Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2015, 18:06:44
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

abaaaabbbb63, hai recunoaște că ți-e puțin ciudă și invidie pentru ofranda dată de Primărie, Bisericii lui Hristos. Normal, tu nefăcând parte din Biserică, te râcâie mintea.

Logica ta, e ca logica lui Iuda. Și Iuda Iscarioteanul a zis la fel ca tine: acel mir putea fi vândut și banii împărțiți săracilor.

La fel spun și cei ce urăsc pe Hristos, despre orice Biserică, inclusiv despre Catedrala Mântuirii Neamului, că acei bani, putea fi dați săracilor, în feluri diverse. E corect. Dar e logica lui Iuda. Hristos însă, a văzut altfel lucrurile, cum le vedem și noi, creștinii, azi.

Tu spui exact la fel, primăria, putea folosi banii aceia în alt scop. Ești un iuda iscarioteanul în miniatură.

Nu, tu nu ai învățat nimic din Pilda Banului Văduvei. (Luca 21, 1-4) Ea a dat ultimii ei bani, pentru construcția Templului Legii Vechi. A dat acei bani și aștepta să moară de foame.
Dar tu câți bani ai dat pentru o Biserică a lui Hristos? Nici 2 euro donați prin sms.

Dar arunci cu piatra? În Hristos? Ești sigur că știi ce faci? Noi ortodocșii, deci creștinii, suntem blânzi, dar ia seamă, că Hristos e Dreptul Judecător.

Iar Matei 19, 21 acolo-i un verset care arată călugăria, monahismul. Voi aveți așa ceva în confesiunile din care faci tu parte, abaaaabbbb63 ? Sau din nou ataci, fără să știi ce vorbești, fără să știi ce faci?

Ia seamă, frățior iubit, că lupți cu Mireasa Mielului, cu Biserica lui Hristos.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 20.05.2015, 10:49:25
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de igor_paslusnik Vezi mesajul
oare femeia care a vărsat mirul de nard, de mult preț, pe picioarele mântuitorului, mir care valora 300 de arginți, oare nu era o exagerare? Nu, nu era. Era ofranda ei, pentru hristos.

La fel și primăria sectorului i, e ofranda ei pentru hristos, mai ales că la ce bani învârte primăria, 200.000 de euro, chiar nu-i o sumă. Deși mă îndoiesc totuși sincer, că e atât, cred că-i mult mai puțin.

Catedrala mântuirii neamului, la fel, slavă domnului că s-a început, ceea ce era în plan, de 100 de ani.
Ea este ofranda poporului daco-romanilor, pentru hristos. Toate popoarele ortodoxe majoritare, sârbii, rușii, grecii, bulgarii, ucrainienii, toți au o catedrală a mântuirii neamului, noi am fost ultimii care n-au avut-o.

Mă bucur că se contruiește catedrala mântuirii neamului, e ca și cum ar fi câte un vas cu mir de preț diferit, al fiecărui romîn.
La fel cum mă bucur pentru biserica sfântului apostol andrei, cu mozaic din egipt, egiptul, care a fost una din primele țări creștine de pe pământ.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 00:56:35
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Te pot ajuta cu ceva? Am mințit cumva cu ceva?

Atunci când îndepărtez oamenii de pe calea mântuitoare, atunci, te rog frumos, să vi să mă ajuți, să-mi arăți greșeala și să mă îndrepți, cu blândețe și bucurie.

Până atunci, sincer, nu înțeleg, semnele greței, dar nici nu mă silesc prea tare să le înțeleg, că nu le găsesc folos spre mântuire...

Hristos a înviat, Barsaumas, Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 15:38:34
iliesorinniculae iliesorinniculae is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.02.2014
Implicit Se poate un raspuns?

De acord cu articolul daca ar intr-u totul adevarat. Frecventez des Biserica "Sf. Paraschieva" de pe strada Dreptatii din Sectorul 6 Bucuresti si preotii de acolo nu baga pe nimeni in seama daca aceea persoana nu are macar 10 lei sa le dea. Se fac donatii in fiecare saptamana (din 2011 de cand ma duc eu) dar nu am vazut nici un preot de acolo macar sa ii spuna o vorba buna unui amarat.....ce sa mai zic sa ii ofere macar o bucatica de mancare. Cantina sociala in parohie....da de unde? Chitanta bentru cei 500 de lei cat m-a costat la biserica inmormantarea bunicii mele.....da de unde? Vreti sa mai enumar? Oare Patriarhia Romana nu are nimic de comentat in fata acestor fapte?
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 16:50:04
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iliesorinniculae Vezi mesajul
De acord cu articolul daca ar intr-u totul adevarat. Frecventez des Biserica "Sf. Paraschieva" de pe strada Dreptatii din Sectorul 6 Bucuresti si preotii de acolo nu baga pe nimeni in seama daca aceea persoana nu are macar 10 lei sa le dea. Se fac donatii in fiecare saptamana (din 2011 de cand ma duc eu) dar nu am vazut nici un preot de acolo macar sa ii spuna o vorba buna unui amarat.....ce sa mai zic sa ii ofere macar o bucatica de mancare. Cantina sociala in parohie....da de unde? Chitanta bentru cei 500 de lei cat m-a costat la biserica inmormantarea bunicii mele.....da de unde? Vreti sa mai enumar? Oare Patriarhia Romana nu are nimic de comentat in fata acestor fapte?
Dar dumneavoastră ați adus aceste fapte la cunoștiința Patriarhiei ?
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 12:11:56
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dar dumneavoastră ați adus aceste fapte la cunoștiința Patriarhiei ?
Da, am trimis e-mail. Dar de 6 luni nu s-a schimbat nimic. Mai nou am vazut ca au bagat agenti de paza si nu mai lasa nici un om imbracat mai saracacios, chiar daca doar participa la slujba. Nu mai spun de cei care chiar au nevoie de ajutor. Si aseara am mai aflat ceva: din cauza preotilor de acolo sunt persoane care nu mai vor sa auda sa mai mearga la vre-o biserica.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 13:10:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Mai nou am vazut ca au bagat agenti de paza si nu mai lasa nici un om imbracat mai saracacios, chiar daca doar participa la slujba.
Ei, monșer, asta gogonată chiar n-o mai cred. "Nu mai lasă" unde?
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 13:18:40
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ei, monșer, asta gogonată chiar n-o mai cred. "Nu mai lasă" unde?
Pui pariu pe 100 RON si mergem duminica la prima ora la slujba? Am lasat si adresa in primul comentariu. Daca crezi ca mint ti pariul? Si nu mai lasa in Biserica si curtea Bisericii. Te provoc!
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 15:11:49
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
Frecventez des Biserica "Sf. Paraschieva" de pe strada Dreptatii din Sectorul 6 Bucuresti ....
E pe lângă Piața Gorjului, cumva?
Și ce făcuși, frate, de ți-ai atras interdicția de a intra în sfântul lăcaș?
Ai cerșit agresiv, ai pus băbuțelor piedică, ai intervenit la predică să îl corectezi pe părinte, tulburînd sfânta slujbă, ai cântat aiurea, ai râs ori fluierat în biserică, ai pus bombe?
Ori poate ai venit mereu cu blugii ăia jerpeliți și cu tricoul ăla roșu, cam puturos, pe care scrie hail hitler, parcînd motorul cu o roată proptită în ușa bisericii.... ? Sau cum?
Ia zi-ne, că io mă bag la pariu, dacă șoptești nițel care-i treaba...
Că n-am pomenit biserică unde preoții să pună stop unor oameni nevinovați. Nici celor vinovați, de se întorc de la păcatele lor ori de caută sincer îndreptare.
Dimpotrivă, la cât rabdă preoții cu noi, într-adevăr se cuvine să le sărutăm dreapta, fie și când aceea ne-o fi tras vreo binecuvântată scaltoacă...

Last edited by Ioan_Cezar; 27.05.2015 at 18:56:07.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2015, 13:51:58
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
E pe lângă Piața Gorjului, cumva?
Și ce făcuși, frate, de ți-ai atras interdicția de a intra în sfântul lăcaș?
Ai cerșit agresiv, ai pus băbuțelor piedică, ai intervenit la predică să îl corectezi pe părinte, tulburînd sfânta slujbă, ai cântat aiurea, ai râs ori fluierat în biserică, ai pus bombe?
Ori poate ai venit mereu cu blugii ăia jerpeliți și cu tricoul ăla roșu, cam puturos, pe care scrie hail hitler, parcînd motorul cu o roată proptită în ușa bisericii.... ? Sau cum?
Ia zi-ne, că io mă bag la pariu, dacă șoptești nițel care-i treaba...
Că n-am pomenit biserică unde preoții să pună stop unor oameni nevinovați. Nici celor vinovați, de se întorc de la păcatele lor ori de caută sincer îndreptare.
Dimpotrivă, la cât rabdă preoții cu noi, într-adevăr se cuvine să le sărutăm dreapta, fie și când aceea ne-o fi tras vreo binecuvântată scaltoacă...
Eu nu cred ca te-am jignit cu ceva, nu am cersit nimic, etc, etc. Nu inteleg de ce trebuie sa iti bati joc de cineva? Si in Biserica am intrat imbracat civilizat, asa ca idee. Dar nu sunt eu in stare sa te judec pe tine. Este doar o constatare a mea si a altor (multe, multe) persoane. Si nu este pe lanaga piata Gorjului, ci pe langa piata Veteranilor (destul de aproape de Gorjului). Eu tin pariul.....deci te bagi?
Reply With Quote
Răspunde