![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In VT nu s-au mantuit nici evreii cu Legea nici paganii fara Lege. Ce rost a avut atunci ca unii sa se chinuie sa tina Legea iar altii sa huzureasca in voie fara nici o lege, daca apoi sfarsitul lor a fost identic? Chiar sunt curioasa ce raspuns ai. Cat despre citatul dat pe care il idolatrizezi, contine o mare minciuna: crestini care sa creada mantuirea posibila fara Hristos! Cum sa creada asa ceva un crestin? Pai cum sa fie mantuirea posibila fara ca Iisus sa fi platit pacatele omenirii? Cand a platit Domnul pacatele lui Catalin2? Acum 2000 de ani, de aceea acum i le poate sterge asa cum le stergea si la altii la care le zicea: "pacatele ti-au fost iertate", si inca zicea asta fara ca respectivul sa Ii fi cerut macar iertarea pacatelor!... Iar Apostolul care cere faptele credintei nu cere altceva decat faptele bune ale omului si nu pe cele rele, faptele bune pe care si multi necrestini le fac, ca tu vorbesti tot aiurea cu obsesia firii cazute! Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 01:27:29. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In legatura cu Legea, stii care sunt cele zece porunci, deci faptele? E chiar invatatura pe care protestantii au interpretat-o gresit spunand ca nu e nevoie de fapte. Adica pasajul in care spune ca harul ne-a adus mantuirea, nu faptele. "8.Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; 9.Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni." Spui ca ii admiri mai mult pe protestanti, dar nu stii ca ei spun ca Legea nu a mantuit pe nimeni. Care este Legea? Ultimele sase-sapte porunci fara primele trei inseamna ateism, asta sustin si filozofii atei. Primele trei inlocuite cu un alt zeu inseamna idolatrie. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
La ultima parte cu idolatria ti-am raspuns deja intr-o postare anterioara unde am scris clar: pentru Catalin. Te cunosc suficient de bine ca sa stiu ca sari mereu cu acest pseudo-argument asa ca ti-am raspuns cu anticipatie. Ori nu ai vazut raspunsul ori iti place sa te repeti inutil. Pentru prima parte vrei sa spui ca din "Iad" au fost scosi doar evrei? Era evreica sau pagana Imparateasa despre care Iisus insusi a spus ca ii va judeca pe evreii necredinciosi? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am dat pe celalalt topic: "I Corinteni, cap. 6 "Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, 10.Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu." Deci tu spui ca mostenesc Imparatia toti cei enumerati acolo, sau scoti tu ce doresti, in functie de ce se potriveste cu ce spui? E adevarat ce spune Sfantul Apostol acolo? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 13:15:26 |
| Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 16:24:08 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
| Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.11.2006 00:56:38 |
|
|