![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, asa crezi tu! Atunci spune-mi tu mie de ce ortodocsii spun astfel: Nimeni, dar nimeni nu știe cu exactitate vremea judecății celei de apoi nici măcar Fiul! Asta nu înseamnă că-L suprim pe Christos din Dumnezeire?
|
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca nimeni nu stie cu exactitate vremea Judecatii de apoi nu o spun ortodocsii,a spus-o Domnul Iisus ca rapuns Apostolilor cand L-au intrebat cand va fi a doua venire a Lui.Iar dvs.,daca ati studia biblia asa cum va laudati,ati fi stiut asta.Nu,nu inseamna ca-l suprimi pe Hristos din Dumnezeire.Dumnezeu -Tatal cand Si-a sacrificat Fiul pentru noi,nu L-a "suprimat " din Dumnezeire,ci L-a trimis sa se faca om ca prin asta sa indumnezeiasca omul.Si apoi ce va intereseaza ca ortodocsii spun ca nimeni nu stie cand va fi a doua venire,din moment ce dvs.ati emis de vreo cateva ori alarme ca "VINE!!!"????Dvs.stiti mai bine ca Hristos cand vine,asa ca ,iata,un motiv sa va credeti mai sus decat Hristos!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nesimtirea provine din denaturarea cu rea vointa a adevarului. Deci nesimtitule (care te vei eschiva in a raspunde la intrebare pentru ca cica te-as fi jignit) spune-ne si nou pe ce se bazeaza convingerea ta ca ortodoscii au rezerve in ceea ce priveste credinta in revenirea Domnului si invierea mortilor pentru viata vesnica. 1. Nu se bazeaza pe Sf Scriptura (iar ortodocsii cred in adevarul Sf Scripturi) 2. Nu se bazeaza pe Sf Traditie (iar ortodocsii cred in adevarul Sf Traditii) 3. Nu se bazeaza pe nici o statistica (sau poate vrei sa ne spui unde este acesta statistica, daca exista). Cum toate cele spuse mai sus sunt adevarate (cu exceptia cazului in care vrei si poti sa demontezi macar ceva din ce am spus) esti un nesimtit.
|
||||
|
||||
![]()
I-am spus si eu ca e malitios, insa poate chiar e rupt de realitatea in care traieste: n-a auzit in viata lui de cultul mortilor, n-a auzit pe ortodocsi rostind Tatal Nostru (“aștept învierea morților și viața veșnică”), n-a auzit nimic, el stie doar ca este „ales”, purtator de lumina, venit cu solia pe la noi. Mai sunt si altii care nu stiu ce sarbatorim la Craciun si ce la Paste, deci, nimic n-ar trebui sa ne surprinda.
Mi-aduc aminte de o relatare a mitropolitul ortodox al Coreei, Ambrozie, care spunea ca odata ce calatorea cu avionul din America inspre Grecia langa el s-a nimerit o americanca ce s-a prezentat drept „misionar”, iar mitropolitul, curios a intrebat-o de ce a ales ca si „camp misionar” tocmai Grecia, iar ea i-a replicat ca ii admira foarte mult pe greci, stie multe despre istoria lor antica, de aceea vrea sa-i faca ... crestini. Atunci el s-a uitat la ea mirat si o intreaba: dar stiti in ce cred neogrecii? Ea: desigur, in cei doisprezece zei ai olimpului :) Cam asa si cu Roboam, nu stie in ce credem noi, dar vorbeste ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vedeti ca va grabiti si gresiti: 1. Cultul mortilor nu este numai la ortodocsi 2. Vorbiti despre Rugaciunea Tatal Nostru (Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru) si citati din Crez. << n-a auzit pe ortodocsi rostind Tatal Nostru (“aștept învierea morților și viața veșnică”)>> 3. Ati citat din Crezul greco- catolic. <<Aștept învierea morților Și viața veșnică ce va veni. Amin.>> Crezul greco – catolic, http://ro.wikisource.org/wiki/Crezul_greco-catolic <<Aștept învierea morților și viața veacului ce va veni. Amin.>> Crezul romano – catolic , http://ro.wikisource.org/wiki/Crezul_romano-catolic <<Aștept învierea morților. Și viața veacului, ce va să vie. Amin.>> Crezul ortodox. N-ar fi o problema sa fiti greco – catolica. Eu nu fac parte din Departamentul: erezii, anateme, anatemizari, chiar daca vad ca a devenit o mare bucurie printre crestinii ortodocsi. Iubirea, porunca cea mare a Crestinismului a fost trecuta la index. Eu cred ca toti oamenii sunt fiii lui Dumnezeu, ca aproapele nostru este/poate fi oricare om indiferent de credinta/sau necredinta(vezi pilda Samarineanului cel milostiv, vezi Talharul de pe Cruce etc.). Eu cred ca: <<Dumnezeu n-a ingaduit milioane si milioane de vieti, doar ca sa aiba surcele cu ce sa aprinda focul in Iad>> (Parintele Rafail Noica) Eu insami provin dintr-o familie mixta: mama a fost romano – catolica, tata a fost ortodox, noi copiii suntem ortodocsi dupa tata. Multumesc lui Dumnezeu ca mama noastra a fost o crestina adevarata si ne-a crescut in credinta noastra orodoxa, asa cum am fost botezati si cum a randuit Dumnezeu. Eu cred ca: <<Ați auzit că s'a spus: Să-l iubești pe aproapele tău și să-l urăști pe vrăjmașul tău; dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blesteamă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni și face să plouă peste cei drepți și peste cei nedrepți.>> Matei 5, 43-45 Last edited by Nastya; 04.03.2013 at 03:02:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cultul morților- ![]() Mântuirea sufletului constă în baza relației omului cu Christos! |
|
|||
|
|||
![]()
"Duminica" isi are originea in constructia "Domines Dies"="Ziua Domnului".
Deci nici pomeneala ca ziua I este asimilata ca fiind "Ziua Soarelui". Din vremea Sf.Ap.Ioan exista o zi a saptamanii denumita "Domines Dies", adica Duminica! Nu sabat, nu ziua soarelui, ci Duminica!! Iar daca exista o astfel de denumire cu siguranta avea o semnificatie aparte si era daca nu serbata, cel putin cinstita aparte. S-a uitat cam repede sabatul inca din timpul Sf.Apostoli, nu crezi?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 07.03.2013 at 20:02:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." ("Corpus Juris Civilis", vol. III, - legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.) Abia la sfarsitul sec IV, la sinodul de la Aquilea a fost stabilita denumirea de "dies Domini" (duminica), pentru ziua intaia a saptamanii. Traducerea sinodala din Apocalipsa 1:10 este falsa. Nici vorba de "duminica" in sec. 1, pe vremea Sfantului Apostol ioan. |
|