![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Oricum si acum banii sunt furati,deci nu ar fi o noutate sa se fure si cu actuala lege. Dar macar incercam si altceva. Oricum sistemul sanitar era un jeg,numai in spital nu.mi doresc sa fiu. Ultima oara cand am fost operat si respectiv internat,am fugit a doua zi din spital,imi venea sa vomit. M.am lipsit de ingrijirile medicale,de absolut tot,am preferat sa ma ingrijesc eu acasa,eu singur,decat sa ma imbolnaesc mai rau acolo.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce reproseaza unii -"Problema mea legata de acest individ este ca se opune liberalizarii pietei si ca vrea monopol."
Armata nu are monopol, politia nu are monopol pe siguranta, mascatii nu au monopol? Cum sa nu aiba statul monopol la URGENTE? Cum sa nu aiba statul monopol pe Academie, pe sistemul de inalta tensiune, pe drumuri... Vreti sa apara drumuri private, mascati privati la 112? |
|
||||
|
||||
![]()
Da,vreau drumuri private,de ce nu? Si vreau si mascati privati,adica firme private de interventie. Ei au tot interesul sa.si faca datoria cum trebuie,altfel renunti la ei si apelezi la alta firma. Simplu. Deci concurenta e buna si privatii e normal sa.si dea interesul,e afacerea lor,trebuie sa ofere servicii care sa.i multumeasca pe oameni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Problema e ca se vrea inlocuirea unui sistem care merge cu unul care nu se stie cum va functiona.
De ce sa punem Smurdul la concurenta cu alti furnizori daca merge si inca foarte bine ? Nu avem si salvarile judetene? Se vede clar ca sunt interese mai presus de intelegerea noastra . Culmea e ca seful statului spune ca sunt interese .Deci el s-a tradat pt.ca nu vad ce interse sa aiba bietul pacient de la tara care merge speriat la medicul de familie ,ca nu stie ce va fi cu el daca se aplica legea. Banii de la sanatate sunt bani care vin in mod sigur ,deci se poate conta pe acesti bani . |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.bgs.ro/medicala/index.php.
(BGS - Divizia Medicala) Aceasta este una din salvarile private care deja a preluat serviciul public de urgenta, cel putin in Bucuresti. Daca suni la 112 o sa constati ca baieteii astia vin la tine la usa ... desi inca noua lege a sanatatii nu s-a aprobat. Cine este proprietarul BGS? Cum de a ajuns BGS sa preia serviciul public de salvare in Bucuresti? Este cat se poate de evident ca noua lege a sanatatii este facuta sa deturneze putinii bani publici din acest domeniu in buzunare particulare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu pe cineva care a platit o salvare particulara cu ceva ani in urma in Bucuresti. Se pare ca nu le mai ajung banii de la particular ,vor si banii nostri. Vai de noi pe mainile cui a ajuns tara asta ! |
|
||||
|
||||
![]()
Sistemul de sanatate a fost pus "pe butuci" intentionat, pentru ca banii platiti de noi pe asigurarile sociale, conform legislatiei in vigoare (desi si aceasta pervertita), nu puteau fi directionati "legal" in buzunarele unor firme particulare.
Nimeni nu are nimic cu realizarea unui sistem de sanatate privat, DAR NU PRIN ABSORBTIA BANULUI PUBLIC. Intentia a fost, de la bun inceput, falimentarea unui sistem de sanatate SOCIAL, pentru ca ventuza PRIVATA sa poata fi aplicata pe contributia sociala. Primul pas decisiv in falimentarea sistemului medical de stat a fost redirectionarea banilor contribuabililor de la Casa de Asigurari catre Ministerul Finantelor, dupa primul an de la infiintarea CNAS. Prin aceasta manevra, sume importante de bani au fost deturnate catre alte scopuri. Astfel, sistemul de sanatate a fost subfinantat, generand situatia dezastruoasa din majoritatea (probabil) spitalelor. De asemenea, din taxa pe viciu trebuiau construite mai multe spitale! Unde sunt acei bani, presupusi de ordinul miliardelor de euro ? Nu exista nici un interes pentru binele social, pentru binele poporului! Doar lacomie, ranjete si inselatorie. Sumele de bani pe care le platim in prezent pentru asigurarile sociale, daca se va implementa sistemul privat de sanatate, nu vor ajunge nici pe o masea la privati - poate doar pentru publicitate. In Olanda, din ce am vazut la TV, a colapsat numai dupa doi ani de la implementare, cand companiile de asigurari private au solicitat disperate majorarea contributiilor sociale pentru "salvarea sistemului de sanatate". Ce nu inteleg cetatenii pacaliti si ademeniti, este ca daca ai avut o boala anterioara mai grava, chiar daca esti tanar, pretul unei asigurari va costa extrem de scump. De batrani nici nu mai vorbim. De asemenea, contractele de asigurare contin clauze mascate de care se vor folosi firmele de asigurare in cele mai multe cazuri pentru a nu-ti deconta cheltuielile medicale. Vizionati filmul SICKO si vedeti care sunt consecintele asigurarilor private. (50 de milioane de americani neasigurati din 300 de milioane) Pachetul minimal promis, cel mai probabil, va fi o asipirina si un consult de rutina. Intr-un sistem medical bazat pe ASIGURARI PRIVATE omul este tratat ca un produs, iar victimile colaterale sunt incalculabile raportate la populatia saraca a Romaniei. In concluzie, nimeni nu are nimic impotriva FIRMELOR DE ASIGURARE DE SANATATE PRIVATE, dar sa nu fie finantate din banul public - care in mod normal, ar trebui sa fie distribuit pe baza principiului solidaritatii. Cine castiga mai mult, poate sa-si faca oricum o asigurare la privati, asa cum o are si presedintele tarii, dupa cum a relatat la TVR1.
|
||||
|
||||
![]()
Solutia la actuala criza din sistemul sanitar este simpla:
1. definirea serviciilor medicale pe pachete standard - aspect care permite monitorizarea clara a cheltuieilor de catre CNAS 2. directionarea banilor contribuabililor direct catre sistemul sanitar. Insa, niciodata nu se vor implementa aceste masuri de bun simt, pentru ca normal, sunt in interesul cetateanului si nu a firmelor private din portofoliul factorilor de decizie politici. Asa, ca este "mai logic" ca putinii bani publici sa fie impartiti cu privatii pentru ca ei "stiu" ce sa faca cu ei, sunt "buni administratori".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Asta in conditiile in care platea peste 1500 usd lunar pt asigurare medicala) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 12.01.2012 at 19:39:31. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eutanasierea cainilor | Mirela0110 | Generalitati | 686 | 14.09.2013 09:14:42 |
legea veche | Danut7 | Generalitati | 245 | 14.02.2011 20:25:11 |
Legea Sfanta | Danut7 | Generalitati | 4 | 25.11.2010 20:28:16 |
LEGEA JUNGLEI | alexandra28again | Generalitati | 5 | 21.06.2008 13:53:49 |
Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 15:59:58 |
|