![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Dobitocul nu are nicio frustrare căci dobitocul se mulțumește cu ce are, iar duhul lui totdeauna se urcă în sus fiindcă niciodată nu păcătuiește; toate astea pentru că omul are, în plus față de dobitoc, posibilitatea să nu se supună lui Dumnezeu; niciun duh nu coboară, decât cel omenesc(...câteodată).
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ce înțelegi tu prin ”duh”(?) că eu n-am folosit ghilimele; dacă vei întreba fără ghilimele, voi răspunde: Ce a înțeles și Eccleziastul.
|
|
|
||||
|
||||
|
ghilimelele se folosesc și pentru a cita pe cineva.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Și Biblia NU este (NU se identifică cu) Cuvîntul Lui Dumnezeu - asta o spun în general neoprotestanții. Hristos este Cuvîntul Lui Dumnezeu.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu sînt eu în măsură să dau asemenea răspunsuri. Pentru asta se reunesc sinoade... Mă întreb, dacă atunci cînd s-a decis care să fie cărțile canonice ale Scripturii, s-au cenzurat sau nu anumite paragrafe existente în cărțile actualmente prezente în Biblie?
Chiar și cînd se traduce sau revizuiește textul sacru se adună o armată de teologi care iau decizii - și cu toate astea tot mai sînt scăpări.
|
||||
|
||||
|
Eclesiastul mi s-a parut greu de perceput corect. Eu pot da aceasta interpretare: ni se arata o persoana care a carmuit, chefuit, a baut, a avut femei frumoase dar pana la urma a ajuns intr-o depresie cumplita. Cred ca invatatura acestei carti nu este sa urmam exemplul personajului ci un fel de "asa nu! altfel veti pati la fel!". Este un fel de atragere a atentiei asupra faptului ca degeaba alergam dupa bunurile lumesti pentru ca in final vom ajunge la acele concluzii, care arata clar deprimarea omului. Cu alte cuvinte Eclesiastul descopera ca lumea aceasta este a diavolului cu toate bunurile ei materiale si ca daca esti materialist, adica lumesc, vei ajunge la concluziile Eclesiastului. Eu asa o vad, iar concluzia este: "Desertaciune, totul este desertaciune!". Valoarea acestei carti este prin contrastul pe care il creeaza fata de Noul Testament.