|
|
||||
|
||||
Citat:
Numai in cazul in care cel care cere incinerarea o face din motive de necredinta, ori de altfel de credinta decat cea catolica, i se pot refuza funeraliile catolice. In practica Bisericii, se considera dorinta de incinerare IMPREUNA CU CEREREA DE RASPANDIRE A CENUSII o dovada suficienta de necredinta / alta credinta, care duce la neacordarea ritualului inmormantarii. Dimpotriva, daca defunctul cere ca cenusa sa fie depusa intr-o alta cripta ori in columabriu, va primi funeralii catolice.
|
||||
|
||||
Și dacă vrea juma-juma precum "marele" regizor?
|
|||
|
|||
Pai si atunci pomana le mai facem, sau "ne luam de-o grija" (ma refer la cei care reneaga orice utilitate a acestor obiceiuri)? Daca stim ca avem astfel de rude, si cumva se intampla sa "le-o luam inainte", ar trebui sa ne asiguram mai bine, cat mai avem timp, sa vorbim cu preotul eventual sa si platim in avans, ca sa ne faca cele trebuincioase, ca nu se stie niciodata "ziua si ceasul"...
|
|
|||
|
|||
Dvs sunteti taliban , sau structura care va crescut nu a avut respect de propriile valori, mai bine va uitati la "marii" vostri conducator ai bisericii care in fata comunistilor nici "mau" nu ziceau de frica, multi dintre ei obligat fortat informatori ...
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Cumva nu le mai mergea televizorul de ceva vreme si nu mai aveau bani de "Libertatea" si "Cancan"?
|
||||
|
||||
Citat:
Ca sa fie si mai exaltati, spuneti-le sa ceara sa vada si masina de tocat oase umane calcinate. E pe principiul rasnitei de cafea, dar are marimea si aspectul unei masini de spalat industriale. In ceea ce ma priveste, nu, multumesc. Refuz sa fiu bagat intai in cuptor, pe urma in tocatoare. Prefer o putrefactie cinstita.
|
|||
|
|||
Citat:
Cum naiba sa fii incintat sa iti vezi mortii dragi arzind si miscindu-se ca niste frunze uscate?! |
|
|||
|
|||
Citat:
Le-am zis ca incinerarea nu e completa si mi-au spus ca nu e adevarat, ca te faci scrum din prima. Acum fiecare crede ceea ce vrea sa creada si-i convine.... Am observat ca e o modalitate de protectie : sa vezi doar ceea ce-ti convine, sa auzi, sa retii si sa negi tot ce te-ar putea afecta negativ. Mai ales propriile potentiale pacate. Chiar mi s-a spus ca "daca te duci la un psihiolog (sau poate chiar si la duhovnic) ala n-o sa faca altceva decat sa -scuzati- "scurme ...." adica sa te faca sa-ti amintesti lucruri nasoale pe care vrei sa le ingropi dar ele totusi te afecteaza. Apropos, am intilnit un caz la un tanar care a fost obligat de mama lui sa asiste la incinerarea bunicii si care si-a pierdut parul la o varsta mult prea timpurie. Asa ca o sa ma mai gindesc daca ma duc si eu sa vad, nu de alta dar n-as vrea sa ma vad nevoita sa-l implor pe dn doctor sa-mi trimita pe mail reteta de antipsihotice (nu ca s-ar putea asa ceva...) ... e drept ca lucrez vizavi de spit. obregia dar cu toate astea la noi birocratia e prea mare ca sa pot beneficia de ajutorul lor, chiar daca sunt cu contributiile la zi. Ceea ce nu se poate spune despre pensionari, care oricum nu au alta treaba mai bune de facut, maia les cind nu moare nimeni sa se duca sa-l vada arzind la crematoriul vitan-birzesti. Last edited by fallen; 06.03.2013 at 21:12:16. |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
prezervativul este pacat ? | adrian54322 | Nunta | 426 | 18.01.2021 07:34:17 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 22:50:31 |
Ortodoxia si incinerarea | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 53 | 31.08.2012 01:59:14 |
Este iluzionismul pacat? | Bunl | Generalitati | 2 | 05.09.2008 01:47:01 |
|