![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Unii exprima atata pragmatism si rationalism in postari, incat ma intreb daca n-au pierdut spiritul Craciunului. Tot ceea ce spun ei e doar un mod de a privi Craciunul. Totul tine de perspectiva, de rolul pe care-l alegi sa joci: Scrooge cel nesuferit, Grinch care a furat Craciunul sau un personaj placut si binevoitor, care zambeste si se bucura la vederea luminitelor sau a bradului ornat, care canta colinde, depasind toate cliseele si neplacerile din jurul sarbatorii , traind efectiv Craciunul, exteriorizandu-si sentimentele, pentru ca Nasterea Domnului nu este doar amintirea evenimentului, ci evenimentul insusi, tot atat de real ca si acela din Bethleem, petrecut acum transfigurat. Unii vad rispa, taierea brazilor, spun ca nu e “eco”, altii vad in bradul impodobit un ecologism spiritual, un curent impotriva poluarii sufletelor tinere, care stiu sa se bucure de cel mai frumos cadou primit sub brad: prezenta unei familii fericite!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ioanna, ma dai gata.
Bradul acela face familia fericita? Eu imi amintesc ca un singur lucru ma facea fericita in copilarie: TIMPUL petrecut cu parintii. Nu brad, nu jucarii, nu dulciuri. Tu stii ca nici copilul meu de 7 ani nu mai e impresionat de brad? Nu-l intereseaza. (copilul mi-a zis ca bradul este o risipa! Ca ii pare rau de pomii taiati. Ca multi pomi inseamna aer de calitate etc.) Dar il intereseaza legatura intre brad si Hristos! Care este legatura intre brad si Hristos? |
|
|||
|
|||
![]()
Ca fapt divers, am cunostinte care au casa la munte si au plantat braduti in gradina. Iarna de iarna isi gasesc gradina devastata: bradutii sunt taiati sau smulsi noaptea!
Presupun ca cei care o fac sunt din aia care "traiesc efectiv", care lupta impotriva "poluarii sufletelor tinere" etc.. :). |
|
||||
|
||||
![]()
Anna21, daca aia a fost tot ce ai inteles din ce am scris, atunci te compatimesc. Valabil si pentru Raoul.Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute la toti!
Last edited by ioanna; 21.12.2011 at 10:36:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta suna destul de jignitor... Stai linistita ca inteleg destul de bine ce scrii si de ce scrii. Dar asta nu inseamna ca sunt de acord. Este cu totul altceva. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce pare ca iti sunt inferiori intelectual? Sau poate nu am inteles eu...ca daca am inteles,nu este chiar placut!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|