![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"cu acel suflet unic al Său și în acel Preasfânt Trup se află Isus acum, în Cer." Întru totul adevărat! Și vă felicit pentru inițierea acestui topic atât de folositor pentru înțelegerea corectă a adevărurilor de credință privitoare la Maica Domnului! Topic-ul acesta mi-a amintit de un cuvânt minunat al vrednicului de pomenire părinte profesor Dumitru Stăniloae: "În Sfânta Treime bate o Inimă omenească". Să aveți o seară binecuvântată!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|
||||
|
||||
|
Probabil ați auzit de un curent de opinie care animă pe unii teologi germani și nu numai. Dealtfel, studiind timp de doi ani într-o facultate catolică din Germania, se poate ca părintele Dumitru Stăniloaie să fi intrat în legătură cu adepții acestei teorii (fiica părintelui trăiește și acum în Germania). Este vorba de o teorie, pe cât de frumoasă pe atât de îndrăzneață, potrivit căreia nu numai noi, oamenii, ne-am schimbat în urma Întrupării, ci și Dumnezeu S-a schimbat, înomenindu-se. De aceea Dumnezeu ar avea, în prezent, o altă perspectivă asupra umanității decât o avea în vremurile vechi. Poate că dv știți mai mult despre această opinie și ne puteți spune mai multe ?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Schimbate pot fi doar percepțiile noastre despre Dumnezeu, ceea ce nu e același lucru. Last edited by mirela.t; 02.01.2012 at 07:13:54. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ceea ce s-a schimbat in Hristos a fost firea omeneasca pe care a asumat-o, a desavarsit-o. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfanta Maria Egipteanca | costel | Diverse Sarbatori | 14 | 21.04.2013 00:12:19 |
| Maria, femeia sfanta a musulmanilor | cristiboss56 | Religia Islamica | 75 | 28.02.2011 17:15:23 |
| Sfanta Maria Magdalena | mihele_m | Intrebari utilizatori | 0 | 22.07.2010 11:07:47 |
| Sfanta Fecioara Maria | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 62 | 15.02.2010 01:44:33 |
|
|