![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
În cazul ăsta îmi pare rău pentru tine dar Christos și Biserica învață elitismul, anume elitismul celor care caută calea Adevărului, al acelora care merg pe calea cea strâmtă care duce la Viață, al acelora care se lepădă de sine, își iau crucea și Îl urmează pe Christos în Sfânta Biserică. Asta nu înseamnă că ceilalți ar fi în mod necesar condamnați, dealtfel nu am auzit ca Biserica Ortodoxă să propovăduiască astfel de învățături pe care le inventezi tu și le pui pe seama Bisericii Ortodoxe de parcă ar fi ale ei, dar Biserica este în definitiv o elită, și va fi în continuare. Bineînțeles că mă refer la cei care chiar fac parte din Biserica lui Christos, nu la cei care o fac doar formal sau pentru că le-a spus nu știu cine ce sunt ei. Pentru mine Ortodoxia este formată din cei care chiar sunt ortodocși, nu din cei pe care unii sau alții au interesul să apară prin niște statistici mincinoase de care să se folosească ei apoi pentru finanțări, etc.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Jignire? pai nu spui tu ca ii apreciezi pe protestanti, acum daca spui ca cineva are si o idee care e la fel cu a protestantilor e jignire? Deci cea mai mare jignire e sa fii protestant? Eu nu te inteleg.
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca zici o idee "la fel cu" ceva inteles de tine din protestantism, atunci nu este jignire. Sper ca ai sesizat diferenta.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu e o diferenta. Daca cineva spune Filioque inseamna ca spune o invatatura catolica, nu la fel cu ceva inteles din catolicism. Jignire inseamna epitete la adresa cuiva, nu sa-i spui ceva de ganul asta. Probabil si daca ii spune catolic unui catolic e o jignire, in ecumenismul radical nu exista denominatiuni, deci de face o discriminare religioasa. :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu vorbeam despre ideile care imi apartin, sa nu mai pui etichete pe ele. Crezul nu l-am scris eu ci Biserica catolica, asa ca nu revendic originea lui ca apartinandu-mi, insa in ceea ce priveste ideile mele revendic identitatea lor asa ca te rog sa respecti autorul si sa nu le mai atribui origini dupa mintea ta. Multumesc. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 13:15:26 |
| Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 16:24:08 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
| Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.11.2006 00:56:38 |
|
|