorit e și azi. Dar azi arată, parcă, mai desfigurat și mai ticăloșit ca oricînd...
Corect , asta ne este Crucea !
Sa nu uităm totusi că in acea perioadă informația nu circula ca in aste zile , iar toată presa era condusă de propaganda de partid , totul era ascuns si cosmetizat la maxim, pe când astăzi informația circulă liber si ticăloșia si desfigurarea este cuprinsă în informația cotidiană, ba chiar se fac abuzuri în acest sens , in mediatizarea de fapte ticalose :)
Vechi 17.12.2015, 22:05:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Si existența acestui site , a fost posibilă datorită evenimentelor de acum 26 de ani .
Sa ne imaginăm cum ar fi arătat România condusă si acum de acel regim dictatorial si ticălos!.
Nici nu vreau sa-mi imaginez ! ! !
Vechi 17.12.2015, 22:33:51
ahilpterodactil
Guest

Implicit

De mirare însă că regimul nu a distrus complet viața bisericească. Nu înțeleg nici astăzi din ce rațiuni a rămas totuși o anume permisiune de a trăi viața de cult și obiceiurile strămoșești. Probabil și-au făcut socoteala cinică, așa cum și propagau, că religia e opiu pentru popor. Și fiind opiu mai îndulcește nițel necazul...
Sau poate au găsit în Ortodoxie, mai ales în Ardeal, un mijloc de a păstra ceva din ființa națională...
La noi acasă trăiam un melanj dubios referitor la credință și Biserică.
Tata era membru de partid și lider local - evident că nu putea fi un om prea bisericos, deși nici adversar înverșunat al Bisericii nu era. Poate pentru că era filolog, uneori citea din Biblie... Dar la o slujbă nu prea l-am văzut, exceptînd vreo nuntă ori vreo înmormântare...
Exista o înțelegere, se pare, între mama și tata privind educația noastră creștină. Mama fiind credincioasă, din familie de credincioși, ne învățase rugăciunea, ne deprinsese cu mersul la slujbe și ținea posturile, sărbătorile așa cum era tradiția. Tata nu a împiedicat-o niciodată, nu îmi amintesc să fi fost între ei vreo discuție pe tema asta... Îmi pare rău că nu-i mai pot întreba cum s-au înțeles ei în această chestiune. Aș fi tare curios...:)
Lucrurile au evoluat în așa fel încât deja, pe când aveam vreo 13 ani, mama mi-a propus să merg la ... seminar! Mă visa preot!! Și culmea e că tata nu s-a opus... Dar eu învățasem deja șmecheria, ca elev premiant, că omul se trage din maimuță, că religia e retrogradă, că e opiu pentru popor etc. Mi se explicase bine, la orele de marți seara, când făceam materialism științific cu profu de mate, că trebuie să depășim vechile credințe care nu sunt decât invenții ale omului ignorant care nu face față stihiilor naturii.....
Bunica din parte tatălui era atee. Ea avea convingerea tare că orice fenomen se poate explica pe baze raționale, științifice și că nu e nevoie să căutăm alte explicații decât pe pământ.
Bunicul fugise din istorie, după revenirea din război, în fundul curții... Nu mai avea încredere în nimeni și în nimic, se închisese în sine și lucra de dimineața până seara târziu în grădină.... Nu știu dacă avea sau nu credință în Dumnezeu. Dar fapt uimitor, când a citit în Scânteia că undeva în Uganda a avut loc nu știu ce nenorocire, a plâns... Suferea pentru acei oameni....
Bunicii din partea mamei au fost țărani evlavioși. La 90 de ani bunica își făcea în fiecare dimineață mătăniile și toată pravila de rugăciune, în genunchi, sub icoana mascată de un frigider imens... Nu știu cum făcea ea, parcă privea prin frigider la icoană și se ruga....
Bunicul a murit când comuniștii i-au luat și ultima pereche de cai. Nu a putut duce și asta și a murit de inimă.

La Revoluție, cea mai tare vorbă a scos-o bunica: "Ce-au avut maică cu el, de l-au omorât taman de Crăciun? Ce, n-avea Cine să-l judece? De-acum o să ne fie și mai greu, veți vedea...."
Și văzurăm.
Vechi 17.12.2015, 22:09:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Eu i-as invita pe toti cei care regreta comunismul si pe "Geniul Carpatilor" sa depuna cerere de emigrare in Coreea de Nord. De acolo, ne vor putea explica nenorocirile aduse de capitalism mai cu folos. Mai cu folos pentru ei: acest lucru ii va face sa fie bine vazuti de partidul unic muncitor si le va da speranta ca, poate, intr-o zi, partidul ii va pune presedinti de scara de bloc in Phenian, asa cum vor fi fost si parintii lor in Bucuresti.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 17.12.2015, 22:30:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu i-as invita pe toti cei care regreta comunismul si pe "Geniul Carpatilor" sa depuna cerere de emigrare in Coreea de Nord. De acolo, ne vor putea explica nenorocirile aduse de capitalism mai cu folos. Mai cu folos pentru ei: acest lucru ii va face sa fie bine vazuti de partidul unic muncitor si le va da speranta ca, poate, intr-o zi, partidul ii va pune presedinti de scara de bloc in Phenian, asa cum vor fi fost si parintii lor in Bucuresti.
Ai vazut pe cineva aici sa spuna ca regreta comunismul si pe Ceausescu?

Eu cel putin ce am sublinat dar se pare ca prea putin pot sa priceapa, este ca nu a fost nici o re-volutie in '89, ci o in-volutie.

Sigur, cainele caruia i s-a schimbat stapanul si primeste in plus 2 metri de lant si poate sa ajunga pana sub gardul vecinului unde se gudura ca sa primeaca o bucata de friptura in plus la meniu, poate sa aiba impresia ca o duce mai bine.

Dar adevarul este ca realitatea nu s-a schimbat foarte mult in esenta ei: tot caine, tot la stapan, tot in lant.

.
Vechi 17.12.2015, 22:38:40
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
...................:))))
Vechi 17.12.2015, 22:11:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Păi bine, Alin, un conducător de țară care să nu știe despre "nemulțumirile efective" ți se pare dezirabil? Era o mascotă sau ce? Oare un lider politic trăiește rupt de realitatea pe care o păstorește?
Poate da, poate nu.
Poate alternativele erau si mai nasoale.
De fapt, a doua parte fara "poate", ca am aflat-o deja.

Citat:
Sacrificiile pot fi acceptate dar nu când sacrificăm oameni pentru un ideal personal sau de grup (partid).
Erau mai nationale, incomparabil, net, nationale fata de cele din ziua de azi.

Citat:
Dictatura își pune platforma ideologică mai presus decât viața oamenilor. Găsești că asta e acceptabil?
Vad ca e acceptat in prezent...

Citat:
În fond, cum vezi: conducerea e în slujba oamenilor sau oamenii în slujba conducerii? Am avut o conducere centrată pe nevoile și aspirațiile cetățenilor sau, mai degrabă, pe nevoile și interesele clasei conducătoare?
Cum ti se pare ca stau lucrurile in prezent?

Citat:
Ce merit hidos să ai funcții de conducere într-un stat dictatorial!... Și să pretinzi venituri mai mari pentru că distrugi și corupi mai mult omenescul din propria ta țară, din propriul popor...
Te referi la asta?

Noile salarii ale inaltilor demnitari: Presedintele, premierul si sefii camerelor din Parlament vor fi platiti cu cate 21.540 lei brut pe luna, de la 1 august

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 8 iulie 2015, 14:58 Actualitate | Esențial

Presedintele, premierul si sefii celor doua camere din Parlament vor avea salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015, potrivit unor surse guvernamentale. Salariul brut al vicepremierului va fi de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei. Ceilalti inalti demnitari, ministri si sefi de servicii secrete, vor fi platiti cu cate de 19.055 lei brut, salariul net urmand sa fie de 13.365 lei.

In prezent, salariile presedintelui si premierului sunt de aproximativ 6.500 lei net, iar al unui ministru de circa 5.300 lei.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential...t-1-august.htm

Citat:
Ți se pare că odele de azi au aceeași frecvență, amploare, intensitate ca atunci?
Cam da, doar ca nu sunt pentru o persoana sunt pentru organizatii si grup de interese.

Citat:
Ai văzut tu sute de mii de copii defilînd în întreaga țară pentru UE?
Ai văzut tu stadioane întregi de copii care scriu cu corpul lor "Te slăvim UE iubit?"
Probabil n-ai fost niciodata la o manifestatie electorala PSD..
Sigur, fata de inaintasi sunt doar o palida imitatie, dar ai rabdare..

Citat:
Ceea ce nu înseamnă că în ceaușism era "mai bine".
Depinde de perspectiva, persoana, etc.
Unii o duc mai bine, altii, multi altii, mult mai rau.

Citat:
Din păcate a fost înlocuit un regim prost și dăunător cu alte regimuri proaste și dăunătoare. Necazuri și umilințe am îndurat atunci, nenorociri trăim și azi. Chinuit a fost poporul ăsta și atunci, chinuit și batjocorit e și azi. Dar azi arată, parcă, mai desfigurat și mai ticăloșit ca oricînd...
Buna dimineata.
Traiasca "revolutia".

Last edited by AlinB; 17.12.2015 at 22:14:36.
Vechi 05.01.2016, 02:36:38
EzioAuditore
Guest

Implicit

Imi place cum vorbiti de capitalism, si democratie.

Dar vin cu cateva intrebari: Ce locuri de munca ati creat? Ce fel de investitii ati realizat?
Care sunt donatiile pe care le-ati facut? Ce venit pasiv aveti? ... etc.

Eu de exemplu' am venit pasiv din 40 de spatii imobiliare de peste 3000 de euro.(bine recunosc, o parte de la tatal meu, care m-a si educat in datorie) Nu e mult momentan da' conteaza ... capitalismul nu e o idee ci un joc, pe care daca il joci inteligent nu mai e nevoie sa muncesti ... poate fi un ideal? Dar pana la urma unde ati vazut idealuri?

...dar e corect? Nu! evident... pentru cine isi construieste iluzii.

Asa ca ... vrei sa fii liber financiar. Renunta la iluzii si educa-te financiar!

Vechi 05.01.2016, 12:26:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Imi place cum vorbiti de capitalism, si democratie.

Dar vin cu cateva intrebari: Ce locuri de munca ati creat? Ce fel de investitii ati realizat?
Care sunt donatiile pe care le-ati facut? Ce venit pasiv aveti? ... etc.

Eu de exemplu' am venit pasiv din 40 de spatii imobiliare de peste 3000 de euro.(bine recunosc, o parte de la tatal meu, care m-a si educat in datorie) Nu e mult momentan da' conteaza ... capitalismul nu e o idee ci un joc, pe care daca il joci inteligent nu mai e nevoie sa muncesti ... poate fi un ideal? Dar pana la urma unde ati vazut idealuri?

...dar e corect? Nu! evident... pentru cine isi construieste iluzii.

Asa ca ... vrei sa fii liber financiar. Renunta la iluzii si educa-te financiar!
Eu in locul tau nu m-as lauda cu asta.
Daca educatie financiara inseamna sa primesti moca 40 spatii imobiliare apai vreau si eu din asta.

Sa mai intreb cum au fost facuti banii de aia 40 spatii imobiliare?

Acum depinde si de ce spatii imobiliare vorbim, ca daca aduc un venit sub 100E/luna par mai degraba a fi gherete la coltul strazii :)
Vechi 05.01.2016, 14:49:44
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu in locul tau nu m-as lauda cu asta.
Daca educatie financiara inseamna sa primesti moca 40 spatii imobiliare apai vreau si eu din asta.

Sa mai intreb cum au fost facuti banii de aia 40 spatii imobiliare?

Acum depinde si de ce spatii imobiliare vorbim, ca daca aduc un venit sub 100E/luna par mai degraba a fi gherete la coltul strazii :)
1000e sal net pe luna.

In cat timp econom. 20000e? Cel mai bun caz 2 ani.

Dar sa-i imprumuti? 30 min. la banca.

Rumega la acest ex si proceseaza corect info. Poate o sa intelegi de ce banii sunt datorie. Ciao:)
Subiect închis