Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 08:11:38
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De Evrei (4, 7) ce spuneti?

7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
Puneti acest verset alaturi de celelalte versete, din context, care vorbesc de o zi. Veti vedea ca se vorbeste despre o zi a razvratirii, cand a fost ratata intrarea in odihna promisa de Dumnezeu. De aceea Dumnezeu, mai ofera o sansa si hotaraste din nou o zi.

"Astazi daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile ca in ziua razvratirii" (Evrei 3:15). Din cauza acestei zile a razvratirii, cand s-a pierdut intrarea in odihna lui Dumnezeu, hotaraste Dumnezeu o noua zi (ne da o noua sansa).

Nu se spune nicaieri despre "o noua zi de odihna". Nu sabatul zilei a saptea a fost problema (acesta a fost pastrat de evreii lui Iosua). Dimpotriva, prin exemplul data de Dumnezeu ("Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea") ni se arata ca pana la intrarea in odihna lui Dumnezeu ramane(Evrei 4:9) odihna de sabat (fara expresia "ca cea" - care nu exista in originalul grecesc).
Vechi 21.12.2011, 08:12:25
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
În această ordine?
In ordinea in care se impune in functie de catre punctul in care a ajuns discutia. Daca cineva are o nelamurile prezint invatatura corecta (in masura in care am aceste cunostinte), iar daca cineva face o afirmatie nefondata argumentez motivul ptr care este nefondata.
Vechi 21.12.2011, 08:14:02
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Osutafaraunu (faraosutadoi mai exact) niciodata ortodocsii nu au fost in ceata cu privire la ziua de inchinare! Sti si tu. A doua fraza e perfect adevarata!
Au fost dispute dar nu intre ortodocsi, ci intre eretici si ortodocsi.
Vechi 21.12.2011, 08:16:06
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ati fi vrut dvs. sa de-a foc la dovezile care sutineau cinstirea sambetei. Totusi, iata ce a afirmat un istoric ortodox:

"Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului. (Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55)
La inceput crestinii nu se taiau imprejur? Nu s-a corectat acesta practica?
Vechi 21.12.2011, 08:19:25
Banned

Implicit

Citat:
Ba putem merge si mai departe . Noi nu ne mai odihnim o data cu Domnul asa cum aveau evreii promis in Vt. Noi mergem pe o treapta superioara. Ne mantuim!
Bravo. Fiacare cu ziua lui de odihna. Dumnezeu cu ziua Lui (ziua a saptea), voi cu ziua hotarata de voi, oamenii.

Si, apoi spui ca va mantuiti (singuri, prin puterea voastra).

Citat:
Si apoi ce inseamna pentru voi aceea citez:o alta zi de odihna ?
Omule, pe ce limba sa-ti spun ca nu exista expresia "alta zi de odihna". Lasa-ne in pace cu falsul tau. Mai bine roagate sa-ti dea Dumnezeu intelepciune si nu ramane intepenit in ceva gresit. Poate nu-ti convine, dar crestinismul presupune schimbare continua (inclusiv dispozitia de a renunta la idei gresite, in care credeai cu tarie).
Vechi 21.12.2011, 08:20:14
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Tu ce ai inteles? Ca daca Scriptura reaminteste ca Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea, tu esti dator sa te odihnesti in ziua intaia? Faceti cu schimbul?
"Nu stiu altii cum sunt..." (ca sa citam si din alte opere), dar eu stiu ca nu te odihnesti in ziua de odihna a Domnului, ci il cinstesti pe Acesta. Adica nu tragi un pui de somn, ca asa ar fi facut si Dumnezeu.
Vechi 21.12.2011, 08:24:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu este corect ce faceti. Puneti una din Cele 10 Porunci alaturi de ceva specific doar poporului evreu. Sfantul Apostol Pavel va lamureste, in acest sens:

"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19)

Pazirea poruncilor lui Dumnezeu a ramas ("nu s-a corectat aceasta practica"). Inclusiv pazirea Poruncii a 4-a, asa cum a scriso Dumnezeu in piatra si cum ne-a dat exmplu Sau, inca de la facerea lumii.
Vechi 21.12.2011, 08:27:01
Banned

Implicit

Citat:
"Nu stiu altii cum sunt..." (ca sa citam si din alte opere), dar eu stiu ca nu te odihnesti in ziua de odihna a Domnului, ci il cinstesti pe Acesta. Adica nu tragi un pui de somn, ca asa ar fi facut si Dumnezeu.
Am explicat, in alta postare, cum se pazeste ziua de odihna inchinata Domnului. Domnul Iisus Hristos ne-a invatat.

P.S. Acum trebuie sa plec (pentru vreo 2 ore). Mai vorbim.
Vechi 21.12.2011, 08:36:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
S-a corectat pentru că apostolul Pavel și ceilalți apostoli au pledat pentru corectarea ei. Și s-a consemnat în Scriptură. De fapt, practica era corectă, doar că își pierduse semnificația de la Hristos încoace. "Poarta de intrare" în poporul lui Dumnezeu nu mai era circumcizia, ci botezul.

Acum ce era de "corectat" în privința sabatului?
1. Nu mai era valabilă Creația?
2. Își pierduse autoritatea binecuvântarea?
3. sau sfințirea conferită de Dumnezeu?
4. Ori Dumnezeu greșise că S-a odihnit în primul sabat al planetei?

Ori toate patru... și putem pleca liniștiți (de fapt blestemați) în tabăra ateilor!
Vechi 21.12.2011, 09:15:20
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Eu zic sa simplificam lucrurile. In primul rand precizez ca noi nu ne mantuim fara ajutorul Domnului asa cum Grasu ar vrea sa arate ca eu gresesc.
Nu stiu de unde ai scos acolo chestia cu ziua razvratiri. Acum eu o sa folosesc biblia care o folositi voi.
In versetele 4 si 5 se arata clar ca evrei nu s-au odihnit sambata :4. Caci intr-un loc a vorbit astfel despre ziua a saptea: "Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea de toate lucrarile Lui."
5. Si aici este zis iarasi: "Nu vor intra in odihna Mea!"
Apoi De scris: 7. El hotaraste din nou o zi.Se vede paralela dintre ziua de odihna si planul de mantuire. CARE ESTE ACEASTA NOUA ZI DIN PUNCT DE VEDERE ADVENT?
9. Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
Am intrebat pe mai multe persoane ce cred despre acest verset. Si raspunsul a fost clar. Este vorba de o zi care are propietati specifice sabatului dar e diferita de saabat! Daca nu era diferita ar fi fost scris :Ramane dar o odihna sabatul pentru poporul lui Dumnezeu!
Interpretarea voastra e intortocheata rau am vazut ca nici unii adventii nu o pot explica deloc dar se vede ca este vorba despre ziua a saptea in tot acest context! Incepe cu versetul 4 si se termina cu :ca cea de Sabat.
Daca despre ziua a saptea este vorba ca se incepe si se termina celelalte zile sunt secundare. Ziua razvratirii? Cand nu puteti interpreta corect bagati chestii care nu au nici o legatura!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16