![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar fata de penticostali e si mai mare prapastia, pentru ca in alte culte neoprotestante nu se practica fenomene paranormale, nu sunt chemate duhuri sau sa se "vorbeasca in limbi".
|
|
|||
|
|||
![]()
Au fost audse aici argumente si contraargumente cu privire la "manifestarile" din adunarile carismatice.
S-a spus aici ca ele pot fi ori Dumnezeesti, ori diavolicesti. Adevarat. Mai inainte sa intru in Cultul Penticostal Roman, am cercetat asemenea lucruri pe internet. Am fost foarte dezgustat. Sunt si acum. Vezi pastorul Benny Hin, pastorul Chris, fenomene "spirituale" gen cazutul pe spate, rasul "duhovnicesc", "alergatul" prin biserica... etc. Numai ca in bisericuta unde am intrat eu nu am gasit nici una din aspectele acestea. Niciuna. Nu as fi ramas intr-o asemenea "adunare". Diavolul isi bate joc de multi. Daca nu ai trezire spirituala, daca Lumina lui Hristos, Duhul Sfant al lui Dumnezeu nu este in inima ta, poti fi inselat, te poti rataci. |
|
|||
|
|||
![]()
Lasa-l sa zica ce vrea. Unii oameni trebuie pur si simplu ignorati. Profetul este doar un om bolnav. Numai daca te gandesti ca si-a facut nu stiu cate usere pe blogul unei femei si a hartuit-o luni in sir cu ideile lui doar doar pentru ca era carismatica, iti poti face o imagine. Repeta intruna acelasi refren fara sa asculte ce spun altii, crezand ca are autortitate absoluta si ca le stie pe toate. Asa ca este ceva ce si pe el il depaseste, nu ai ce sa-i ceri.
Ca suntem vorbiti de rau, nu e asa o mare problema. Intotdeauna se va gasi cineva sa te vorbeasca de rau. Mai rau ar fi daca as fi vorbit numai de bine, caci daca niic pe satan nu-l deranjez e vai de crestinismul meu. Unii se bucura cand vad ca suntem vorbiti; lasa-i sa se bucure. Macar atata bucurie sa aiba si ei, pana vor gasi bucuria lui Hristos. In lume actioneaza legea cererii si a ofertei. Asa ca, daca se aseste cineva doritor de a barfi penticostalii, se va gasi si un profet de carton sa le satisfaca dorinta. Dar nu va convinge decat pe cei care sunt ca el. Si cine are nevoie de parerea celor care sunt ca un profet de carton? Pentru cei care sunt in Hristos, adevarul se vede din avion si ramane neclintit. Viata merge inainte. Unii se bucura de Hristos, altii de cate o barfa buna, fiecare de ce are. Fiecare sa se bucure cu toata inima, caci viata este scurta si in curand vom da socoteala de felul cum am trait-o.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desi eu am scris despre aceste lucruri, domnule "ucenic", nu v-ati grabit sa confirmati atitutindea pasnica pe care o aveti, aceea de "facator de pace", dupa cum ne porunceste Domnul - de aceea v-am incadrat la categoria in care i-am incadrat si pe acei doi tineri din America, frati ai dumneavoastra, din acelasi cult, aceeasi ramura, probabil "Church of God", pentru ca erau penticostali de cetatenie americana insa de etnie romana. Daca veti fi pus in situatia de a participa efectiv la un conflict armat, si veti refuza pe motive de constiinta, eu zic ca ati da dovada ca sunteti un copil al Domnului, un adevarat "ucenic". Insa acei frati ai dumneavoastra, nu au dat dovada. Dimpotriva. |
|
|||
|
|||
![]()
Desi domnul "penticostal" m-a blamat ca am facut escroci si hoti pe acesti penticostalo/carismatici, vreau in aceasta dimineata sa aduc dovezi, si apoi sa intreb ce adjective putem sa le aducem acestor "afaceristi". Iata deci:
Conform datelor declarate la Ministerul Finantelor Publice, Biserica "Raul Vietii" a avut un profit de 176.251 de lei in 2006, iar in 2007 a fost pe plus cu 68.614 lei. In 2008, profitul s-a ridicat la 108.388 de lei, insa, anul trecut, administratorii asociatiei s-au declarat loviti de criza financiara, inregistrand pierderi de aproape 22.000 de lei. este vorba de o biserica carismatica, nu spun de unde ca nu vreau sa-i fac reclama; insa este biserica unde merge solistul trupei Pronconsul, Bodo. Acum va rog sa faceti comparatie intre aceasta biserica care se considera "pocaita" si a Domnului si o manastire dezinteresata material, asezata nu intr-un oras ci intr-un varf de munte. Unde este Domnul? Deci biserica de tip carismatic, unde merge Bodo de la Pronconsul, este o mica investitie a celor din Occident. V-am aratat ce "profit" frumusel a scos! credeti ca banii aia vor fi dati saracilor? va spun ca merg in State, ca de acolo a venit "investitia" . -------------------------------- intr-un post viitor voi prezenta intr-o poza in ce masina merge presedintele cultului penticostal, Pavel Rivis Tipei, o masina extrem de scumpa, si voi intreba ce a muncit acest Pavel Rivis de si-a permis acea masina!!! nu cumva a fost cumparata din banii stransi de la necajitii pe care i-au cooptat in religia dumnealor? si atunci gresesc eu cand ii fac hoti? dar cum sa-i fac? nu este asta o ticalosie? |
|
||||
|
||||
![]()
Cred că topicul acesta a deraiat un pic. Pe mine personal, deși sunt adeptul unei spiritualități care se află la antipozi în raport cu "mișcarea de reînnoire charismatică", adepții acestei forme de cult nu mă deranjează de loc, absolut de loc. Adică, cu ce ar fi ei mai prejos decât dervișii rotitori din lumea arabă, ori decât practicanți ai dansului sacru din hinduism ? La urma urmei, trăim într-o lume liberă: fiecare poate aduce cult după cum vrea zeității sale. Nu sunt deranjat, atâta timp cât nu interferă cu mine. Sigur, dacă se ajunge, așa cum s-a mai întâmplat pe alocuri, ca adepții unor asemenea religii să îmi distrugă mie icoanele, bisericile și odoarele lor ori să comită altfel de sacrilegii, atunci avem o problemă. De exemplu, cu comuniștii avem o problemă. Dar, dacă stau să mă gândesc, asemenea lucruri din partea dervișilor rotitori care cad pe jos spunând că sunt umpluți de Duhul Sfânt, nu îmi amintesc să se fi petrecut la parohia mea și nici în parohiile vecine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu as vrea sa par necivilizat, dar fiecare dintre noi si mai ales cei care au in cultul lor aceste manifestari, au obligatia sa ia atitudine fatza de aceste manifestari supranaturale! Da, deci dvs. fiind catolic, trebuie sa va lamuriti ce este cu acele manifestari din religia dvs.! Nu mi-o luati in nume de rau, dar asa cum am spus, sunt doua surse ! Daca credeti ca Dumnezeu provoaca ceea ce se intampla la catolicii carismatici (si voi prezenta poze si filmulete), trebuie neaparat sa aduceti argumente, nu puteti adopta o pozitie neutra, de genul "nu stiu, nu ma intereseaza". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma bucur ca cineva aduce si mesaje de pace, atunci cand "vuieste" un conflict! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar noi ortodocsii putem spune deocamdata ca nu ne afecteaza (in afara de convertiri), dar catolicii sunt foarte implicati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|