![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nici noi creștinii ortodocși nu credem decât în Dumnezeu, iar sfinții sunt frații noștri mai mari și care pot mijloci pentru noi, în anumite condiții, și anume de căință sinceră, rezolvarea sau ameliorarea unor probleme și asta dacă Dumnezeu consideră de cuviință. Sfinții sunt exemple de urmat cu anumite condiții, în sensul că nu tot ceea ce ei au spus este în mod necesar adevărul deplin. Sfatul meu este însă să faceți apel direct la Dumnezeu și să vă schimbați gândirea și modul de viață dacă într-adevăr pretindeți că aveți vreo tangență cu creștinismul ortodox.
|
|
|
|||
|
|||
|
Asta a sunat ca un repros...da, poate am multe rataciri dar cred ca ne aflam aici ca sa ne ajutam unii pe altii si sa impartasim din cunostintele noastre si alora mai slabi (in cazul asta fiind eu).
|
|
|
||||
|
||||
|
A ingenunchea in fata cuiva e semn de smerenie.Dar astazi a cere asa ceva cuiva e lucru foarte greu. nu mai vrem sa ne smerim.
Sfintii sunt prietenii lui Dumnezeu. daca cel Atotputernic ii cinsteste, prin faptul ca le-a daruit raiul si le-a incredintat judecarea lumii:"oare nu stiati ca sfintii vor judeca lumea?"(I Corinteni 6,2) oare nu e un argument suficient sa ii cinstim? Dar noi ii contestam. Pe cei pe care Domnul i-a marit noi ii micsoram, Pe cei pe care Domnul i-a cinstit noi nu-i cinstim. Fratilor, daca ati cunoaste puterea sfintilor si ajutorul pe care ni-l dau! Nu ati mai pune problema asa.
|
|||
|
|||
|
Sfintii sunt acele persoane care pe pamânt s-au ostenit si s-au straduit sa câstige împaratia cereasca, trecând în viata de dincolo "întrarmati cu credinta si nadejdea în Dumnezeu, încalziti de focul dragostei si învesmântati cu podoaba faptelor bune", "persoane care au atins cele mai înalte culmi de traire crestina si de desavârsire morala… luceferi mult luminosi ai crestinatatii, mostenitori ai împaratiei ceresti, locuitori ai raiului, flori nevestejite ale Bisericii lui Hristos” .
Sfintii sunt aceia care fac legatura între cer si pamânt, între Dumnezeu si credinciosi. Ei "se alatura îngerilor pentru ridicarea imnelor de slava Sfintei Treimi, ei sunt de fata la înfricosata si fara de sânge jertfa a Sfintei Împartasanii”. Îngerii si sfintii împreuna constituie "Biserica Cereasca” triumfatoare, al carei cap este Hristos. Sfinții s-au distins printr-o viață curată și cu adevărat creștină, au suferit pentru credința în Hristos, au avut merite deosebite în propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu și în organizarea Bisericii. ps: Sfintii Parinti sunt modele de urmat in viata noastra...sunt daruri de la Dumnezeu pentru a nu ne pierde credinta...Sfintii sunt candele ce ard neincetat si tin vie credinta |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfintii Zilei | mirela.t | Diverse Sarbatori | 1098 | 23.03.2023 13:13:00 |
| toti sfintii | florin112 | Sfinti Parinti (Patrologie) | 8 | 10.01.2013 19:47:12 |
| Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 23:48:51 |
| Sfintii | Juli | Rugaciuni | 27 | 02.01.2009 16:18:45 |
| Sfintii de la Putna | Tudor | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 29.11.2006 22:54:03 |
|
|