![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
În căsătorie problemele nu se tratează individual. Cei doi au împreună o problemă dacă unul din ei nu are în vedere mântuirea. Dacă celălalt o caută, însă, fiind una cu celălalt „în Hristos și în Biserică”, nu poate să o caute doar pe a sa proprie.
Mă tem ca nu cumva să caute să-și împace conștiința cu motive „canonice”, în care să-și transfere responsabilitatea divorțului. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu, daca as fi episcop si as declara nulitatea unei asemenea casatorii in care unul dintre soti nu a inteles rostul casatoriei, m-as interesa cine este presbiterul care a incheiat-o si as cere sa imi descrie cu amanuntul cum face pregatirea mirilor pentru casatorie, de vreme ce ei nu au stiut ce este aceea.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dacă duhovnicul acceptă să stea la taifas și să își dea cu părerea, problema e în primul rând a duhovnicului. Mă tem, însă, că mai degrabă considerați "părere" ceea ce e de fapt sfântă poruncă a Domnului, pe care cred că v-a reamintit-o și, probabil, v-a tâlcuit-o părintele duhovnic. Pe de altă parte, catehismul ortodox e la îndemâna tuturor. Nu avem nici o scuză că nu ne cunoaștem credința. În definitiv, de ce vă preocupă atât de mult problema unui fost prieten din adolescență? Nu ar trebui mai degrabă să îl preocupe pe el însuși?... Ne puteți spune care e motivul pentru care ați deschis acest subiect? De unde vine frământarea de care pomeniți în prima postare? Nu vă fie cu supărare... Last edited by cezar_ioan; 09.05.2013 at 03:20:12. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Buna! As vrea sa iti adresez o intrebare.. Din ce observ, aceasta e o pagina care promoveaza toleranta, intelegerea, credinta in Dumnezeu, iubirea fata de aproapele nostru indiferent cat greseste sau din ce familie provine, indiferent ca a divortat sau nu, indiferent de mediul in care traieste.. Cum poti tu sa judeci atat de aspru oamenii? Stii femeia aceea din Biblie care aproape era sa fie omorata cu pietre? Stii ce le-a spus Isus Hristos oamenilor care vroiau sa o omoare? SA ARUNCE CU PIATRA CINE NU ARE NICI UN PACAT! Te rog sa nu intelegi gresit, dar hai sa fim buni unii cu altii, sa ne toleram (cu defecte sau calitati), sa ne intelegem..pentru ca asta e mesajul transmis de credinta pe care sustii ca o ai! Sa aveti o zi buna! |
|
|
|||
|
|||
|
Sunt tari in lumea asta in care femeile inca mai sunt omorate cu pietre (nu la figurat, ci la propriu) si aruncate sa le manance animalele salbatice dupa aia. S-au facut si filme.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Copii care sunt aruncați, așa sfârtecați și înnecați în sânge, să îi mănânce viermii. Una din ele, fruntașă în clasament, este România. Cu femeile ei cu tot. Acelea care se duc fără broboadă pe cap la slujbe și înțolite în blugi mulați pe cur la Înviere, de Sfintele Paști. Consultați, vă rog, lista avorturilor! Poftiți, vă rog, în Biserică! Last edited by cezar_ioan; 13.05.2013 at 14:55:26. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Iertare, nu înțeleg... Despre ce compensație vorbiți?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Dacă ați afirmat, ca rezultat al cunoașterii dvs., atunci nu comentez.
Dacă mă întrebați, însă, vă răspund: iubesc femeile și femininul pus de Dumnezeu în toată zidirea (gingășia, sensibilitatea, tandrețea, curăția sufletească, iubirea jertfelnică, hărnicia, priceperea, tactul, diplomația, chiar și slăbiciunile firii femeiești, așa cum sunt îngăduite ele, din bunăvoința Domnului, până la o limită). Tocmai din acest motiv sunt atât de supărat și de împotrivit feminismului, lesbianismului, adulterului, curviei, avorturilor etc. Femeia merită mult mai mult decât ceea ce a fost învățată, în chip bestial, să fie și să facă. Dumnezeu a creat femeia pentru o slujire sfântă. Pe de altă parte, am și eu mamă, soră, soție, fiică. Poate ați remarcat, în treacăt, cât de oțărât sunt mereu și în raport cu bărbații: mă împotrivesc bărbatului macho, homosexualității, precum și băiețelului ajuns în haine de om mare. Precum și fătălăului. Vă rog să aveți în vedere, dacă binevoiți, mărturisirea mea de aici și în genere poziția față de femeie și față de bărbat, poziție pe care mi-o exprim constant, de câțiva ani, pe forum. Dacă, însă, doriți să fantazați pe marginea spuselor mele, eu nu vă pot opri. Last edited by cezar_ioan; 13.05.2013 at 16:31:48. |
|
|