![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Maria cu fetele" Deci puteti pomeni in acest fel ,dar pentru indreptarea celor din familie si dobandirea credintei in Dumnezeu e bine sa cititi la Psaltire ,cu binecuvantare bineinteles. Am vazut ca si sf.Ioan Rusul ajuta in indreptarea copiilor ,e scris in acatist. Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]()
Meditand (de cand s-a deschis acest topic al Pomelnicului) asupra virtutilor celor pomeniti si asupra interdictiei pomenirii celor pacatosi, imi dau acum cu parerea(in duh) ca interdictia ar fi oarecum(si vag) justificata doar daca s-ar considera ca darurile neprihanite aduse la jertfa, sunt alaturate la intrarea mare a Trupului si Sangelui lui Iisus si pentru a imbogati anturajul sfintit, se mai pomenesc si cele mai curate "parti lumesti" prezente atunci acolo.
Tinand cont de acest aspect si punandu-l in balanta cu nevoia de sfintire a celor cu adevarat pacatosi, mi se pare ca prima solutie, cea traditionala, ar fi "neproductiva" ;i ineficienta in comparatie cu cea practicata si raspandita daca s-ar alege a fi pomenita doar una dintre ele, insa tocmai pentru a nu se face aceasta greseala se instituie o ordine a pomenirii absolut justificata si se pomeneste tot ce-i necesar; de aceea eu sunt reticent totusi fata de interdictia pomenirii chiar si la urma a celor pacatosi pentru ca asta m-ar face pe mine, cel ce judec, mai pacatos tocmai pentru ca judec. Citat:
18. Domnul este îndelung-răbdător, mult-îndurat și adevărat, iertând fărădelegile, greșelile și păcatele și nelăsând nepedepsit, ci pedepsește nelegiuirile părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam.(Numerii14,18) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu li se da numele la sf.Liturghie deoarece nu prea vor sa stie de Dumnezeu,sunt chiar impotriva cand li se vorbeste despre credinta . Nu sunt in masura sa judec pacatele parintilor ,stiu ca mama se spovedeste si participa la slujbele bisericii. Sunteti ortodox sau liber cugetator ? |
|
||||
|
||||
![]()
Nu e ortodox. E catolic, de ce nu citiți tot topicul cu atenție?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
33. Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul.(Mt12,33) Nu sunt liber cugetator, ci in duh cugetator. |
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, desi nu pare a fi cine stie ce dilema cu acest pomelnic.. chiar este. Am deschis discutia pentru ca sunt sigura ca multi scriu pe pomelnice tot neamul, lucru pe care l-am facut si eu in convingerea ca le fac bine si lor si mie. Duhovnicul meu nu a fost de acceasi parere insa.. Alti preoti spun opusul, ca din contra trebuie pusi pe pomelnic cei care au astfel de probleme (ca in exemplul meu). Eu mi-am intrebat duhovnicul si el fiind foarte bland, am avut impresia ca nu mi-a spus categoric sa nu mai trec pe pomelnic pe toata lumea iar eu am continuat sa fac ceea ce stiam eu, adica sa trec tot neamul pe pomelnic inclusiv pe sotul si fiul meu. Am luat parerea lui pur consultativa... Dar un prieten m-a tras de maneca si mi-a spus ca am facut neascultare de duhovnic, abia asa mi-am dat seama ca am gresit, si nu putin ci foarte mult..
M-am gandit ca poate e de folos si altora sa ne lamurim cum e mai bine de facut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
D-voastra credeti ca mersul la biserica si o viata traita in credinta reprezinta o lampa a lui Aladin ,raspunde pe loc dorintelor noastre. Nu uitati ca aici lucreaza cel rau care se opune actiunilor mamei ,de viata traita in credinta. Ispitele mai vin si de la lume ,cititi mai bine ce spune parintele Cleopa. Fetele traiesc in lume ,au un anturaj ceea ce nu e putin. Mama e practicanta de ani de zile. Mai ciudat este ca una din fete mergea cand era eleva la liceu , la biserica ,nu lipsea de la sf.Liturghie. Vad ca va place sa dialogati cu ortodocsii Catolicii nu sunt interesati de credinta ,nu sunt traitori ? Sau nu se ingrijesc prea mult de suflet ci de cele materiale ? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu raspunsul.
Dar daca copilul dumneavoastra injura sunt metode sa-l faceti sa renunte. Trebuie sa vrea el. Cand eram mai mica spuneam tot timpul ihi in loc de da. Si sora mea a preluat obiceiul si in curand si parintii mei incepusera sa spuna. Tatal meu si-a dat seama si a zis: facem un concurs, cine spune de cele mai putine ori primeste o inghetata de la cel care spune de cele mai multe ori (intr-o anumita perioada de timp). Asa am renuntat la obicei. Si fiul dumneavoastra este interesat de ceva; daca injura de cel putin trei ori intr-o luna ii puteti lua ceva (casti, minge, sa ii gatiti ceva mai complicat, etc...). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Recent am asistat la o discutie dintre o maica si o credincioasa.
Credincioasa"Maica e ok daca trec pe pomelnic pe cineva de alta religie? Maica "Draga mea ingerul sterge de pe lista numele celui care nu e de religie ortodoxa. Hm si ma gandeam eu Doamne chiar asa, si eu trec pe pomelnic pe unii de alta religie. Voi ce stiti despre asta?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Liturghie | danyel | Sfanta Liturghie | 81 | 02.11.2015 16:22:22 |
Sfanta liturghie | Andy00 | Resurse ortodoxe on-line | 10 | 30.01.2015 15:29:07 |
Sfanta Liturghie | alecsandru | Sfanta Liturghie | 26 | 05.02.2013 21:41:47 |
Sfanta Liturghie | EDI | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 02.05.2009 16:52:24 |
Sfanta Liturghie | anavictoria | Sfanta Liturghie | 57 | 12.01.2009 19:38:22 |
|