Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2014, 19:33:18
radu1984
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catehumen Vezi mesajul
...e asta depinde dupa facultati ... M-am uitat pe pagina ta de profil ,la semnatura apare acest mesaj "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi." Cata piosenie ...dar merge si cu jigniri si prosti ? Se pare ca la tine DA ! Tu esti fariseul din evanghelie . "Doamne multumesc ca sunt asa de dastept si nu sunt ca prostul asta de catehumen ... Si ma milueste Doamne pe mine pacatosul ...Amin .
Ceva va deranjat si asta iseamna ca ubdeva am dreptate dar e asta este,mi-sm cerut iertare sa fiu eu fariseul si tu bunul samaritean,parerea mea este ca esti un fariseu asemeni mie ce nu stie sa ierte ce te-am jignit cu banatul asta e adevarul te-as putea face in fel si chip dar nu-mi pun mintea cu unul ca tine ce nu stie sa ierte , ori te deranjeaza ca banatul ti-a dat papa ca ati fost saraci lipiti pamantului. Esti catehumen.......vai si amar citeste Scriptura despre iertare . Tu esti Crestin si ateul e mai crestin,te-a frustrat ce am spus ! Vai de voi si de biserica ortodoxa romana. Mafia,nepotismul si simonia ne conduce,barem catolicii sant uniti,BANATUL E FRUNCEA nu uita crestinule catehumen....ma umfla rasul ! Mai bine merg la ortodocsi sarbi sau la Greco ori Romano Catolici decat sa am de-a face cu ignoranti ca Dumneavoastra domnule Fariseu ce se tine bun samaritean ! Da ati venit sus pe trenuri din moldova la banat sus pe acoperis si cand venea cablul unul striga SARMA ! si toti se lasau jos,ati distrus aici tot , multamul ca v-am dat mancare ca ati mancat doar mamaliga !

Last edited by radu1984; 24.01.2014 at 19:43:12.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 20:18:17
radu1984
Guest

Arrow Am cerut inchiderea contului meu !

Am cerut sa mi se inchida contul caci n-are rost !
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 21:04:25
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catehumen Vezi mesajul
...e asta depinde dupa facultati ... M-am uitat pe pagina ta de profil ,la semnatura apare acest mesaj "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi." Cata piosenie ...dar merge si cu jigniri si prosti ? Se pare ca la tine DA ! Tu esti fariseul din evanghelie . "Doamne multumesc ca sunt asa de dastept si nu sunt ca prostul asta de catehumen ... Si ma milueste Doamne pe mine pacatosul ...Amin .
Hristos a spus "Nebuni si orbi" si a luat biciul cand a fost cazul. Sf Nicolaie l-a luat la palme pe Arie.
Eu doar am folosit cuvantul "prost", care potrivit DEX-ului este " (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte". Cineva care face afirmatii fara temei este fara judecata si fara minte? Un om care face afirmatii pe care nu le poate proba este lipsit de inteligenta, mai ales cand stie ca se expune unor astfel de intrebari?
Si atunci este jignire sau am folosit sensul propriu al cuvantului.
Piosenie? Smerenie? Imi cam lipsesc. Dar nu am sustinut niciodata altceva. Nu inseamna ca e bine ca stiu cum sunt si raman in starea in care sunt. Dar nici nu pot fi facut ipocrit.

Fariseu? Ce ar fi sa iti argumentezi afirmatia. Si poate imi arati unde am spus cat de destept as fi eu?

Dar inainte de a incheia poate dai dovada si de putin bun simt si raspunzi si la intrebarile puse. Alea cu schimbarile Sf Liturghii. Sau la schimbarile Sf Scripturi? Daca stii pe ce s-au bazat?
Sau poate doar ai sa confirmi ce am spus eu.
Vechi 24.01.2014, 03:15:45
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de radu1984 Vezi mesajul
Care sant noile schimbari in cartile de cult ca Liturghierul,Molitfelnicul,Aghiasmatarul,Panihida, etc.la ectenii,rugaciuni si altele,ce sa adaugat,ce s-a scos,inteleg ca e trecerea la "adevarata traducere corecta"
De curiozitate, ceea ce ai trecut în ghilimele are sens ironic?

Last edited by ovidiu b.; 24.01.2014 at 03:21:39.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 07:39:00
radu1984
Guest

Exclamation Nu e in sens ironic stimabile !

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De curiozitate, ceea ce ai trecut în ghilimele are sens ironic?
Nu era ironic ci de cate ori vine cineva nou in conducerea Mitropoliilor . Arhiepiscopiscopiilor si special al Patriarhiei "bum" ceva nou apare,ceva vechi se schimba,ceva ce zeci de ani nu era bine brusc e gresit. Asadar deschideti link-ul si cititi http://www.razbointrucuvant.ro/recom...catehumenilor/ Ironic nu am fost dar pe cuvant ca nu inteleg,in seminar eu "conduceam" strana,pasionat fiind de tipic biserice,liturgica, si evident muzica,multe editii ale aceasi carti spre exemplu mineie mi-au trecut prin mana,fiecare avea cev adaugat sau scos si atunci va intreb cu adevarat acum ironic "care-i" faza ?
P.S.- din anii 70',80'90' si pana nu de mult liturghierul a fost ok,acum nu mai e ... a fost schimbata conducere nu ?
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 11:31:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu era ironic ci de cate ori vine cineva nou in conducerea Mitropoliilor . Arhiepiscopiscopiilor si special al Patriarhiei "bum" ceva nou apare,ceva vechi se schimba,ceva ce zeci de ani nu era bine brusc e gresit. Asadar deschideti link-ul si cititi http://www.razbointrucuvant.ro/recom...catehumenilor/
Dacă citești articolul cu atenție tocmai ți se explică foarte clar.

Citat:
Ironic nu am fost dar pe cuvant ca nu inteleg,in seminar eu "conduceam" strana,pasionat fiind de tipic biserice,liturgica, si evident muzica,multe editii ale aceasi carti spre exemplu mineie mi-au trecut prin mana,fiecare avea cev adaugat sau scos si atunci va intreb cu adevarat acum ironic "care-i" faza ?
Faza este (ironic vorbind) că habarnismul nu ține loc de miștocăreală și de aminti mereu de ”experiența” pe care o deții. Problemele pe le care ridici dovedesc contrariul. Edifică-te din cărți și nu de pe forumuri, discută cu părinți îmbunătăți în acest sens, face parte din viața ta acest subiect.

Citat:
P.S.- din anii 70',80'90' si pana nu de mult liturghierul a fost ok,acum nu mai e ... a fost schimbata conducere nu ?
Lipsa de interes nu ține loc de scuză și motiv de a-i judeca pe alții (mai ales ierarhi). Dar așa se întâmplă, neștiutorii dau cu parul, altceva neștiind să facă.

Last edited by ovidiu b.; 24.01.2014 at 12:46:24.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 12:03:44
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citesc, citesc, citesc si conchid: "Adevarul este ca... asta-i adevarul, domnule!" Si cand ma gandesc ca amandoi sunteti doi banateni de isprava, care stiti bine ce inseamna, "Doamne, miluieste!"!...
Pana la urma asta era "faza"!... Nici cu pace, nici in pace, ci "care pe care"!...
Sau poate ca asta e noua "pravila zilnica"...
Eu cred ca, certandu-va, ajungeti sa lasati cu totul altceva sa se inteleaga!... Voi ce parere aveti?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 12:34:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Si cand ma gandesc ca amandoi sunteti doi banateni de isprava,
De unde ai ajuns tu la concluzia asta?

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Eu cred ca, certandu-va, ajungeti sa lasati cu totul altceva sa se inteleaga!... Voi ce parere aveti?
Doar mi-am clarificat o bănuială pe care am sesizat-o într-un mod mai agresiv. Și da, ai dreptate că nu am mai multă înțelegere și îngăduință, dar indiferența celui care semnalizează cu un asemenea CV, greu mă lasă să o trec cu vederea. În rest, mulțumesc de gândul bun.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 17:45:13
ghroset's Avatar
ghroset ghroset is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.02.2013
Locație: Com.Răcăciuni-Bacău
Question Întrebare

Aș dori să lansez un subiect,dar nu știu cum să procedez!