Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Da, intr-adevar, nu am ales eu, dar vorbind tot mai mult cu tine realizez ca alegerea a fost cea mai buna!
|
Vai și amar de sufletul tău dacă importanta alegere a credinței o lași în seama comparației cu mine!
Citat:
Iar alegerea facuta de parinti si de nasii de botez nu anuleaza libertatea de a alege ulterior
|
Această libertate e valabilă în dreptul fiecărui om, cu atât mai contrară noțiunii de "
libertate de alegere" este alegerea făcută de altul! Nici măcar Dumnezeu nu-Și impune alegerea, cum își permite un om s-o facă în dreptul altei ființe umane?
Citat:
Marea greseala - a ta si a 99,99% dintre sectari - e ca ati parasit Biserica ... fara sa o cercetati mai intai, fara sa faceti un studiu comparativ si critic intre doctrine.
|
Deci mare greșeală ai făcut tu când [impropriu zis]
ai ales o confesiune fără a o "
cerceta" mai întâi și fără a face un "
studiu comparativ între doctrine". Cât despre mine, eu am făcut atât studiul cât și comparația între doctrine înainte de botez.
Citat:
Ati facut in pantaloni de frica atunci cand vi s-a propovaduit de un nu stiu cine instalator sau sudor ca "Domnul vine maine!" si ca trebuie sa va "botezati" - nu ca asa avea ceva cu acesti oameni ai muncii, dar fiecare trebuie sa-si stie locul!
|
Hm! Nu știu cât de "
instalator" ori "
sudor" (eventual de corturi) a fost apostolul Pavel, dar știu că el a propovăduit în permanență iminența revenirii lui Hristos. În rest, îți dau dreptate, fiecare trebuie să-și știe locul: propovăduitorii Evangheliei printre oameni, iar preoții în cartea de istorie a Vechiului Testament! Despre cum am "făcut în pantaloni de frică" (de fapt în scutece) înainte de botez, poate cu altă ocazie...
Citat:
Pentru cineva din afara - unul care judeca mai la rece - gestul acesta este unul cel putin prostesc: sa pleci fara sa stii de unde pleci!
|
Tu te auzi ce vorbești? La botez ai știut unde intri?
Citat:
Si acum tu vii sa ne dai lectii de logica? Si te astepti sa te mai si credem, sa credem pe unul care a dat dovada in viata ca nu stie sa cantareasca lucrurile - asta ca sa nu folosesc cuvantul acela care incepe cu "p" si se termina prost.
Cum spune intr-o profetie la Sf.Pr.Isaiia, mi se pare: plecarea ta la sectari se aseamana cu femeia aceea usoara care-si deschide repede picioarele!
|
Hmm! Și iarăși hmm... Și spui că tu ești în măsură să-mi dai lecții... eventual lecții de "
Evanghelia după Playboy" precum în pretinsa profeție a lui Isaiia...