Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2012, 01:33:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Multumesc pentru impestritatul compliment.
Tot un teatru considerati ca a fost si in Fapte 10 in casa sutasului Corneliu?
Si in cazul credinciosilor din Efes?
Avand in vedere ca sunt trecute in Biblie, nu.
Voi la ce capitol sunteti?

Citat:
Este una din formele biblice de rugaciune.
Citat te rog.

Citat:
Daca vreti sa cunoasteti experienta mea: eu nu aud ce se roaga cel de langa mine.
Eu ma rog. El se roaga. Sunt concentrat la ceea ce ii spun eu Domnului.
Cred asta e marturia multora dintre cei care participa la aceasta forma de rugaciune in comun.
Cand toti in jurul tau fac la fel, n-ai sa te ridici tocmai tu si ai sa zici "incetati cu prostia asta".
Chiar si daca 90% gandesc astfel, toti vad ca cei din jur procedeaza asa si tac din gura.

Citat:
Cei mai multi insa prefera forma de rugaciune comuna pentru ca rugaciunea individuala in public (la fel ca si vorbirea in public) poate creea o stare de tensiune, inconfort si teama.
Explica-mi te rog si mie mecanismul psihic prin care se intampla asta la oameni normali, sau e vorba de persoane cu un psihic mai special?

Citat:
E drept, in biserica la care merg sunt descurajate strigatele isterice dar stiu ca exista biserici in care unii au un asa volum de decibeli incat acopera rugaciunea intregii adunari.
Sunt descurajate cum? Chiar m-ai facut curios.

Citat:
Penticostalii sunt obisnuiti cu acest tip de
rugaciune si nu se mai simt deranjati.
Au incotro?

Citat:
In general cei care se „tulbura” si se „sperie” sunt ortodocsii.
Cred ca oricine care vine pentru prima data acolo i se pare ciudat.
In general rugaciunea este asociata cu pacea si linistea nu cu zgomotul ca la piata.
Cine devine penticostal nu devine pentru ca ii place atmosfera in cauza. Are alte motive pentru care o tolereaza pana la urma si nestiind cum este de fapt rugaciunea reala orice substitut poate fi la fel de bun.

Citat:
Dar, ma intreb eu, din punctul dumneavoastra de vedere asta nu e o „sperietura” binevenita? :))
Si uite-asa tot raul e spre bine...
Sigur ca este, imi spunea o persoana botezata ortodox dar nu prea dusa pe la biserica ca a ajuns la un moment dat intr-o adunare de penticostali si dupa ce a inceput babilonia s-a lecuit pe veci de experiente din astea.
Deci da, este binevenita.
Vechi 07.02.2012, 07:29:40
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am impresia că-i dau la cap când scapă boii pe arătură!
Vechi 07.02.2012, 09:33:59
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Avand in vedere ca sunt trecute in Biblie, nu.
Daca n-ar fi fost trecute in Biblie?
Daca tu (sau altcineva) erai un colonel in armata romana venit musafir neanuntat in casa prietenului tau, sutasul Corneliu si ai fi vazut vreo 4-5 evrei deoparte si vreo 30 de romani care vorbeau toti deodata in niste limbi ciudate... cam ce ai fi zis despre ei?
Fa te rog un efort si empatizeaza cu un astfel de musafir ipotetic.

Citat:
Citat te rog
Un citat ar fi tocmai cel despre care vorbeam din Fapte 10.
Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toți cei care ascultau cuvântul. Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri. Căci îi auzeau pe ei vorbind în limbi și slăvind pe Dumnezeu.
La fel s-a intamplat si in Ierusalim si in Efes. Se pare ca toti deodata slaveau faptele minunate ale lui Dumnezeu.

Citat:
Cand toti in jurul tau fac la fel, n-ai sa te ridici tocmai tu si ai sa zici "incetati cu prostia asta". Chiar si daca 90% gandesc astfel, toti vad ca cei din jur procedeaza asa si tac din gura.
N-ai tu de unde sa stii frate Aline cam de cate ori m-am ridicat <tocmai eu> si am zis: „asta nu merge bine, aici mai trebuie lucrat”. Expresia „capul plecat sabia nu-l taie” nu e un dicton protestant.

Citat:
Explica-mi te rog si mie mecanismul psihic prin care se intampla asta la oameni normali, sau e vorba de persoane cu un psihic mai special?
Ar putea explica Gustave le Bon: „între un matematician celebru și cizmarul său poate exista un abis sub raport intelectual, dar din punctul de vedere al caracterului și credințelor deosebirea este adesea nulă sau foarte neînsemnată.” Eu il cam cred. Unul din patru crestini e penticostal sau carismatic. Crezi ca toti au „un psihic mai special”? Eu as opina ca in fiecare confesiune sunt si oameni foarte inteligenti si unii mai saraci cu duhul.

Acum, chiar normali nu suntem niciunul dintre noi...:)
„Toti sunt normali pana ajungi sa ii cunosti” zicea cineva.

Citat:
E explicat cu har domnul Dragos.
Cand cineva depaseste decibelii este abordat personal si sfatuit.
Uneori s-a spus public: „sa ne rugam in asa fel incat si cel de langa noi sa se poata ruga”.
Citat:
Au incotro?
Da, pleaca la ortodocsi. Sau la baptisti.

Citat:
Sigur ca este, imi spunea o persoana botezata ortodox dar nu prea dusa pe la biserica ca a ajuns la un moment dat intr-o adunare de penticostali si dupa ce a inceput babilonia s-a lecuit pe veci de experiente din astea.
Altora le-a placut si au ramas acolo.
Oamenii sunt diferiti si percep diferit evenimentele.

Unii vad dincolo de galagie, ravna, viata, fervoare religioasa.
Acesta este unul din beneficiile diversitatii: oamenii au posibilitatea alegerii.
Vechi 07.02.2012, 09:48:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Eu as opina ca in fiecare confesiune sunt si oameni foarte inteligenti si unii mai saraci cu duhul.
Dacă tot așa e și "învățătura" voastră, pe măsura modului cum folosești expresia "săraci cu duhul", e clar!

Citat:
E explicat cu har domnul Dragos.
V-am zis eu: pac cu polonicul la tărtăcuță!

Last edited by DragosP; 07.02.2012 at 10:24:58.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13