Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2013, 21:08:56
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Draga Laura, ai un suflet gingas si bun. O sa ai de suferit mult pentru asta, dar sa stii ca merita! O sa fii etichetata de unii ca iubirista, de altii o sa fii ironizata ori indrumata ori sfatuita sa revii la calea "corecta", insa mie imi place ceea ce vad in inima ta. Iti doresc un parcurs in Hristos lin, cu multa pace, cu multa caldura, cu bunatate, cu dragoste, cu intelepciune. Sigur, cuvintele mele nu au putere, dar vin din inima (o inima iubirista, probabil, daca tot am fost etichetat asa, proasta si ratacita dupa altii, dar macar e sincera).
Bucurii!
Doamne ajută!
Mă bucur din toată inima să citesc din nou un mesaj scris de dvs, MariS! Vă multumesc foarte mult pentru aceste gânduri atât de frumoase, sincere și încurajatoare pe care mi le-ați adresat!
Da, așa cum probabil că ați observat, am fost deja etichetată, chiar și aici, pe topic, mi s-au atribuit inclusiv afirmații care nu-mi aparțin și idei pe care nu le-am susținut... dar aceste lucruri nu mă tulbură. Se mai întâmplă, toți greșim. :)
Și eu vă doresc, MariS, o viață cât mai autentică și rodnică întru Hristos! Simt că aveți un suflet minunat, o inimă cu adevărat creștină și iubitoare! Domnul și Mântuitorul nostru Hristos să fie totdeauna cu dvs și-n inima dumneavoastră și să vă ajute să sporiți din ce în ce mai mult în iubire, credință, libertate duhovnicească, înțelepciune și bucurie spirituală!
Cât mai multe bucurii!

Cu deosebită prețuire și recunoștință,
Laura Stifter
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 12.07.2013, 17:21:49
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Doamne ajută!
De câteva zile sunt în vacanță, voi avea mai puține activități și, prin urmare, spre bucuria mea, voi avea din nou o perioadă în care voi putea intra puțin mai des pe forum. :)
Am găsit o înregistrare foarte scurtă cu vrednicul de pomenire IPS Bartolomeu Anania despre modul în care noi înțelegem, de multe ori, aceleași realități din perspective diferite și realități dumnezeiești din perspectiva rațiunii noastre omenești:
http://www.youtube.com/watch?v=3rhaj7-Zu8w
Vizionare plăcută!
Și cred că, deși părintele Bartolomeu nu s-a referit la aceasta, cuvintele sale pot constitui pentru noi și o temă de meditație în privința relației noastre cu creștinii de alte confesiuni.
Uitați, aici, pe forum, ce s-a întâmplat de când au plecat cei 2 colegi catolici. Uitați-vă cât de sărace sunt discuțiile de la rubrica dedicată Bisericii Catolice... Suntem doar noi și, vorba aceea, "noi centrăm, noi dăm cu capul". De ce? Fiindcă mulți dintre noi n-au fost capabili să înțeleagă faptul că, pur și simplu, există creștini care se raportează la aceleași realități ale lumii spirituale, dar din perspective diferite. De aceea, de prea multă "toleranță", unul dintre catolici a fost exclus de pe forum, iar celălalt s-a retras în semn de solidaritate cu primul.
Așa s-a întâmplat, din păcate, de foarte multe ori în istorie, inclusiv în viața reală...
Cât de bogată spiritual ar deveni lumea, dacă am înțelege să ne acceptăm unii pe alții cu iubire și bucurie, așa cum reușeau Sfinții și, în primul rând, așa cum ne primește pe noi toți Hristos!
V-ați pus vreodată întrebarea: din ce motiv Dumnezeu nu a creat o lume uniformă, doar în alb și negru, cu oameni identici din punct de vedere spiritual, psihic și fizic, un univers cu o singură planetă, eventual, în care să locuiască ființele umane absolut identice între ele? :)
Presimt o nouă polemică, dar... constructivă, să sperăm. :)

Hristos în mijlocul nostru!
De ce sa nu ne amintim de Sfantul Nicolae si palma lui? Iata un ,,inapoiat'' care n-a avut ,,deschidere'' si pe care-l cinstim cu totii.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2013, 00:17:17
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
De ce sa nu ne amintim de Sfantul Nicolae si palma lui? Iata un ,,inapoiat'' care n-a avut ,,deschidere'' si pe care-l cinstim cu totii.
Palma aceea nu e deloc palma unui oarecare creștin.

Palma aceea a fost o excepție, cu o motivație pe care doar discernământul unui sfânt a cântărit-o, prin Duhul.
Excepție, așadar. Oare care o fi regula?

Palma sfântului este altceva decât palma unuia care crede că e la fel ca sfântul doar pentru că necioplitului îi place să dea palme.

Între palma unui sfânt și palma unui oarecare e aceeași diferență ca între Palma lui Dumnezeu și răutatea proastă a unui nătîng umflat de mândrie.

Cum oare nu operați distincții elementare?.......
Asta vă atrage la Sfântul Nicolae? Palma?
Aveți grijă să nu vă ardă vreuna....
Reply With Quote
Vechi 14.07.2013, 02:11:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Palma aceea nu e deloc palma unui oarecare creștin.

Palma aceea a fost o excepție, cu o motivație pe care doar discernământul unui sfânt a cântărit-o, prin Duhul.
Excepție, așadar. Oare care o fi regula?

Palma sfântului este altceva decât palma unuia care crede că e la fel ca sfântul doar pentru că necioplitului îi place să dea palme.

Între palma unui sfânt și palma unui oarecare e aceeași diferență ca între Palma lui Dumnezeu și răutatea proastă a unui nătîng umflat de mândrie.

Cum oare nu operați distincții elementare?.......
Asta vă atrage la Sfântul Nicolae? Palma?
Aveți grijă să nu vă ardă vreuna....
Corect, concis, la obiect, problema acoperita din toate unghiurile :)
Vechi 13.07.2013, 01:59:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Din două motive:
1. pentru că Sfântul Nicolae a reacționat în acest mod nu pentru că cineva Îl mărturisea pe Dumnezeu într-un limbaj diferit sau se ruga cu alte cuvinte etc. Sfântul Nicolae, cel atât de iubit pentru blândețea și smerenia sa, era, totodată, un curajos mărturisitor al lui Hristos (se știe că fusese și arestat în vremea persecuției lui Dioclețian) și n-a suferit să vadă cum El, Domnul și Dumnezeul nostru, Cel Care S-a sacrificat pentru noi, e renegat de către un preot (Arie) în plin Sinod Ecumenic, după ce Biserica lui Dumnezeu abia scăpase de prigonitorii din afara ei. Sfântul Nicolae n-a fost intolerant față de o persoană care avea opinii diferite, ci NU a putut tolera blasfemierea lui Hristos Dumnezeu, reducerea Lui la nivelul ontologic de ființă creată și toate acestea în gura unui preot, care urma să-i călăuzească spiritual pe creștinii încredințați purtării lui de grijă. Faptul era, așadar, grav și momentul istoric era critic.
2. pentru că el, cu discernământul său duhovnicesc, a intuit (poate că din motive pe care eu nu le pot desluși, fiind încă un copil în cele spirituale) faptul că așa era potrivit să acționeze în acel moment. Noi nu suntem Sfântul Nicolae. "Non licet bovi quod licet Jovi". Nouă ne este oprit a ne manifesta în mod violent (fie și numai printr-un gest simbolic, ca-n cazul Sfântului) în discuțiile despre credință. Totuși, atunci când Hristos al nostru e renegat, necinstit, relativizat, se cuvine să mărturisim, cu iubire și FERMITATE, că El este Dumnezeu!!!
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2013, 15:11:36
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Din două motive:
1. pentru că Sfântul Nicolae a reacționat în acest mod nu pentru că cineva Îl mărturisea pe Dumnezeu într-un limbaj diferit sau se ruga cu alte cuvinte etc. Sfântul Nicolae, cel atât de iubit pentru blândețea și smerenia sa, era, totodată, un curajos mărturisitor al lui Hristos (se știe că fusese și arestat în vremea persecuției lui Dioclețian) și n-a suferit să vadă cum El, Domnul și Dumnezeul nostru, Cel Care S-a sacrificat pentru noi, e renegat de către un preot (Arie) în plin Sinod Ecumenic, după ce Biserica lui Dumnezeu abia scăpase de prigonitorii din afara ei. Sfântul Nicolae n-a fost intolerant față de o persoană care avea opinii diferite, ci NU a putut tolera blasfemierea lui Hristos Dumnezeu, reducerea Lui la nivelul ontologic de ființă creată și toate acestea în gura unui preot, care urma să-i călăuzească spiritual pe creștinii încredințați purtării lui de grijă. Faptul era, așadar, grav și momentul istoric era critic.
2. pentru că el, cu discernământul său duhovnicesc, a intuit (poate că din motive pe care eu nu le pot desluși, fiind încă un copil în cele spirituale) faptul că așa era potrivit să acționeze în acel moment. Noi nu suntem Sfântul Nicolae. "Non licet bovi quod licet Jovi". Nouă ne este oprit a ne manifesta în mod violent (fie și numai printr-un gest simbolic, ca-n cazul Sfântului) în discuțiile despre credință. Totuși, atunci când Hristos al nostru e renegat, necinstit, relativizat, se cuvine să mărturisim, cu iubire și FERMITATE, că El este Dumnezeu!!!
Doamne ajută!
L-am adus in discutie pe Sfantul Nicolae, pentru ca ne e drag tuturor. Si in zilele noastre exista marturisitori care apara credinta strabuna de idei straine de duhul Ortodoxiei.

Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul? Si cum ne-am raporta la el? Te asigur ca ar muri de inima sau operat! Cu ,,dragoste'' exemplara! De ce sa ne ascundem dupa deget?

Last edited by antoniap; 13.07.2013 at 15:20:30.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2013, 23:31:26
Senior Member

Implicit

Citat:
L-am adus in discutie pe Sfantul Nicolae, pentru ca ne e drag tuturor. Si in zilele noastre exista marturisitori care apara credinta strabuna de idei straine de duhul Ortodoxiei.

Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul? Si cum ne-am raporta la el? Te asigur ca ar muri de inima sau operat! Cu ,,dragoste'' exemplara! De ce sa ne ascundem dupa deget?
"Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul?"
Cred că Sfântul Nicolae ar reacționa într-un mod nefavorabil față de orice încercarede a ni se impune ceva, fiindcă Sfinții lui Dumnezeu sunt promotori ai libertății de conștiință.
Am, totuși, o nedumerire: cine anume încearcă să ne impună ecumenismul?
În zilele noastre, ne bucurăm de dreptul la exercitarea libertății de conștiință și cred că, cel puțin pe teritoriul țării noastre, nu există cazuri de persecuții religioase... în orice caz, nu în numele ecumenismului.
Până la urmă, mișcarea ecumenică are drept scop unirea tuturor creștinilor... Mă abțin să comentez mai mult pe această temă, fiindcă aș fi off topic. :) Ceea ce mă nedumerește, așa cum am mai menționat, este ideea că cineva ar încerca să ne impună o anumită concepție sau atitudine religioasă.
Chiar am cunoscut câțiva promotori ai mișcării ecumenice, chiar participanți la această mișcare, care sunt creștini ortodocși autentici, cu o credință profundă și care mărturisesc Ortodoxia în dialogurile ecumenice, fără a cădea în vreun fel în relativism. Aș putea da mărturie pentru ei oriunde, în orice situație aș avea curajul să garantez pe proprie răspundere pentru Ortodoxia lor, dacă ar fi necesar. Astfel de persoane niciodată NU ar fi capabile de a le impune celorlalți opiniile lor, ci își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare.
Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2013, 00:50:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
"Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul?"
Cred că Sfântul Nicolae ar reacționa într-un mod nefavorabil față de orice încercarede a ni se impune ceva, fiindcă Sfinții lui Dumnezeu sunt promotori ai libertății de conștiință.
Probabil ar reactiona nefavorabil si impotriva miscarilor religioase care ar incerca sa "impuna" modelul traditional de familie in dauna "revolutiei sexuale" si a falsului umanitarism, nu?

Citat:
Până la urmă, mișcarea ecumenică are drept scop unirea tuturor creștinilor...
Mă abțin să comentez mai mult pe această temă, fiindcă aș fi off topic. :)
Deja ti-a iesit un porumbel din gura.
Ai citat dintr-o definitie sau e convingerea ta personala?

Pentru ca daca stai nitel stramb, dar judeci drepti ai sa-ti dai seama si singura ca ecumenismul este opus misionarismului crestin, am putea spune ca este chiar forma hidoasa, devalorizata a celui din urma.

Citat:
Ceea ce mă nedumerește, așa cum am mai menționat, este ideea că cineva ar încerca să ne impună o anumită concepție sau atitudine religioasă.
De fapt si de drept, ecumenismul vine la pachet cu asa ceva si in ultima instanta asta incearca acolo unde se promoveaza.

Citat:
Chiar am cunoscut câțiva promotori ai mișcării ecumenice, chiar participanți la această mișcare, care sunt creștini ortodocși autentici, cu o credință profundă și care mărturisesc Ortodoxia în dialogurile ecumenice, fără a cădea în vreun fel în relativism.
Urma nu scapa turma..

Daca un om cinstit se duce la o intalnire de infractori pentru a le spune care e legea, nu inseamna ca respectivii sunt suflete de ingeri si pun la cale o mare sindrofie.

Citat:
Astfel de persoane niciodată NU ar fi capabile de a le impune celorlalți opiniile lor, ci își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare.
Doamne ajută!
Iar ai comis-o...
Daca respectivii "își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare" tot ce ai spus despre "ortodoxia" lor, pica.

Si acum sa te lamuresc de ce.
Biserica face misiune, nu ecumenism, adica incearca sa-i aduca sub aripa sa pe cei: pacatosi, rataciti, eretici, schismatici, etc.

Nu le aplauda ratacirea, nu-i numeste "crestini" desi se afla intr-o atitudine evidenta de ratacire si razvratire, nu sta sa se dumireasca daca or avea sau nu "Taine" valide, etc.

Biserica stie ca atat timp cat ei si-au ales alt potir (sau paharel sau altceva), sunt AFARA.

Desigur, nici nu le arde suturi in fund si da cu ei de pamant de la prima intalnire ci le deschide bratele, dar din postura de Tata care isi asteapta fiul ratacitor, nu din postura de tata care a gresit si el chipurile fata de fiu si incearca sa negocieze o impacare in stilul "mai las de la mine, lasa si tu de la tine".

Last edited by AlinB; 20.07.2013 at 00:56:47.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2013, 09:14:03
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
(...), fiindcă Sfinții lui Dumnezeu sunt promotori ai libertății de conștiință.
Unde și când au fost sfinții lui Dumnezeu promotori ai libertății de conștiință?

Și ai cărei libertăți de conștiință?

Citat:
Am, totuși, o nedumerire: cine anume încearcă să ne impună ecumenismul?
Păi nu se vede? sau .... ?

Citat:
(...) cred că, cel puțin pe teritoriul țării noastre, nu există cazuri de persecuții religioase... în orice caz, nu în numele ecumenismului.
Încă nu există, sau poate există (la o scară mai mică) și nu le vedem noi sau nu vrem să le vedem.

Citat:
Până la urmă, mișcarea ecumenică are drept scop unirea tuturor creștinilor... Mă abțin să comentez mai mult pe această temă, fiindcă aș fi off topic.
Așa spun și eu că este mai bine să te abții, nu de alta dar ești în mod vădit victima unei propagande mincinoase.

Citat:
Chiar am cunoscut câțiva promotori ai mișcării ecumenice, chiar participanți la această mișcare, care sunt creștini ortodocși autentici, cu o credință profundă și care mărturisesc Ortodoxia în dialogurile ecumenice, fără a cădea în vreun fel în relativism. Aș putea da mărturie pentru ei oriunde, în orice situație aș avea curajul să garantez pe proprie răspundere pentru Ortodoxia lor, dacă ar fi necesar.
Rugămu-te să ne scutești despre astfel de aprecieri despre "mărturia" Ortodoxiei la nivelul ecumeniștilor.

Citat:
Astfel de persoane niciodată NU ar fi capabile de a le impune celorlalți opiniile lor, ci își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare.
Ferească-ne Dumnezeu ca ecumeniștii (fie ei și "ortodocși") să vrea să ne impună opiniile lor, și este bine spus opinii, pentru că la altceva nu se reduce mascarada ecumenismului.

Însă în realitate lucrurile nu stau așa. Camapania de promovare și impunere a ecumenismului, sau mai bine spus a ereziilor ecumeniștilor, este în plină desfășurare și în plină agresivitate. Toată lumea vede acest lucru, lucrurile se desfășoară aproape pe față, aproape că nu mai sunt perdele, mai ales pentru cei care se mai și înformează cu discernământ.

Iar unitatea Bisericii primare nu s-a pierdut, sau nu încă. Ea încă există în Ortodoxie; și când spun ortodoxie nu mă refer la cei care au făcut din instituția bisericească și din harul lui Dumnezeu surse de lovele, de îmbogățire, de exploatare a adepților mai puțin luminați de Dumnezeu, mai influențabili și mai superstițioși. Însă pentru eretici, pentru cei care s-au separat de Biserica lui Hristos, de Ortodoxie, pentru a își face "bisericile" lor particulare, într-adevăr unitatea Bisericii s-a "pierdut"; mai precis ei sunt cei care s-au pierdut de la această unitate și vor acum, crezând că în teologie majoritatea vorbitorilor și pretendenților ar deține în mod necesar adevărul, să ne impună erezia și aberația lor drept adevăr.

Last edited by Decebal; 20.07.2013 at 18:25:37. Motiv: corectură
Reply With Quote
Vechi 13.07.2013, 21:30:14
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Și cred că, deși părintele Bartolomeu nu s-a referit la aceasta, cuvintele sale pot constitui pentru noi și o temă de meditație în privința relației noastre cu creștinii de alte confesiuni.

Uitați, aici, pe forum, ce s-a întâmplat de când au plecat cei 2 colegi catolici. Uitați-vă cât de sărace sunt discuțiile de la rubrica dedicată Bisericii Catolice... Suntem doar noi și, vorba aceea, "noi centrăm, noi dăm cu capul". De ce? Fiindcă mulți dintre noi n-au fost capabili să înțeleagă faptul că, pur și simplu, există creștini care se raportează la aceleași realități ale lumii spirituale, dar din perspective diferite. De aceea, de prea multă "toleranță", unul dintre catolici a fost exclus de pe forum, iar celălalt s-a retras în semn de solidaritate cu primul.
Așa zișii "catolici" care au părăsit temporar forumul au făcut-o din propria lor alegere, fără ca să fie forțați de nimeni sau de nimic de pe forum. Prin urmare, ei sunt principalii vinovați de "sărăcia discuțiilor" de pe secțiunea referitoare la romano-"catolici"; mai sunt însă alți doi vinovați, anume lipsa de cultură religioasă a ortodocșilor, precum și lipsa de simțire a pravoslavnicilor. Nici pe tine nu te prea văd purtând vreun dialog pe acea secțiune, și încă nu ai răspuns la întrebarea dacă "catolicii" sunt sau nu eretici, sunt sau nu în afara Bisericii lui Hristos, sau cum spunea Enciclica Patriarhiei Ecumenice de la 1895, tăiați de la Biserica cea adevărată a lui Iisus Hristos.

Citat:
Suntem doar noi și, vorba aceea, "noi centrăm, noi dăm cu capul". De ce? Fiindcă mulți dintre noi n-au fost capabili să înțeleagă faptul că, pur și simplu, există creștini care se raportează la aceleași realități ale lumii spirituale, dar din perspective diferite. De aceea, de prea multă "toleranță", unul dintre catolici a fost exclus de pe forum, iar celălalt s-a retras în semn de solidaritate cu primul.
Te referi cumva la perpectiva diferită a heterodoxiei, sau a ereziei mai bine spus?

În ce s-ar concretiza așa zisa perspectivă diferită? Poți să dai exemple, sau este vorba doar despre o lozincă?

Citat:
Așa s-a întâmplat, din păcate, de foarte multe ori în istorie, inclusiv în viața reală...
Din păcate? Din păcatele cui? Sau cumva ortodocșii trebuie să stea încolonați, să aplaude și să ridice în slăvi pe oricine își bate joc de credința lor și, mai mult, chiar "la ei acasă", după cum au mărturisit câțiva utilizatori ortodocși care s-au simțit ofensați de șarjele anti-ortodoxe ale unor utilizatori "catolici". Dar pe tine nu te-am auzit niciodată să te iei de lăturile pe care le-au deversat pe acest forum "catolicii" la adresa pravoslavnicilor, probabil pentru că și tu pleznești de prea multă obiectivitate, nepărtinire, bun-simț și toleranță. Stai liniștită că de mult ne-am dat noi seama cam ce hram porți și că, deși te pretinzi obiectivă etc, ești de o părtinire și de un subiectivism cu mult dincolo de bunul simț pravoslavnic. (îmi cer iertare că trebuie să fac o astfel de remarcă, dar în lipsă de moderatori ... mai trebuie și spus lucrurilor pe nume)

Citat:
Cât de bogată spiritual ar deveni lumea, dacă am înțelege să ne acceptăm unii pe alții cu iubire și bucurie, așa cum reușeau Sfinții și, în primul rând, așa cum ne primește pe noi toți Hristos!
Hristos poate ne-o primi, dar înaintea lui Hristos te mănâncă "Sfântul Părinte". El, deși nu se știe exact care este, pentru că după "catolici" nu Petru este paznicul Împărăției, ci un papă sau altul care i-a luat locul sfântului Petru, trimițându-l probabil într-un sejur de neuitat prin bogățiile luxuriante ale paradisului.

Apropo, întrebare de baraj, atât pentru pravoslavnici cât și pentru heterodocși: cine este așa zisul vicar al lui Hristos, Petru sau papa, și dintre papi care dintre ei?

Dacă e papa, atunci sfântul Petru ce mai paște, el ce mai păzește, cine, de ce și cum a reușit să îi fure cheile Împărăției și să îl lase pe sfântul Petru fără chei, fără păstorire, fără turmă și, mai ales, fără loc de muncă mai ales pe criza asta economică?

Citat:
Hristos în mijlocul nostru!
Papa în mijlocul nostru!, de fapt deasupra noastră, că doar el e șeful, după ce l-a destituit pe sfântul Petru, i-a furat cheile și i-a uzurpat poziția pretinzând că o face în temeiul dreptului divin, deși nu avem nicio mărturie credibilă a Sfintei Tradiții că Hristos i-ar fi dat conducerea Bisericii de drept divin papalului. Știi cum se zice, Doamne apără-mă de prieteni, că de dușmani mă apăr eu!
Reply With Quote
Răspunde