Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2015, 18:27:52
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita Vezi mesajul
In cluburi nu se canta numai muzica rock, sunt rare astfel de cluburi. Exista cluburi de manele, jazz, disco, etc...de toate pt toti, in functie de preferinte.
Ce este cu generalizarea asta?
Tinerii au nevoie de socializare, au nevoie sa iasa, sa comunice si sa se distreze, ca asta face parte din tinerete. Tot la fel era si acum 50-100 de ani cand se organizau baluri si serate dansante.
Nu-mi spuneti ca n-ati fost niciodata la vreun bal! chiar asa demonic si pacatos a fost evenimentul?

Se invata socializarea, comunicarea; pentru ca un viitor adult sanatos are nevoie sa nu fie sociopat, salbatic si emotiv in relatiile cu ceilalti.
Credeti ca tinerii nu au discutii interesante intre ei? Va inselati!
Mesajul care razbate din randurile dvs. nu suna rau. Suntem tineri, deschisi, veseli si credinciosi! Avem disponibilitate si pentru biserica si pentru club. Tinerii stiu sa poarte discutii interesante iar daca merg in club, nu se imbata si nu-si fac de cap.

In club ascultam muzica, dansam, bem ceva fara alcool si ne intoarcem acasa. Ne intoarcem acasa mirosind a tigari, ragusiti de cat ne-am straduit sa ne facem auziti, obositi macar ca n-am dansat si cu chef de rugaciune si participare la Sf. Liturghie.

Chiar ar fi interesant de aflat cum isi petrec timpul liber si alti tineri care frecventeaza biserica. Dar mersul in club nu cadreaza cu o vietuire crestineasca. Ma gandesc ca sunt multi tineri credinciosi care reusesc sa socializeze, sa se simta bine, sa schimbe pareri/impresii in alt mod si in alte locuri.

Nu e un capat de tara pentru cineva, daca se intampla sa ajunga intr-un club. Dar sa revina acolo, fara riscul de a se vatama sufleteste, e mai greu.

"Toate să le încercați; țineți ce este bine;"

Comunicarea, socializarea debuteaza in primii ani de viata, dar nu se desavarsesc in club!

Last edited by crinrin; 10.11.2015 at 23:25:38.
Vechi 08.11.2015, 21:58:13
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
3.Acolo nu se invata nimica ,despre tara noastra ,despre istoria ei adevarata ,sunt numai zgomote obositoare infernale.
Deși imensa majoritate a textului este o mizerie (haideți, sofiaiuga, recunoașteți că nu l-ați scris D-vs. ) trebuie să recunosc că cireașa de pe tort este propoziția citată mai sus. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs în hohote.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 08.11.2015, 23:47:30
The Willful One
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Deși imensa majoritate a textului este o mizerie (haideți, sofiaiuga, recunoașteți că nu l-ați scris D-vs. ) trebuie să recunosc că cireașa de pe tort este propoziția citată mai sus. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs în hohote.
Eu am râs de m-am spart citind naivitățile si misticarelile de tarcovnic sub-catehizat postate pe topicul de față. Pe bune, nu e de plâns; eu mă distrez. Fanatismul religios, dacă nu seamănă moartea si distrugerea in jur, e in cel mai rau caz penibil sau isteric. Adica, pentru mine, amuzant.

P. S. Vinerea viitoare merg in club, cred.

Last edited by The Willful One; 08.11.2015 at 23:53:31.
Vechi 09.11.2015, 00:05:01
antoniap
Guest

Implicit

Sa mergem atunci vinerea la cluburi de noapte, iar apoi sa venim sa ne dam exemple de buni crestini! Sa-i luam peste picior pe inapoiatii astia care inca mai cred ca exista pacat! Cum sa existe asa ceva? Totul este permis! Nu-i asa, bunilor ,,crestini" ce v-ati oferit sa ne spuneti cum sta treaba cu credinta?
Vechi 09.11.2015, 00:19:31
Pelerin spre Rasarit
Guest

Lightbulb

Strict legal vorbind nu ai cum sa interzici prin lege activitati comerciale de tipul cluburilor. In legislatia existenta nu exista o asemenea posibilitate. Poti sa le impui un anumit tip de fiscalitate( reglementata in prezent in Codul Fiscal la art.18 din Impozitul pe profit) anumite reguli de functionare dar nu le poti interzice. Ca sa ma fac mai bine inteles: legislatia romana le da tot dreptul sa existe in anumite conditii legale. Ideea de a le interzice pe motive religioase (oricare ar fi ele) poate sa reuseasca prin tari gen Iran poate. In Rusia sau Grecia, ca sa dau exemplu doar doua tari traditional ortodoxe, sunt in numar nu mare ci foarte mare. Nu le interzice nimeni. Eventual le poti sanctiona ( nerespectarea unor obligatii legale) cu amenzi, suspendarea temporara activitatii sau, hai sa zicem, ,,inchiderea" lor dar doar pt motive legale, motive care, prin lege,nu includ si aspecte religioase.

Ideea in sine este complet utopica din foarte multe motive( fiscale, legislative,etc). Inainte sa se supere sustinatorii ideii precizez: nu am spus ca sunt bune sau proaste ci doar ca ideea interzicerii lor pe motiv religios nu are nici ceea mai vaga sansa de reusita, in contextul actual.Back to the drawing board :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 09.11.2015 at 00:27:45.
Vechi 09.11.2015, 00:39:11
antoniap
Guest

Implicit

Legile sunt facute de catre oameni. Daca am fi suta la suta crestini practicanti, atunci nimeni n-ar avea curajul sa infiinteze asa ceva. Daca societatea in care traim are si slabiciuni, e corect sa spunem ca pacatul e pacat si virtutea e virtute, nu sa confundam lucrurile intre ele. Una e sa alegi sa te rogi la biserica ori acasa si alta e sa alegi sa mergi un club de noapte! Toate alegerile pe care le facem in viata au importanta.
Vechi 09.11.2015, 20:46:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
[b][u]CLUBURILE DE NOAPTE
1.Acolo se cinta numai muzica rock ,care este satanica.
Exista mai multe tipuri de rock. Aici era vorba de heavy metal, , care nu se canta in niciun club, de aceea acest club era specializat pe acest gen de muzica.
Vechi 09.11.2015, 21:05:45
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Exista mai multe tipuri de rock. Aici era vorba de heavy metal, , care nu se canta in niciun club, de aceea acest club era specializat pe acest gen de muzica.
PT.AS DA SEAMA CINEVA DACA MUZICA SAU MELODIA ROCK ESTE SATANISTA TREBUIE SA ASCULTE REDAREA INVERSA ,CARE ACTIONEAZA SUBLIMINAL ASUPRA CREIERULUI.Textul auzit pe redare inversa va va convinge dc.respectiva melodie este satanista sau nu .
Argumentele aduse in cartea SATANISMUL IN MUZICA ROCK SUNT F.F.F.CONVINGATOARE,MAI ALES METELICA ,FORMATIA ASTA CICA ERA CEA MAI PERICULOASA.
Vechi 09.11.2015, 21:18:38
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
PT.AS DA SEAMA CINEVA DACA MUZICA SAU MELODIA ROCK ESTE SATANISTA TREBUIE SA ASCULTE REDAREA INVERSA ,CARE ACTIONEAZA SUBLIMINAL ASUPRA CREIERULUI.Textul auzit pe redare inversa va va convinge dc.respectiva melodie este satanista sau nu .
Argumentele aduse in cartea SATANISMUL IN MUZICA ROCK SUNT F.F.F.CONVINGATOARE,MAI ALES METELICA ,FORMATIA ASTA CICA ERA CEA MAI PERICULOASA.
Ascultat invers si Gica Petrescu e satanist.
Nu mai credeti toate prostiile pe care le cititi. Si terminati si cu Metallica. Nu are nici o treaba cu satanismul. Si suna mai bine decat formatia care a cantat acolo in club si cand ii asculti invers. :)
Vechi 09.11.2015, 21:28:20
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Parintele Savatie :)

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Acum sa-i spuna cuviosii acolo ca si el e satanist.
Subiect închis