![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Barsaumas; 09.11.2013 at 20:30:34. |
|
||||
|
||||
![]()
Plagiatul este o binecuvantare!
Asa ajungi premier in Romania! * Si Pr.Savatie Baștovoi a patit la fel. I s-au luat articole din cartile sale si au fost publicate pe tot felul de site-uri, inclusiv de alta religie. Si nu a fost intrebat. Acum a scos o carte de poezii, nu m-ar mira sa i se intample la fel. A mai fsot alt caz in care un om de televiziune a publicat o carte, dar acea carte era mai mult sau mai putin copy-paste dintr-o alta carte care nu a fost publicata. Un domn i-a dat lui cartea sa si omul de telviziune a copiat din ea si a publicat-o, autorul initial nefiind informat. E trist ce se intampla. (Ps. Pr.Arsenie Boca nu are nici un amestec, doar numele sau este folosit. Sa nu aruncam cu noroi in dansul doar ptr. ca unii oameni profita de el.) Last edited by Parascheva16; 02.01.2014 at 06:22:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Plagiatul este furt. Furtul este pacat. Poezia aceia circula pe facebook de ani buni, are sute de distributii. Ce-ar fi sa te pui in locul meu? Tu ce ai face? Cand eram copil parintii ne educau spunadu-ne: "cine fura azi un ou maine va fura un bou". Daca nu atribuia poezia nimanui nu era nici o problema, era folclor asa cum imi scrie dumnealui.
|
||||
|
||||
![]()
Parerea mea o stiti, pe mine m-a indignat mesajele private pe care acel editor vi le-a adresat, in loc sa isi fi cerut scuze si sa isi fi indreptat greseala, asa cum ar fi facut un om de buna credinta, v-a acuzat de tot felul de lucruri, practicand un santaj sentimental ieftin.
Poate ar fi bine sa postati aici si acele mesaje, ca sa inteleaga lumea mai bine despre ce e vorba.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avea mult de castigat, cartile parintelui Arsebie se cauta ca painea calda, probabil nu mai avea nimic de parintele Arsenie si a zis sa isi incerce norocul furand! Foarte urat, o sa isi ia rasplata oricum! Nu cred ca i-ar fi placut parintelui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa castige cati bani vor. Ma straduesc sa trec peste situatie desi mi-e greu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai avut tu o discutie cu el?
|
||||
|
||||
![]()
Atentie scriitori, se fura!
Internetul ofera cu generozitate spatii in care scriitori cunoscuti, mai putin cunoscutii iar unii chiar anonimi sa publicam si sa ne facem cunoscute scrierile supunandu-le admiratiei, indiferentei sau dezaprobarii din partea unui public de cele mai multe ori anonim, iubitor de literatura sau doar interesat de ea. Asemenea multora folosesc din plin aceasta oportunitate fara a ma gandi ca cineva ar putea sa atenteze la un bun ce-mi apartine si sa ma deposedeze de el, cu atat mai mult cu cat acest bun este si protejat prin lege (Legea dreptului de autor). Acum aproximatv o luna pe Facebook a aparut o postare cu o pagina dintr-o carte in care era poezia mea "Iti multumesc Doamne" . Poezia era insotita de o notita in care se spunea ca face parte dintr-o carte unicat ce a fost daruita de catre parintele Arsenie Boca unei crestine si (isi dadea cu presupusul) editorul domnul Cristiam Serban ar fi o rugaciune speciala compusa de acest parinte binecunoscut si foarte popular in randul crestinilor ortodocsi din toata tara si fara indoiala si mie. Poezia mai sus amintita, cea mai iubita dintre cele compuse de mine a fost preluata imediat dupa publicarea ei in 2009 pe http://www.crestinortodox.ro/poezie-...mne-96720.html, de catre multe bloguri si siteuri de spiritualitate. Ca orice autor m-am bucurat si am fost chiar incantata ca este apreciata. In 2010 am reeditat placheta de debut “De la poezie la rugaciune” si am adaugat printre alte poezii rugaciuni si aceasta creatie. Poezia a fost publicata si in revista “Cuvantul adevarului” in 2012 a Parohiei ortodoxa din Edmonton Canada. Nu sunt un poet prolific, nu compun cate o poezie in fiecare zi deoarece poeziile pe care le-am scris, mai curand niste rugaciuni in versuri sunt de inspiratie divina si starea ce a facut posibila compunerea lor este cu totul speciala si as indrazni sa spun chiar irepetabila. Recunosc ca de multe ori m-am gandit ca aceste poezii rugaciuni nici nu ar fi trebuit publicate dar, am dorit sa bucur suflete. Nu pot sa spun bucuria pe care am avut-o atunci cand un copil necunoscut recita la un spectacol de Craciun o astfel de poezie-rugaciune! Vor spune unii si chiar mi-au spus ca la urma urmei totul este de la Dumnezeu si nu conteaza cui a fost dat un anumit dar, conteaza doar ce impact are asupra oamenilor si daca a bucurat suflete. Cred insa ca un om credincios asa cum se considera si acest domn Cristian Serban de la editura Cristimpuri, trebuie sa fie o persoana onesta si credibila. Coincidenta sau nu domul acesta era si el colaborator pe crestin ortodox in perioada cand publicam la sctiunea Colaboratori.http://www.crestinortodox.ro/colabor...istian-serban/ iar poezia din cartea dumnealui este copia identica a celei de pe pagina mea de pe crestin ortodox.ro. A te documenta in vederea scierii unei carti este nu numai un lucru firesc dar e si foarte necesar. Internetul ne pune la dispozitie o multitudine de materiale (dar si multe informatii gresite sau eronate) dar etic este sa scrii care a fost sursa de inspiratie si cine a scris inaintea ta. Plagiatul insa si furtul intelectual pentru multi nu mai este un pacat si nici macar o infractiune iar legea este cat se poate de permisiva mai ales cand e vorba de o poezie sau de o pagina, doua ce ti-au fost furate! Cea de-a doua placheta de versuri pe care am publicat-o se numeste Daruri iar inceputulul unei alte poezii-rugaciuni suna asa”Am strigat spre Tine Doamne…”Si iata ce inspirat titlu are cartea dedicate parintelui Arsenie Boca! Darul lui Dumnezeu pentru poporul care striga! O vorba romaneasca foarte populara spune "pestele de la cap se-mpute" si bine zice! Pai daca plagiatul se poarta la case mari de ce nu s-ar generaliza! Oare ce rost mai au legile daca multora nici nu le pasa de ele? Recunosc, sunt un consumator de de carte religioasa ortodocsa, avand tendinta sa iau de bun tot ce se scrie despre un sfant sau altul. De fapt nu prea este asa. Multe din aceste carti sunt povesti inventate de autori sau culese de pe intrenet sau de prin carti ale unor scriitori mai putin cunoscuti sau care au tiparit tiraje mici. De multe ori viata curata a unui sfant este transformata in marfa ca deh, astfel de carti se vand si se vand bine, iar cititorii sunt marea majoritate persoane care nu folosesc internetul. Cartea Parintele Arsenie Boca Darul lui Dumnezeu pentru poporul care striga a aparut la editura Cristimpuri din Ploiesti in vara lui 2013 si avea atunci un tiraj de 9000 exemplare. Editorul si coautoul este Cristian Serban impreuna cu un grup de tineri: Claudia Serban, Grigore Barbulescu, Alexandru Valentin Craciun, Bogdan Juncu si parintele Pantilimon Muntean in varsta de 88 ani, fost duhovnic al Manastirii Ghighiu, in present la Manastirea Turnu de pe langa Ploiesti. Prefata cartii este scrisa de Preasfintitul Germaniei. continuare...