Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Eutanasia
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2012, 01:00:13
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Carmen-Jeanette, fie ca Dumnezeu Cel slavit in Treime si Preasfanta Maica Sa sa iti dea sanatate, gandul cel bun si curaj! Ma voi ruga pentru tine. Si cred ca toti ce scriu pe acest topic o vor face.
In alta ordine de idei, poate exista tratamente in zona "neconventionala" a medicinii, care sa iti amelioreze sau chiar imbunatateasca definitiv starea. Nu stiu, dar poate Qi Gong sau altele de felul acesta ar ajuta? Poate raspunde un coleg de forum cu mai multe cunostinte...haideti, frati si surori, doar e vorba de viata/sanatatea surorii noastre in Hristos. Postarea dansei m-a cutremurat efectiv.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2012, 03:41:49
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Rugaciune pentru bolnavul cazut in deznadejde

Doamne, Dumnezeule al parintilor nostri, Care daruiesti pace multa celor ce iubesc legea Ta, ai grija de roaba Ta aceasta bolnava, Carmen care este greu incercata de deznadejde. Nori negri s-au abatut asupra sufletului sau si nu mai vede razele iubirii Tale. Cugetul sau s-a intunecat si nu se mai impartaseste de lumina Ta.
O, amara deznadejde! Cruda fiara care se napusteste asupra sufletului ca asupra unui pui lipsit de aparare! Numai Tu stii, Atotstiutorule, cati si-au pus capat zilelor din aceasta pricina, cati oameni au fost aruncati de acest duh rau in adancurile iadului. Sa nu ingadui ca faptura Ta aceasta, Carmen sa fie inghitita de moarte, ci sa fie ridicata prin puterea Ta.
Daruieste-i si ei si noua Doamne, roadele Duhului Tau cel Sfant, care sunt pacea, dragostea, indelunga rabdare, credinta, blandetea, infranarea si curatia, ca atunci cand vom parasi aceasta lume sa intram in odihna Ta cea
cereasca. Amin!

Rugaciune pentru dobandirea rabdarii

Doamne, Dumnezeul nostru, Care ai rabdat prigonirile, batjocurile si moartea pe cruce pentru mantuirea noastra, Cel Ce ne-ai spus ca "prin rabdarea voastra veti dobandi sufletele voastre", arata-i roabei Tale, Carmen, milele Tale cele bogate si daruieste-i duhul rabdarii, ca sufletul ei cel incercat sa dobandeasca alinare.

Vezi deznadejdea care o ispiteste, vezi incercarea prin care trece si ajut-o sa iasa din ea curatit de pacate si pregatita sa-ti slujeasca in toate zilele vietii ei, si sa slaveasca numele Tau cel sfant, cantand impreuna cu toti ingerii si sfintii.

Hristoase Doamne, alunga de la roaba Ta, Carmen duhul spurcat al deznadejdii care vrea s-o acapareze.
Carmen draga, o scrisoare pentru tine aici - http://www.crestinortodox.ro/carti-o...untarea-bolii/
Reply With Quote
Vechi 24.08.2012, 03:55:10
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Sfinte Gherasim, podoaba Kefaloniei si ocrotitorule al ortodocsilor, primeste putina noastra rugaciune pentru roaba lui Hristos, Carmen, care mult se chinuieste.
Stim ca ai primit darul de a-i ajuta pe cei chinuiti si pentru aceasta te rugam, arata-ti si acum puterea, sfinte, ajutand aceasta faptura – Carmen - care mult patimeste.
Stim ca pe tanarul care vroia sa isi curme viata, aruncandu-se din clopotnita, nu doar ca l-ai tinut in viata, ci l-ai si izbavit de diavolul care il chinuia. Stim ca pe femeia pe care diavolul voia sa o inece ai tinut-o in chip minunat deasupra apei pana ce maicile au venit sa o ajute. Si nu numai ca nu a murit, dar prin rugaciunile tale a si scapat din ghearele diavolului care o chinuia.
Sfinte Gherasim, mare facatorule de minuni, vezi necazul si durerile roabei lui Hristos -Carmen. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu, ca sa ridice povara care o apasa si sa-i dea taria sa-si duca crucea bolii pana la capat.
Ajut-o sfinte Gherasim, ajut-o ca nu cere desfatari lumesti, ci cere sa fie izbavita de povara bolii.

Reply With Quote
Vechi 24.08.2012, 16:12:41
Hionia Hionia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.10.2007
Locație: Timisoara
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Hionia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
In alta ordine de idei, poate exista tratamente in zona "neconventionala" a medicinii, care sa iti amelioreze sau chiar imbunatateasca definitiv starea. Nu stiu, dar poate Qi Gong sau altele de felul acesta ar ajuta?.
Eu vreau sa ma las in mainile lui Hristos,nu sa caut ajutor la dumnezei straini.Poate si din cauza asta sunt asa de incercata...''Singur ortodoxia''
Vechi 24.08.2012, 17:41:44
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hionia Vezi mesajul
Eu vreau sa ma las in mainile lui Hristos,nu sa caut ajutor la dumnezei straini.Poate si din cauza asta sunt asa de incercata...''Singur ortodoxia''
Nu e vorba de "dumnezei straini"; Qi Gong nu e nume de zeu, ci numele unui ansamblu de practici stravechi, originare din vechea China, precum sunt si acupunctura, homeopatia, etc. S-a dovedit ca ajuta. Real si statistic.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2012, 14:35:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Carmen-Jeanette e numele de botez.
Nu am un duhovnic cu care sa pot discuta, vine o data pe luna la mine sa ma spovedeasca si sa ma imartaseasca. Luna asta mi-a facut si maslu.
Si totusi, la spovedanie, nu vorbiti, e doar spoveanie si atat..?
Cum decurge spovedania de fapt? Ii spui despre gandurile tale asa cum le-ai expus aici de exemplu?
Parintele ce zice?

Data fiind situatia ta, asa cum o descrii, viata ti-ar fi de mult folos daca vrei sa castigi Cerul, cu atat mai mult cu problemele de sanatate pe care le ai si care dintr-un lumes dezavantaj pot fi folosite in lucrarea mantuirii.

Iar spovedania si impartasania sunt doar uneltele cu care trebuie sa trudesti la sufletul tau, dar pentru ca lucrarea sa fie desavarsita mai e nevoie si de timp, chiar in aceasta viata.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 23:20:53
Hionia Hionia is offline
Junior Member

Implicit

Doar spovedanie si atat... Imi mai spune si sa am rabdare,poate o sa ma fac bine.... In familie nu am cu cine sa vb. O sa mai intreb si medicii... Multumesc pt raspunsuri.
Vechi 19.08.2012, 03:06:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Doar spovedanie si atat... Imi mai spune si sa am rabdare,poate o sa ma fac bine.... In familie nu am cu cine sa vb. O sa mai intreb si medicii... Multumesc pt raspunsuri.
Poate ar trebui sa incerci o discutie mai elaborata cu el..medicii nu stiu ce-ti pot spune, mai rar medici sensibili cu adevarat la suferinta, meseria lor care presupune un contact permanent cu suferinta, pe majoritatea ii da peste cap.

Ideea e urmatoarea ..poti sa mai ai zile, sau ani, important e sa traiesti fiecare zi ca pe ultima, roaga-te dar din suflet, nu ca dintr-o obligatie, cuvintele rugaciunii sa-ti fie indrumator, nu limita, nu datorie, vorbeste cu Dumnezeu, spune-i grijile tale, roaga-l sa-ti arate drumul, ce mai ai de facut in aceasta viata.

Nici un om nu te poate aduce intr-o legatura atat de apropiata cu Dumnezeu asa cum poti ajunge chiar cu sufletul tau, tocmai marcat fiind de suferinta, grija pentru cei care te ingrijesc si avand o viata curata..

Muta-ti gandul de la a lua o decizie in sensul duratei vietii tale aici pe pamant, roaga-te si pune decizia asta in mainile lui Dumnezeu, fii sigur ca el va face ce stie ca e mai bine pentru tine si cei din jur, care si ei se folosesc fiindu-ti tie de ajutor.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 22:29:36
Hionia Hionia is offline
Junior Member

Implicit

Renuntarea la dializa nu inseamna moarte usoara intr-o zi. Poate sa mai dureze cateva zile sau saptamani,intr-o stare nu prea buna,doar ca se pot usura chinurile cu medicamente.De asta am nevoie si de parerea medicilor. Am vrut sa fac la particular o operatie care sa-mi imunatateasca starea, dar nimeni nu se baga, e prea riscant pt starea mea.
Vechi 23.08.2012, 11:28:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Esti asa sigura ca esti pregatita pentru intrarea in vesnicie?

Uita-te adanc si cu sinceritate in interiorul tau, nu gasesti nimic care sa mai trebuiasca ajustat?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Renuntarea la prietenie IonelaC Generalitati 20 23.06.2011 20:54:32
Suferinta unui orb Elena_Elena Intrebari utilizatori 3 13.09.2010 21:14:49
Tratament anti-SIDA: TehnicA revolutionara absolutep0wer Generalitati 5 04.09.2010 16:39:47
O zi obișnuită din viața unui creștin! I.Calin Intrebari utilizatori 0 21.08.2010 20:56:07