![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vremea în București Am petrecut-o nelipsind de la școală niciodată. Bolnav încă n-am fost, ca să lipsesc pe pricina asta. Lucram la atelier foarte mult. Primăvara mergeam de la 5 dimineața și mă întorceam la internatul Radu Vodă unde locuiam, seara la cină. Trei ani am stat la internat, ca să fie o garanție pentru mine că nu mă ocup cu nici o pierdere de vreme. Pe-acolo mai veneau și studenți legionari care ne chemau cu ei. Nu m-am dus niciodată. Școala mă absorbea total și n-aveam vreme de pierdut. (Bătaia din copilărie pentru a nu pierde vremea mă urmărea ca un înger păzitor.) |
|
|||
|
|||
![]()
Finalul autobiografiei Părintelui Arsenie Boca:
Într-o iarnă, probabil prin 1941, ne trezim cu o avalanșă de oameni de toate vârstele și treptele, năpădindu-mă să stau de vorbă cu ei despre necazurile lor. Aci m-am trezit să fac duhovnicie cu oamenii, deși nu eram preot. Știam că tot ce pățesc oamenii, li se trage de pe urma greșelilor sau păcatelor. Așa m-am văzut silit să primesc preoția și misiunea majoră a propovăduirii lui Hristos-Dumnezeu adevărat și Om adevărat, precum și a sfințirii omului, ca să aibă pacea lui Dumnezeu în sine, absolut în orice împrejurări s-ar afla în viață. I-am învățat să fie curați față de oameni și față de Dumnezeu; să dea Cezarului ce e al Cezarului (ascultare cetățenească, dajdie etc.) și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu (cuget curat, suflet purificat și trup curățit de patimi). Despre această învățătură, martori îmi sunt toți cei ce-au ascultat povețele cele după Dumnezeu pe care li le-am dat: iubirea de Dumnezeu, iubirea de toți oamenii, fără deosebire, și viața curată, care fac cu putință reîntoarcerea noastră, a împlinitorilor, iarăși în Împărăția de obârșie, de unde ne-a trimis Dumnezeu spre scurtă cercare a cumințeniei și a iubirii noastre, pe pământ, în stadia și arena vieții. Asta îmi este toată misiunea și rostul pe pământ, pentru care m-a înzestrat cu daruri – deși eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate părțile, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu și sfințirea oamenilor prin iubire. De alte gânduri și rosturi sunt străin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este in caderea noastra sa judecam pe cineva ca a facut bine sau rau, si cu atat mai mult sa asistam la astfel de discutii pe forum.Cel mai bine explica sfantul Ioan Gura de Aur de ce nu au rost astfel de discutii : " Ziceti aproapelui nostru: “Vreti sa dati cuvânt de încuviintare cuiva sau sa-i aduceti lauda? Iata deschid urechile mele ca sa va primesc cuvintele, ca pe o buna mireasma. Ci, de vreti sa spuneti de rau, nu mai las cuvintele sa intre, caci nu pot primi gunoiul si tina”. Ce am învata daca aflu ca acela sau altul e rau? Pentru ca aceasta nu poate decât sa-mi strice si sa-mi aduca o grea paguba. Asadar, sa ne îndeletnicim cu treburile noastre, caci vom avea de dat socoteala de greselile noastre – vietii noastre însine sa-i dam bagarea noastra de seama, iscoditoare si cercetatoare. Care va fi acoperirea noastra, si la ce bunavointa vom fi îndreptatiti, daca în faptele noastre ne pripim îndeletnicindu-ne cu cercetarea faptelor celorlalti?...." Daca, fara încetare, cugetam la pacatele altuia, când mai avem vreme sa ne îndeletnicim cu ale noastre?". Iarta-ne Doamne pentru greselile noastre, pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !! |
|
|||
|
|||
![]()
Umilul, vorbești cu fantome. Nu te uiți cui dai Quote?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2)Neamul nostru nu este un neam indracit .Pacatos da,toti sintem pacatosi,fiecare in felul lui,fiecare cu patimile lui,insa poporul roman este un popor care-l are pe Dumnezeu in inima sa:IL iubeste pe Dumnezeu,Crede in Dumnezeu,si..se teme de Dumnezeu,mai putin maicutele-vietuitoare de la ..Prislop.Ele n-au evlavie nici pentru pr Arsenie Boca,degeaba-i tot uda mormintul si-i schimba apa la flori(in timp ce bombane si sudalmesc pelerinii!!!)...nu vreau sa dezvolt,acum, din respectul pe care i-l port pr Arsenie Boca.Nu stiu daca este un Sfint,insa tot ce stiu este ca ne-a lasat niste CUVINTE de un real folos.Si...sincer,il prefer pe pr Arsenie ,ca Sfint,in taina,decit pe fata(oficializat)..Astia (din Deal) intineaza cam tot ce-ating! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|