![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ca acum vine vsovivi sa ne vorbeasca de colturile pamantului :) |
|
||||
|
||||
![]()
În afara rotundului discului, adică în afara marelui Zid de Gheață nu se știe ce este. Poate că patru Puteri cerești care veghează la cele patru colțuri (ce-or fi și alea), ca în imaginea a doua. Tot ce-i posibil.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aparent, cuvintele Mantuitorului nu ne spun nimic cu privire la subiectul de care ne ocupam. Si totusi, privind mai atent continutul textului, vom observa ceva interesant. Aducand in discutie momentul revenirii Sale pe pamant, Mantuitorul aminteste trei activitati umane care se desfoasoara in acelasi moment: - odihna prin somn, care apartine noptii - macinatul cerealelor, care in Orient se face dimineata devreme, pe racoare - lucrul la camp, activitate ce se desfasoara in cursul zilei Domnul vorbeste despre “noaptea aceea” in care unii oameni vor dormi, altii vor macina grane ( deci pentru ei este dimineata devreme ), iar altii vor lucra la camp, fiind zi. Avem aici un indiciu cu privire la faptul ca Pamantul este rotund. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sper sa nu iti raspunda vsovivi, ca iar imi face creierul prastie. il astept pe florin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu mă consider un om rațional. Am cunoștințe în America și în Australia, unde e zi dacă la noi e noapte pentru cîteva ore cel puțin. Mi-ai amintit de evenimentul ispitirii Lui Hristos de către tatăl minciunii. Zice acolo că l-a dus într-un loc înalt de unde i-a arătat toate împărățiile lumii. Cum ar fi posibilă treaba asta dacă Pămîntul ar fi sferic? ![]() Noapte bună. Pentru voi, că eu la 0:00 intru în schimbul de noapte, deci voi lucra cînd voi veți dormi... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dragul meu frate... smintit de gLume, nu credeam să am de-a-face cu un prooroc mincinos inconștient, căci interpretarea ta folosind Scriptura în ideea că pământul ar fi glob e complet falsă, îmi pare rău că trebuie să te contrazic și să răspund insultei tale... o fac iată cu duhul blândeții. Și v-am mai spus, pământul format din apele de sub cer, nu e glob ci e ca o jumate de sferă, defapt sunt două jumătăți de sferă unite ca baloanele de săpun iar deasupra sunt unite ambele suprafețe plate într-un cerc plat sau un patrat pe care umblăm noi, cerc este ceea ce e luminat și patrat e cu partea întunecată cu tot sau viceversa, iar munții și văile mărturisesc de 7000 de ani până azi de felul cum s-au rupt apele de jos de cele de sus. În apele de deasupra cerului nu s-a format pământ, globuri, pământuri iar în cer niciatât. Deci mă întreb retoric, când oare veți înceta să fiți atât siguri în naivitatea și orbirea cu care vă dați știutori și ca să susțineți aberațiile științificilor până acolo încât să le dați lor dreptate prin citate biblice, că cică și scriptura vorbește de un pământ sferic?.. de galaxii, de bigban și de tot felul de fantasmăgării bolnave... Scriptura vorbește despre exact ce v-am spus eu, și ce vă spun eu... primit de sus ca să nu mor prost: E un cerc la suprafața plană denivelată și un rotund pe fundul apelor și dedesubt nu e nimic de parcă ar sta spânzurat... dar acolo se face referire și la Mesia... căci lucrurile sunt tainice. Deci nu se învârte nici pământul, nici soarele, nici luna ca în sitemele planetare născocite de explicaționiști ci doar ochii unor copii se învârt, ![]() Voi credeți că eu vă mint? Și dacă eu vă mint din ignoranță să zicem voi credeți că până și Tata vă minte... din răutate? Dovezile se pot pricepe foarte ușor dacă nu ești superficial în observațiile tale și-ți folosești Darul și Harul. Last edited by vsovivi; 07.12.2011 at 15:55:44. |
|
||||
|
||||
![]()
*de sters*
Last edited by editheraven; 26.08.2012 at 22:42:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Aceste discutii imi aduc aminte de o eclipsa de soare din Romania. Bunica mea impreuna cu multi sateni erau ingroziti ca ar fi sfarsitul lumii. Cu chiu cu vai a convins-o mama pe bunica sa iasa afara din casa si sa priveasca soarele printr-o sticla colorata. Dupa care cine credeti ca era mai mandra in sat de isprava decat bunica mea :D
Si imi aduc aminte si de un documentar cu niste chirurgi occidentali ce operau malformatiile faciale la copiii din India. Au aratat un caz mai dificil in care malformatia il facea pe copil sa arate ca si cum ar fi avut o trompa uriasa. Rezultatul operatiei a fost bun iar parantii ii cinsteau pe medici ca si cum ar fi fost niste zei picati din cer, nu puteau intelege "minunea" facuta de chirurgi de aceea acei medici erau vazuti ca niste zei la propriu, faceau plecaciuni pana la pamant si vroiau sa le imbratiseze si sarute picioarele. Mi s-a parut incredibil ca inca exista credinte atat de primitive in zilele noastre dar acum cred ca nu trebuie sa ma mai mir. Daca pamantul este plat, inseamna ca si acei chirurgi erau intr-adevar niste zei coborati din cer, de fapt inchipuiri nascocite de cel rau pentru a impinge lumea la idolatrie ca doar stiinta este o pura magie si o iluzie creata de cel rau. Mai sa fie! Si asta doar din cauza ca se vrea musai credinta dictata de Duhul Sfant pana in cel mai mic detaliu ca altfel, daca se admite ca ea contine greseli stiintifice, atunci unii si-ar pierde credinta. Acum inteleg cum naste idolatria... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In relatia teologie ortodoxa si stiinta, consider pertinenta pozitia inechivoca a Sfantului Luca al Crimeei, conform careia stiinta (care este data de Dumnezeu) trebuie sa fie pusa in slujba Bisericii (adica este datoria teologilor sa ii confere rezultatelor stiintei, inclusiv geneticii - teoriei evolutioniste -, un sens existenital filocalic). Sfantul Luca al Crimeei, medic genial si Sfant al lui Hristos, a demonstrat inechivoc cum omul poate conlucra atat cu stiinta cat si cu harul Duhului Sfant spre slava lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Biserici si spre tamaduirea oameilor... In lucrarea "Puterea Inimii (Editura Sophia)" Sfantul Luca al Crimeei afirma inechivoc: a) pag 25: "noi credem in putera stiintei"... de a explica doar modul cum functioneaza universul si implicit trupul, fiziologia... (insa nu si cauza si scopul acestui mod de functionare hristocentric). b) pag 75: ESTE PREZENTAT INECHIVOC ARBORELE FILOGENETIC (DIN TEORIA EVOLUTIONISTA CARE EVIDENT PRIMESTE UN SENS TEOLOGIC CREATIONIST CONFORM EVOLUTIONISMULUI TEIST - SAU BILOGOS... conform caruia intre stiinta si teologia ortodoxa nu poate exita contradictie, incompatibilitate, neconcordante...) Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Ce om intreg la minte ar cuteza sa contrazica lucrarea, activitatea si teologia Sfantului Luca al Crimeei (inclusiv aspectele creationiste, in care rezultatelor stiintei, inclusiv geneticii - teoriei evolutioniste - li se confera un sens existential ortodox, hristocentric ca scop si cauza), Sfinteia Sa, Minunile sale, tamaduirile sale... savarsite atat cu ajutorul stiintei medicale cat si cu harul lui Dumnezeu?!
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 27.08.2012 at 09:03:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din nou calci in strachini , cu toata citirea ta far de folos sufletului tau impietrit , caci pui la colt , te falesti , dai lectii , smintesti , intr un cuvant urasti ! De ce , nu stiu , dar smerenia iti lipseste cu desavarsire , caci de dragoste nici nu poate fi vorba ! Mai omule , de unde si pana unde avem noi voie si dreptul de a spune cuiva ca are sau nu mintea intreaga ? Poate respectivul nu a citit , sau refuza o invatatura , sau este ateu , dar de aici pana a-l face fara intregimea mintii , e cale tare lunga , si nu se cade in primul rand ! Mare atentie cu mandria asta necontrolata , de care ti-am mai povestit si cu alta ocazie . Iti repet si aici : poti citi mii si mii de carti , poti cunoaste pe dinafara toata invatatura Sfintilor Parinti , dar daca pe cel de langa tine il calci in picioare , la nimic nu-ti folosesc , te descalifica , chiar daca tu incerci din rasputeri sa-ti creezi aici o imagine de mare invatator si iubitor de Dumnezeu , prin tot felul de minciunele folosite in sistemul asta virtual mult prea pacatos ! Te rog , sa nu-l mai dispretuiesti pe fratele tau ! Salutari celor din Brasov !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|