Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2013, 21:49:07
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ca un porc.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 16:35:43
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailc Vezi mesajul
... și în timp ce bărbatul "adevărat" cântă serenade la poalele turnului de fildeș încercând să cucerească încrederea și dragostea inaccesibilei nubile, apare un afemeiat fermecător, sparge ușa, ia fata și se cară.
Citat:
În prealabil postat de dragosp Vezi mesajul
ca un porc.
..............
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 15:58:29
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
... și în timp ce bărbatul "adevărat" cântă serenade la poalele turnului de fildeș încercând să cucerească încrederea și dragostea inaccesibilei nubile, apare un afemeiat fermecător, sparge ușa, ia fata și se cară.
Nu zic nu, o ia dar nu o tine mult, poate nici nu ajunge cu ea prea departe, deoarece pe drum vede o alta mai atragatoare si considera ca un schimb ar fi oportun. Un barbat adevarat nu trebuie sa fie un visator, un blegovan si un trist, trebuie sa aiba curajul sa lupte pentru ceea ce isi doreste si iubeste. Alaturi de un afemeiat femeia va suferi tot timpul, nu va avea pic de liniste.

Si pentru ca tot am ajuns in acest punct, care sunt oare calitatile unui barbat adevarat? Va astept cu interes opiniile:)
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 17:02:07
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Si pentru ca tot am ajuns in acest punct, care sunt oare calitatile unui barbat adevarat? Va astept cu interes opiniile:)
Opiniile cui? Pentru că dacă ne întrebi pe noi, nu trebuie decât să ne facem autoportretul.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 22:07:02
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Nu zic nu, o ia dar nu o tine mult, poate nici nu ajunge cu ea prea departe, deoarece pe drum vede o alta mai atragatoare si considera ca un schimb ar fi oportun. Un barbat adevarat nu trebuie sa fie un visator, un blegovan si un trist, trebuie sa aiba curajul sa lupte pentru ceea ce isi doreste si iubeste. Alaturi de un afemeiat femeia va suferi tot timpul, nu va avea pic de liniste.

Aici e tragedia, afemeiatul o lasă și pleacă, dar în sufletul ei va rămâne tot restul vieții un reper. Poate că în final va ajunge să trăiască cu un luptător care-i va pansa ego-ul rănit, dar niciodată nu va pătrunde atât de adânc în sufletul ei precum primul. De ce? Probabil pentru că celebra conversație cu șarpele în Eden a avut consecințe ontologice asupra neamului femeiesc. De atunci încoace, urmașele Evei au o uimitoare capacitate de dedublare, de viețuire în două lumi complet diferite și etanșe între ele. De la Cădere încoace, femeia generică a rămas marcată de forța seducției șarpelui și inconștient, o caută în fiecare bad guy pe care-l întâlnește.

Cred că apostolul Pavel, un mare psiholog (pe lângă celelalte calități ale sale) a intuit dimensiunea abisală a acestei rupturi. Toată posteritatea paulină, creștină sau nu, a primit cu stupoare faimoasa zicere "bărbatul să iubescă și femeia să se supună"... și eticheta "vas slab" aplicată "eternului feminin". Păi cum, chiar polul afectiv al naturii umane să nu iubească? Da, ar răspunde Pavel, fiindcă femeia nu știe niciodată cu adevărat ce sau pe cine iubește atunci când iubește. Și dracu știe cel mai bine cum să se folosească de acestă breșă în afectivitatea femeii pentru a-și face lucrările în lumea oamenilor.
Vechi 27.03.2013, 02:41:31
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Asta îmi amintește, contorsionat de diverse asocieri, de "Act venețian"...:)
http://www.e-referate.ro/referate/Ca...005-03-18.html

Precum și de Matilda și Petrini...
etc., etc....

Și apropos de ruptura aia abisală, pe care zici că a sesizat-o psihologul Pavel, îmi place foarte mult cum insistă Preda (ce-o fi găsit el la nevastă-sa, cea care călărea pe câmp aproape goală, cu părul ei lung plutind la orizontală sub cerul însângerat de un oareșcare apus al soarelui? Se știe c-a rămas o țoapă, iar Preda a devenit în consecință alcoolic, cu sau fără sprijinul Sfântului Pafnutie...) că Matilda era buimacă... Magistral!

P.S. Ne aflăm în literatură. Orice asemănare cu persoanele reale este ireală.

Last edited by cezar_ioan; 27.03.2013 at 02:43:46.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? N.Priceputu Reguli in Biserica 113 19.11.2012 13:12:39
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 09:24:09
barbatii pot fi fideli unei singure femei? Jamaica Nunta 133 10.09.2012 16:06:38