![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfanta Treime e un adevar de credinta insa unele reprezentari ale acesteia denatureaza Adevarul. Ceea ce i s-a aratat prorocului Daniel nu e Tatal, ci o vedere profetica a misterului Acestuia. Adevaratul exaget al Tatalui e Fiul, singura “icoana” sau chip al Dumnezeului celui nevazut. Niciun pictor nu poate prezenta misterul intratrinitarian ca atare, nu poate prezenta "paternitatea" (nasterea Fiului si purcederea Duhului) nici macar simbolic, treimea teologica fiind dincolo de orice intuitie. “Icoana” a supravietuit de-a lungul timpului, pentru ca a raspuns nevoii oamenilor, ce s-au simtit mai apropiati de Dumnezeu-Tatal reprezentat in acea maniera necanonica.Icoana Sfintei Treimi care corespunde intru totul invataturii Bisericii, in continut si in expresia artistica, este Treimea lui Rubliov. In bisericile noastre exista multe picturi necanonice, multiplicate din nestiinta si ignoranta, pentru ca-s captivante din punct de vedere artistic, insa departe de adevarul teologic. Last edited by ioanna; 14.02.2014 at 15:56:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Are si de ce sa se minuneze, cum trei persoane (pe Dalian nu-l pun la socoteala, el oricum nu stie despre ce vorbim, el vrea doar sa se razbune pentru discutia precedenta), se straduiesc sa nu inteleaga ce ar intelege probabil si un copil, daca i s-ar explica. Sa fie de vina faptul ca cele trei persoane nu au recunoscut niciodata cand s-au inselat si probabil nu or sa recunoasca nici daca si-ar da seama ca s-au inselat?
In al doilea rand, ce rost are acest mesaj zeflemitor, batjocoritor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Sper ca stii ca si Parintele Arsenie Boca (pe care il apreciezi, de aceea spun de domnia sa), L-a pictat pe Dumnezeu Tatal tot asa, sub forma unui om batran. Last edited by catalin2; 10.02.2014 at 01:01:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Se zice ca l-ar fi pictat si pe Francisc de Asissi printre sfinti deci..
|
|||
|
|||
![]()
În discuție e vorba de Dumnezeu Tatăl pictat de părintele Arsenie. Așteptăm să vedem cu argumente își susține afirmația.
Last edited by ovidiu b.; 10.02.2014 at 18:44:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Dimpotriva, din cate biserici am vizitat, mi s-a parut, din fericire, mai degraba o exceptie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe langa manastirea din Tara Sfanta si Lavra din Ucraina e si manatirea din Hozeva, acolo unde s-a nevoit sfantul Ioan Iacob Hozevitul. A devenit sfant rugandu-se si in biserica unde ar fi, dupa eroarea ta, o icoana eretica. Citat:
Citat:
Citat:
Eu stiu asta, dar mesajul ii era adresat lui Ovidiu, care are un respect deosebit fata de parintele, de aceea am si precizat acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat: