![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe de alta parte, cand aud de aceste cazuri imi vine sa parasesc biserica si sa ma rog acasa! Este cat se poate de smintitor sa aud de ce sunt in stare ai nostri preoti ortodocsi, ca de restul de alta religie nu imi pasa! Exista canoane clare pe care preotii, din cate vad, nu le respecta, mai mult respecta canoanele credinciosii de pe forum decat preotii, multi dintre ei, care pentru bani ar face orice, desi sunt responsabili pentru ce fac, pentru cum smintesc oamenii. |
|
|
||||
|
||||
|
E un gând de la cel viclean.
În afara Bisericii nu este mântuire. |
|
|
|||
|
|||
|
Spune-le asta pustnicilor.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Wow, acuma va luati si de greseli de tip typo...bravo... pai atunci sa fie postarea zilei, daca atata puteti... eu n-am nimic impotriva, de fapt, putin ii pasa.Probabil pe altii i-a dus mintea sa isi dea seama ca e greseala typo, dar trebuia sa veniti dvs sa scoateti in evidenta asta... cum ziceam, bravo, mai mlt n-am de adaugat. Ah, si deformati sunt si destui oameni, fie ei ortodocsi sau de alte confesiuni; toti avem deformarile noastre (mai ales sufletesti) Tin sa precizez ca preotul respectiv nu a oficiat casatoria pentru bani, culmea, nu ne-a cerut nici un leu (fata de alti preoti la care umblasem si care pentru nunta cereau niste sume incredibile) - ulterior am aflat ca nasii au dau 200 lei - oricum fata de 700-900 de lei (sau 800-1200 daca era sa avem 2 perechi de nasi - sume cerute de alti preoti de la alte biserici din oras), 200 e practic o suma mai mult decat decenta...
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un ortodox reformat pe care d-voastra l-ati transformat fara sa vreti in ortodox deformat este de fapt un ortodox a carui ortodoxie este denaturata, falsificata, la asta ma refeream. Este foarte haios in orice caz. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Scuze, e doar o curiozitate! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se pare ca preotul nu a stiut ca nasii nu sunt ortodocsi casatoriti, pentru ca nu i-ati spus, nu pentru ca a stiut si a facut si asa. Si ma indoiesc ca preotul a stiut ca va casatoriti si la un cult eretic, ca doar nu a dat dispensa. POate sa se casatoreasca si la hindusi dupa aceea, daca asa au inteles mirii credinta, preotul de unde sa stie? Retine, sotul tau s-a convertit la ortoodcsi, nu se repeta botezul intotdeauna (desi nu e nici valabil), se face doar mirungerea. Daca el se considera tot eretic (sau reformat, e acelasi lucru) inseamna ca a facut o convertire falsa, e un mare pacat, mai mare decat atunci cand era doar reformat. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
În schimb e vinovat că nu l-a botezat pe om. Cum le mai stii tu, mah Cătăline. Toate tainele credintei. Chiar mai bine ca preotii. Deci, după tine, sotul Corinushei e un convertit ortodox... nebotezat. Dar atunci se mai pune si întrebarea: poate un om nebotezat să fie numit ortodox? Last edited by Dalian; 30.08.2014 at 16:02:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
si referitor la punctul 2, sotul nu a stiut ce ii face preotul (am fost langa ei); l-a facut cu mir si a zis nustiuce si la gta i-a zis "acum sti ortodox, dar botezul reformat iti este valabil". Asa ca al meu s-a trezit dintr-o data ortodox, fie ca a vrut, fie ca nu; nu l-a intrebat nimeni nimic; In fine, oricum pentru noi, confesiunea religioasa diferita e ultimul lucru care ne-ar putea deranja... Amandoi, oricum ne rugam aceluiasi Dumnezeu; Dumnezeu e acelasi, iar chestiunile de dogmatica si mai stiu eu ce diferente sunt nu ne intereseaza, pentru ca niciunul nu suntem (si probabil nici nu vom fi) crestinii perfecti, care sa faca totul a la carte; asa ca diferenta de confesiune religioasa nu ne impiedica nicidecum sa fim o familie.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|
||||
|
||||
|
Chestii gen spovedanie, împărtășire sunt la "și altele" nu?
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 14:31:46 |
| Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 20:25:22 |
| nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 12:31:35 |
| nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 13:55:29 |
| casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 21:29:10 |
|
|