Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2012, 00:41:51
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ToaderValentin Vezi mesajul
Salutari, am si eu o intrebare: De ce exista mai multe planete? De ce Le-a facut Dumnezeu daca noi nu avem nici o treaba cu ele si nici nu ne foloseste la nimic. Noi traim pe o planeta numita "Pamant", de ce am avea nevoie de alte planete? Care sunt scopu lor? Se mentioneaza pe undeva in Biblie acest aspect?
pai de pilda Jupiter e bun, pe de o parte, ca sa stabilizeze gravitational sistemul, si sa ne nu pice in cap asteroizi de dincolo de Pluto.
Vechi 15.11.2012, 02:00:59
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
pai de pilda Jupiter e bun, pe de o parte, ca sa stabilizeze gravitational sistemul, si sa ne nu pice in cap asteroizi de dincolo de Pluto.
Asteroizii, meteorii, cometele etc. vin din toate directiile, nu doar din partea unde se afla Jupiter in raport cu pamantul. Scutul nostru mai este centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 16:01:32
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Salutari, am si eu o intrebare: De ce exista mai multe planete? De ce Le-a facut Dumnezeu daca noi nu avem nici o treaba cu ele si nici nu ne foloseste la nimic. Noi traim pe o planeta numita "Pamant", de ce am avea nevoie de alte planete? Care sunt scopu lor? Se mentioneaza pe undeva in Biblie acest aspect?
in tot ceia ce ne inconjoara,Dumnezeu Creatorul a definitivat lucrarea Sa pina in cel mai mic amanunt.omenirea din cele mai vechi timpuri a incercat sa descifreze rostul lucrarii Sale.unele lucruri se cunosc altele nu,fiind-ca nu este ingaduit totul [scriptura spune:cunoastem in parte] acuma poate chear nu te intereseaza,doar ai vrut sa ne pui in dificultate,punind intrebari de scoala generala,clasele 1-4.de vrei mai multe detalii citeste facerea din sf.scriptura,sau de vrei ceva mai practic ingrijeste-te de viata ta spirituala cu bune si rele si cele rele sa se spele prin baia spovedaniei,si nu mai privii de sus la noi ca la niste oameni redusi, ce avem internet si nu stim, pe ce lume ne aflam.apropo vezi ca nu de mult, tare s-a lansat un nou telescop spatial ce la intrecut pe cel vechi in performanta.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 16:19:32
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Fara indoiala, nimic din ceea ce Dumnezeu a adus la existenta din nimic, nu este de prisos. Luminatorii mici si mari isi au menirea si lucrarea lor in planul divin al creatiei. De aceea, in istoria mantuirii existenta lor ne poate fi una pilduitoare.

Din Sfanta Scriptura si implicit din textele imnografice si din iconografie aflam ca in timpul patimirilor Mantuitorului, la moartea Sa pe Cruce, atunci cand multi dintre ucenici se vor fi lepadat de Hristos, "soarele si-a ascuns razele sale", semn ca intreaga creatie a participat la Patimile Mantuitorului: "pamantul s-a cutremurat, pietrele s-au despicat, tot cosmosul s-a infiorat".
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 16:54:45
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Bine ati venit pe forum, stimate domn. Sunteti cumva geocentrist? Puneti-va, va rog, o intrebare simpla: ce inseamna "a fi in centru"? Inseamna, deseori, in sens figurat, a avea intaietate. Cind Cineva a facut o lucrare, nu e normal sa fie El in centru, nu doar la figurat, ci si la propriu? Adica, cum ar fi Pamantul, cu oameni cu tot (care nu suntem decit creaturi) in centrul a ceea ce a facut Dumnezeu?!
Inca ceva.
Numai faptul ca aici S'a intrupat, din Poporul Ales, si a inviat si de aici S'a inaltat Fiul, face Pamantul cu adevarat special. A spune ca Pamantul este deosebit prin aceea ca este in centru si/sau unic e cumva o foarte subtila gindire materiala. Pamintul e o planeta obisnuita, undeva intr-un brat al acestei Galaxii. Harul si voia lui Dumnezaeu sfintesc, intaresc, dau intaietate, etc. deopotriva in lumea materiala si spirituala, stimate domn. Pamintul nu e nici unic, nici central. Adica, nu dupa criterii materiale. Daca studiati ceva astronomie, imi veti da dreptate.
Cu bine.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 14.11.2012 at 20:07:19.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 17:46:02
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

Citat:
pai mai multe planete la un loc formeaza galaxii si constelatii...astea toate is de fapt stele...oare nu iti pace sa admiri stelele noaptea? sau sa vezi cate o stea cazand si sa crezi ca daca iti spui o dorinta ea se va indeplini? daca da atunci ai gasit raspunsul la intrebare.
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 08:35:58
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Nu se mentioneaza in Biblie pentru ca aceasta informatie nu este necesara pentru a ne mantui.
Intrebarea ta da de gol egoismul tau.
Sunt mai multi oameni, gandeste-te si la ei.
Cu ce scop? Ca sa te mantuiesti.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 13:01:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Intrebarea ta da de gol egoismul tau.
Din cate am citit cel ce a pus intrebarea e la liceu (era in clasa a VII-a cand a scris primul mesaj pe forum, putem sa o lasam mai moale cu judecarea.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 06:04:41
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din cate am citit cel ce a pus intrebarea e la liceu (era in clasa a VII-a cand a scris primul mesaj pe forum, putem sa o lasam mai moale cu judecarea.
Perfect! Las-o mai moale.

P.S. N-a fost o judecare.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 08:34:53
mihaila_alin
Guest

Talking sa ne scuze cei nevinovati!.

pe aici misuna tot felul de: atei,sectari,rataciti de toate felurile,etc. si ar fi posibil unii nevinovati,sa incaseze bobirnacele alocate altora.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de ce exista atat de multe razboaie? victortiti89 Generalitati 5 20.06.2011 19:15:33
Exista mantuire, exista vindecare! iosif Pocainta 3 07.02.2007 14:48:29