![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar mi-am spus că dacă începutul e prost, continuarea nu poate fi decât mai rău.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citeste MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE, este vorba de Parintele Paisie Aghioritul. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...nul-paisie.htm |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Chakrele sunt puncte ierarhice de conexiune ale sufletului cu trupul; prin chakre binceuvantarea divina se transmite la organele arendate fiecarei chakre in parte si, in functie de vrednicia fiecaruia, chakrele primesc si transmit organelor binecuvantarea mai mult sau mai putin eficient, facand ca aceste organe sa functioneze la fel de bine pe cat de tare este credinta in voia lui Dumnezeu; astfel organele pot sa dea semne de proasta functionare, de boala, de cancer la un anumit nivel care poate fi depistat pe baza analizei faptelor pacatoase (si repetate) ale persoanei, sau a conceptiei gresite de viata, sau ale obiceiurilor sale nevrednice.
Chakrele impreuna fac sa apara in jurul trupului aura sufleteasca. Nu este o invatatura ortodoxa, dar asta nu inseamna ca nu-i adevarata. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu o recomand decit ca exemplu negativ de secta hindusa care nu reprezinta ortodoxia yoghina asa cum nici miscarile charismatice nu reprezinta crestinismul si nici papalitatea ca institutie.
cum nici ceea ce preda bivolaru nu reprezinta decit o mixtura din diferitele scoli si secte bune si rele intre care nu sint cuprinse chiar toate. cele rele nici macar in india nu sint asa raspindite ca pe la noi. despre chakre se vb si ij afara sistemelor hinduse , in cele chinezesti , sau japoneze , fiecare cu doctrina si practica ei . asadar exista si guru veritabili - sfinti -care respecta vechile canoane de pe vremea lui Pantajali , dar si guru falsi care de multe ori nu le mai respecta inainte vreme in traditia indiana se obisnuia ca anumiti pustnici care inca nu aveau nivelul sfinteniei ca sa poata deveni guru indeplineau rol de paznici in societate. in cazul in care simteau ca un guru este fals il alungau cu bataia folosind vergi de copaci. si atunci lumea stia si se ferea. insa cum ei nu pot fi chiar peste tot unele zone au ramas neacoperite. iar daca ei sint gonoti multi fug in america. guru care sint veritabili nu se combat intre ei ci ii combat doar pe cei falsi. alt guru fals a fost Osho , altul Maharishi Mahesh, -a nu se comfuda cu Ramana Maharishi care a fost un sfint cu reale daruri de cunostere care si-a profetit cu ani de zile inainte ca va muri de cancer si de ce (vezi cartea "India neagra") si care nu a avut discipoli in sensul clasic dar nici maestru. au mai fost si altii , altii au ramas , altii au devenit , cum ar fi de ex Shri Shri Ravi fata de care aveam o rezerva (intotdeauna prealabila) insa apoi i-am urmarit niste intreviuri pe Youtube ca sa ii percep pacea si lumina ochilor si asa l-am clasificat la categoria celor buni. daca erau ei oile pierdute Iisus ar fi trait in India desi din cite se pare Iisus a fost acolo in calatorie urmind un traseu circular in vremea cit a lipsit din descrierile cartilor evreiesti. iar lumea il asculta -inclusiv calugarii buddisti -percepindu-L ca pe un mare sfint. O singura data au vrut sa Il omoare niste preoti insa a parasit zona mergind mai departe. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar dumnealui ne-a spus ca e doar o speculatie care vrea sa subrezeasca credinta noastra dreapta, si sa duca la un fel de ghiveci ecumenic....cum ca pana la urma toate religiile sunt la fel, etc, bla, bla, bla, ...ceva de felul asta, ratacirea ecumenica, nu pot sa-i reproduc cuvintele ca am mai uitat din ele, am spus doar concluzia cu cuvintele mele. De asemenea aceasta teorie am intalnit-o ca argument la utilizatorii de tehnici orientale (bioenergie, yoga, reiki, toate alea, etc) combinata cu falsa lor credinta pe care o afiseaza si de care fac mare caz, pentru a-si atrage adepti si clenti care isi manifesta scepticismul fata de practicile lor. Editat. Last edited by Adriana Cluj; 01.03.2012 at 01:11:01. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Vreau și eu un link către un document serios, nu către ceva scris de Dan (Diaconescu, Brown, Dare) și alții ca ei...
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume." Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. În aceasta să cunoașteți duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturisește că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu. Și orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume. Voi, copii, sunteți din Dumnezeu și i-ați biruit pe acei prooroci, căci mai mare este Cel ce e în voi, decât cel ce este în lume. Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii. Iubiților, să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu. Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire. Întru aceasta s-a arătat dragostea lui Dumnezeu către noi, că pe Fiul Său cel Unul Născut L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viață să avem. În aceasta este dragostea, nu fiindcă noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindcă El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Său jertfă de ispășire pentru păcatele noastre. Iubiților, dacă Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, și noi datori suntem să ne iubim unul pe altul. http://www.doxologia.ro/calendar-ort...-au-iesit-lume
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cele 10 porunci | Evreulcelales | Iudaismul | 100 | 27.08.2015 12:41:41 |
| Cele sapte laude | claudelina | Rugaciuni | 4 | 27.09.2012 18:25:10 |
| cele 10 porunci | luminita- | Generalitati | 31 | 23.11.2010 13:03:41 |
| Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) | cocacoc | Generalitati | 70 | 15.10.2010 13:10:26 |
| Cele 7 Biserici.ce reprezinta ele? | tigerAvalo9 | Despre Sfanta Scriptura | 2 | 13.11.2008 23:09:57 |
|
|