Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2012, 21:49:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Vreau si eu un sfat, fetita mea la gradinita a primit rolul de capra (capra cu 3 iezi)si doamna educatoare mi-a zis sa-i fac coarne de capra, suna cam ciudat si chiar nu stiu ce sa fac. Ma gandesc sa o imbrac doar in costum popular.

Scz daca nu am postat in topicul potrivit.
De ce sunteti superstitios? Stiti cum e la gradinita: unii au antene de greier, unii coarne de cerb, altii de alte animalute, nu vad nimic rau in asta.

Prima sigur e caprita, a doua tot o caprita (parca-i capra din "Capra cu trei iezi", caci are batic) , iar a treia pare un miel:)

Gasiti pe internet poze si filme de la serbari de gradinita unde s-a jucat piesa "Capra cu trei iezi".
Daca va deranjeaza "cornitele de capra", atunci lasati-o doar cu batic.

Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 22:12:12.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2012, 19:23:56
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Dar de sa-i deranjam pe altii prin purtarea sau etalarea unor obiecte ce poarta amprenta noastra religioasa?
Eu port la gat o cruce mica din ata neagra, din aceea facuta de mana, simpla. Sotul meu mi-a daruit-o la putin timp dupa ce ne-am cunoscut si tin foarte mult la ea.
Vara e aproape tot timpul vizibila.Cand imi amintesc ca o am la gat si apartin de credinta mea, ma ajuta sa ma comport mai retinut si mai frumos, mai crestineste (lucrez cu oameni...).
Chiar daca as sti ca pe altii ii deranjeaza, nu as scoate-o; probabil ca in general numele Mantuitorului nostru deranjeaza, la fel ca si cuvintele "mantuire", "viata vesnica". Dar cred ca trebuie sa le rostim mai des.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 06:55:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Eu port la gat o cruce mica din ata neagra, din aceea facuta de mana, simpla. Sotul meu mi-a daruit-o la putin timp dupa ce ne-am cunoscut si tin foarte mult la ea.
Vara e aproape tot timpul vizibila.Cand imi amintesc ca o am la gat si apartin de credinta mea, ma ajuta sa ma comport mai retinut si mai frumos, mai crestineste (lucrez cu oameni...).
Chiar daca as sti ca pe altii ii deranjeaza, nu as scoate-o; probabil ca in general numele Mantuitorului nostru deranjeaza, la fel ca si cuvintele "mantuire", "viata vesnica". Dar cred ca trebuie sa le rostim mai des.
Pe mine nu ma deranjeaza oamenii de alte culte,deci nici ei nu ar trebui sa fie deranjati de crucea mea. Dar sunt!
Eu port la lucru,o cruce mica,mica la rever si am observat ca unele persoane se uita la cruce,apoi la mine...si in final au o atitudine dispretuitoare,o atitudine care arata ca daca port o cruce sunt o idioata si deci demna de tot dispretul lor.
Nu va spun ca am vrut s-o scot(este o brosa mica) si nu pot s-o scot,s-a intepenit in material :)
Asa ca nu am mai insistat si am lasat-o acolo...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 15:29:43
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pe mine nu ma deranjeaza oamenii de alte culte,deci nici ei nu ar trebui sa fie deranjati de crucea mea. Dar sunt!
Eu port la lucru,o cruce mica,mica la rever si am observat ca unele persoane se uita la cruce,apoi la mine...si in final au o atitudine dispretuitoare,o atitudine care arata ca daca port o cruce sunt o idioata si deci demna de tot dispretul lor.
Nu va spun ca am vrut s-o scot(este o brosa mica) si nu pot s-o scot,s-a intepenit in material :)
Asa ca nu am mai insistat si am lasat-o acolo...
Poate se uita asa si pentru ca nu prea au vazut sa fie purtata crucea pe rever, cum nici eu de altfel...cine stie!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 18:02:51
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Poate se uita asa si pentru ca nu prea au vazut sa fie purtata crucea pe rever, cum nici eu de altfel...cine stie!
Serios??...nu m-am gandit la asta...intr-adevar altii poarta crucea pe fund,pe spate sau oriunde altundeva decat la gat sau la rever...
Greseala mea,dar sa stii ca pe fund nu am s-o pun!!!
Attached Images
File Type: jpg $(KGrHqUOKn!E2ekm!+IRBNpH0ib6Bw~~0_1.jpg (38,0 KB, 10 views)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumea copiilor anna21 Generalitati 312 01.03.2012 22:12:28
Imbracamintea monahala si tunderea parului Marius22 Calugarul 13 26.01.2012 15:34:42
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20