![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar adventistii au si ei icoane (am una de la ei, un fel de reproducere realista - format calendar de buzunar) dar asa cum imaginea Domnului Hristos din inima lor este desacralizata prin invataturile mincinoase ale celor sus amintit, nici icoanele tiparite de ei nu au o valoare sacra. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si nu, nu ne inchinam lor, ii cinstim asa cum si voi va cinstiti "profetesa". Citat:
Fara doar si poate. Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Deci totuși se adresează... mulțumesc pentru confirmare! "Rata succesului" este de câteva sute de ori mai mare decât în sens invers (botezul ortodox efectuat unor adventiști)! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca nu alegeau ei pentru mine cine stie prin ce colt de lume rataceam batjocorindu-ma si batjocorit fiind de altii. PENTRU ACEASTA ALEGERE A LOR PENTRU MINE LE VOI FI VESNIC RECUNOSCATOR!!! Iar alegerea facuta de parinti si de nasii de botez nu anuleaza libertatea de a alege ulterior - dovada vie esti chiar tu, care ai ales sa parasesti Biserica. Insa, cel putin ti-ai petrecut copilaria sub protectia Duhului Sfant, si ai ales la maturitate - cand se presupune ca esti mai destept - sa iesi de sub aceasta protectie! In ochii mei, esti unul din aceia care a fost mai destept cand era mic decat acum, cand ai devenit mare la stat si mic la sfat! Marea greseala - a ta si a 99,99% dintre sectari - e ca ati parasit Biserica ... fara sa o cercetati mai intai, fara sa faceti un studiu comparativ si critic intre doctrine. Ati facut in pantaloni de frica atunci cand vi s-a propovaduit de un nu stiu cine instalator sau sudor ca "Domnul vine maine!" si ca trebuie sa va "botezati" - nu ca asa avea ceva cu acesti oameni ai muncii, dar fiecare trebuie sa-si stie locul! Pentru cineva din afara - unul care judeca mai la rece - gestul acesta este unul cel putin prostesc: sa pleci fara sa stii de unde pleci! Si acum tu vii sa ne dai lectii de logica? Si te astepti sa te mai si credem, sa credem pe unul care a dat dovada in viata ca nu stie sa cantareasca lucrurile - asta ca sa nu folosesc cuvantul acela care incepe cu "p" si se termina prost. Cum spune intr-o profetie la Sf.Pr.Isaiia, mi se pare: plecarea ta la sectari se aseamana cu femeia aceea usoara care-si deschide repede picioarele! Last edited by Illuminatu; 04.09.2012 at 12:22:25. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prin introducerea in cristelnita, fara voia ta, nu se capata calauzirea Duhbului Sfant. Botezul crestin este conditionat (dupa cum spune Cuvantul lui Dumnezeu) de cunoastere, credinta si marturisire a credintei de catre cel ce urmeaza a fi botezat. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau mai simplu te intreb: sunt crestinii fii ai lui Dumnezeu diferiti de ceilalti oameni? Ori toti oamenii sunt fii ai lui Dumnezeu indiferent daca cred sa nu in Iisus Hristos, indiferent daca sunt botezati sau nu? Tu crezi ca copiii nu au nevoie de Duhul Sfant? "19.Drept aceea, mergeți și învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh," Matei 28, 19. Auzi, mistretule, ce spune in porunca? Spune cumva sa fie botezati toti in afara de copii? Mai, mistretule, tu crezi ca exista o anumita varsta de la care copiii devin rationali si pot sa inteleaga invatatura de credinta si, ca urmare sa fie botezati? Asta echivaleaza cu ipoteza ca acesti copii devin oameni doar de la o anumita varsta in sus!!! INCREDIBIL CE ABERATII PUTETI EMANA!! Sunt copii la ortodocsi care au trecut peste intrebarile tale de nivel mediocru. Last edited by Illuminatu; 05.09.2012 at 13:28:57. |
|
|
|||
|
|||
|
Stiu ca este destul de simpla, dar dvs. o complicati. Simplu: exista o mare diferenta intre modul dvs. de manifestare si roada Duhului Sfant (asa cum ne este aratata in Scriptra - ex: Galateni 5:22,23). Mai puteti spune ca sunteti calauzit de Duhul Sfant (asa cum afirmati intr-o postare anterioara).
Niciodata nu am crezut asa ceva. Citat:
"si le-a zis: Mergeti în toatã lumea si propovãduiti Evanghelia la toatã fãptura. Cel ce va crede si se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi."(Marcu 16:15-16) Clar si simplu: botezul este conditionat de credinta celui care se boteaza. " Uite apa. Ce ma impiedica sa fiu botezat?" "Daca crezi se poate".(Fapte 8:36,37). Citat:
"Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci Imparatia Cerurilor este a celor ca ei". (Matei 19:14). De retinut ca Domnul Iisus Hristos facea referire la niste copilasi nebotezati. Atunci cum se face ca marea majoritate a celor maturi nu stiu raspunde la intrebari extrem de simple? (Ex: se blocheaza total daca ii intrebi ceva despre inviere- despre care marturiseste si Crezul). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu am de gand sa ma intorc la manifestarea "standard" a falsei piosenii sectare: induce o stare de pasiv-agresivitate. Si la un moment dat explodez. Dvoastra.la ce presiune ati ajuns? Iar daca pana si copiii au nevoie de Duhul Sfant de ce nu-i lasati sa fie botezati? Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nicidecum. Modelul este Domnul Iisus Hristos.
Citat:
Ce credinta poate sa aiba un bebelus? Haideti sa fim seriosi. Si pentru botezarea "nemaurilor" conditiile botezului au ramas aceleasi (prezentate de Sfanta Scriptura): credinta in Evanghelie, marturisirea credintei si pocainta. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 21:20:53 |
| Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 08:01:32 |
|
|