Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2012, 09:55:38
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Pe mine nu m-a dăruit Duhul Sfânt cu darul de a cădea ca fulgerat.
Exista oare, acest dar...?

In fine. Nu m-ati inteles: daca aceea este lucrarea Duhului sfant, este de dorit sau ar trebui sa existe in toata Biserica Catolica, nu doar intr-o factiune minoritara. Ori e de la Domnul si atunci practicati-o si dvs., ori nu e de la Domnul si atunci rejectati-o.
Vechi 15.02.2012, 13:35:22
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Domnule "nutucutu" nu are nicio legatura exemplul dat, cu alegerea unei meserii,fie doctor, fie inginer; aici e vorba de "darurile Duhului sfant", pe care carismaticii catolici spun ca le au, intrebarea mea este "de ce nu si le-ar dori si restul catolicilor, care sunt majoritari", si "de ce Biserica catolica nu a avut pe toata durata existentei ei pana in prezent aceste daruri, si le are incepand cu o data recenta si nu per ansamblul ei ci in cadrul unei minoritati".
Intimplator, catolicii chiar dau atentie mare atunci cind isi aleg starea de viatia, fi e ca e vorba despre casatorie/calugarie, fie ca e vorba de alegerea unei meserii.Este scris in Sfinta Scriptura " Vreau sa prezint Regelui opera mea". Vrem ca ceea ce facem sa fie cit mai desavirsit cu putinta pentru ca ii vom arata Domnului nostru toate lucrarile noastre, cindva. Iar ele trebuie sa tinda spre desavirsire. Aceste lucrari nu au cum sa fie desavirsite daca nu-i cerem Duhului Sfint sa ne inspire in faptele si lucrarile noastre.

Nu stiu la ce daruri va referiti. Daca va referiti la odihna in duhul, nu stiu de unde ati scos-o si in ce consta. Sfintii nostri ne vorbesc de mingiere spirituala si despre uscaciune sufleteasca, nu am gasit in nici o lectura despre aceasta odihna despre care vorbiti dumneavoastra. Din contra, sfintii nostri ne indeamna sa nu cautam niciodata mingierea spirituala si niciodata sa nu facem rugaciunile cu acest scop.

Referitor la filmuletul de pe youtube: daca dumneavoastra considerati aceea o dovada serioasa atunci eu ma indoiesc asupra obiectivitatii dumneavoastra cu privire la acest subiect.
Vechi 15.02.2012, 13:40:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Daca va referiti la odihna in duhul, nu stiu de unde ati scos-o si in ce consta.
nu e inventia mea, e a diavolului

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Referitor la filmuletul de pe youtube: daca dumneavoastra considerati aceea o dovada serioasa atunci eu ma indoiesc asupra obiectivitatii dumneavoastra cu privire la acest subiect.
luati legatura cu grupul carismatic din Biserica Italiana sau Biserica Sfanta Cruce din Bucuresti, si va veti convinge de existenta acestor fenomene, daca filmul in care cei care primesc blessingul pica pe spate nu va convinge.
Vechi 14.02.2012, 20:50:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Desi fratii crestini de pe forum, de confesiune penticostala, au o credinta destul de diferita de a noastra in cateva puncte importante, acest curent si aceasta cale sunt ceva ce avem in comun.
hmmm....se vede cat de subiectiv si superficial sunteti!

va aduc ca proba/argument pe domnul "ucenic", acesta a afirmat ca fenomenul "slain in the spirit" este demonic, a afirmat asta in calitate de penticostal; ori catolicii carismatici sunt destul de familiarizati cu "slain in the spirit", si-l accepta! --->asta ar fi o problema si un motiv de "despartire" si nu de unitate, nu credeti?
Vechi 11.04.2012, 20:30:29
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit Mișcarea carismatică

Lăudat fie Isus!
Citat:
...Desi eu, personal, datorita firii mele nu sunt inclinat spre extaz, nici profan, nici al rugaciunii, privesc aceasta miscare, aprobata si sustinuta de Sfantul Parinte, ca fiind una din caile autentice de spiritualitate crestina in Biserica Catolica...
Nu firea condiționează extazul, ci puterea credinței.

Oare cum a fost spiritualitatea Bisericii întemeiate de Cristos până la apariția acestei mișcări?
Cum s-or fi descurcat Sfinții Părinți de au fundamentat tradiția Bisericii fără nicio ”mișcare”?
Dacă martirii, care L-au mărturisit pe Cristos cu prețul vieții, ar fi urmat această mișcare, altul ar fi fost rezultatul credinței lor? Dacă tot martiri ar fi fost, atunci ce valoare are mișcarea?

După părerea mea, această mișcare nu e una autentică, închinată lui Dumnezeu, ci una care ”naște” în mintea adepților(nu în inimă) impresia de vrednicie.

P.S. N-am citit tot topicul, ci doar primul mesaj.
Vechi 11.04.2012, 20:59:57
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Oare cum a fost spiritualitatea Bisericii întemeiate de Cristos până la apariția acestei mișcări?
Cum s-or fi descurcat Sfinții Părinți de au fundamentat tradiția Bisericii fără nicio ”mișcare”?
Biserica a fost intemeiata de Hristos in ziua Pentecostului si miscarea harismatica a inceput odata cu revarsarea Duhului Sfant. Biserica nu a trait niciodata lipsita de lucrarea harismatica a Duhului Sfant.

Menirea miscarii harismatice astazi este sa sublinieze dependenta Bisericii de puterea, calauzirea, lucrarea Duhului Sfant.

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
După părerea mea, această mișcare nu e una autentică, închinată lui Dumnezeu, ci una care ”naște” în mintea adepților(nu în inimă) impresia de vrednicie.
In inima si in mintea mea este creeata impresia de nevrednicie.
O lucrare veritabila a Duhului Sfant il convinge pe om de pacat: Și El, (Duhul Sfant) venind, va vădi lumea de păcat . Ioan 16:8
Vechi 08.05.2012, 13:36:35
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Desi fratii crestini de pe forum, de confesiune penticostala, au o credinta destul de diferita de a noastra in cateva puncte importante, acest curent si aceasta cale sunt ceva ce avem in comun.
probabil ca stiti, miscarile carismatice propovaduiesc ceea ce s-a numit "evanghelia prosperitatii" (sau vestea buna a sanatatii si a bogatiei !)
iata cam care sunt principiile:
"cine este copilul Lui Dumnezeu, este copil de Rege. Copiii Regelui nu mai pot fi bolnavi sau. Dacă cineva este sarac, sau este bolnav aceste aspecte denota faptul ca persoana respectiva nu are o relatie buna cu Dumnezeu"

as dori sa va intreb: ca si catolic, sunteti de acord cu aceste principii?
Vechi 08.05.2012, 13:48:03
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
probabil ca stiti, miscarile carismatice propovaduiesc ceea ce s-a numit "evanghelia prosperitatii" (sau vestea buna a sanatatii si a bogatiei !)
Nu toate. Mișcarea de reînnoire carismatică din Biserica Catolică nu împărtășește această învățătură, care frizează erezia.
Vechi 08.05.2012, 13:55:33
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Nu toate. Mișcarea de reînnoire carismatică din Biserica Catolică nu împărtășește această învățătură, care frizează erezia.
miscarile carismatice neoprotestante asta invata, evanghelia prosperitatii; acum, care mai este legatura intre catolici si carismaticii neoprotestanti? doar experientele extatice? pentru ca invataturile vedem ca difera ca de la Cer la Pamant!
Vechi 08.05.2012, 14:00:36
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
miscarile carismatice neoprotestante asta invata, evanghelia prosperitatii; acum, care mai este legatura intre catolici si carismaticii neoprotestanti? doar experientele extatice? pentru ca invataturile vedem ca difera ca de la Cer la Pamant!
V-am dat mai multe linkuri către site-uri oficiale ale Mișcării de Reînnoire Carismatică. Puteți, acolo, citi multe despre ce este această mișcare, și să trageți propriile concluzii, după ce ați citit.

Teologia prosperității nu este specifică mișcării carismatice, ci a ajuns să fie asociată acestei mișcări, în special pentecostalismului american pe la jumătatea secolului trecut, existând o legătură cu teleevanghelismul și altele asemenea. Dacă ați fi încercat să vorbiți despre "evanghelia bunăstării materiale" pe strada Azusa, ați fi fost luată drept nebună.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 14:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 20:40:13