![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In fine. Nu m-ati inteles: daca aceea este lucrarea Duhului sfant, este de dorit sau ar trebui sa existe in toata Biserica Catolica, nu doar intr-o factiune minoritara. Ori e de la Domnul si atunci practicati-o si dvs., ori nu e de la Domnul si atunci rejectati-o. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu stiu la ce daruri va referiti. Daca va referiti la odihna in duhul, nu stiu de unde ati scos-o si in ce consta. Sfintii nostri ne vorbesc de mingiere spirituala si despre uscaciune sufleteasca, nu am gasit in nici o lectura despre aceasta odihna despre care vorbiti dumneavoastra. Din contra, sfintii nostri ne indeamna sa nu cautam niciodata mingierea spirituala si niciodata sa nu facem rugaciunile cu acest scop. Referitor la filmuletul de pe youtube: daca dumneavoastra considerati aceea o dovada serioasa atunci eu ma indoiesc asupra obiectivitatii dumneavoastra cu privire la acest subiect. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
luati legatura cu grupul carismatic din Biserica Italiana sau Biserica Sfanta Cruce din Bucuresti, si va veti convinge de existenta acestor fenomene, daca filmul in care cei care primesc blessingul pica pe spate nu va convinge. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
va aduc ca proba/argument pe domnul "ucenic", acesta a afirmat ca fenomenul "slain in the spirit" este demonic, a afirmat asta in calitate de penticostal; ori catolicii carismatici sunt destul de familiarizati cu "slain in the spirit", si-l accepta! --->asta ar fi o problema si un motiv de "despartire" si nu de unitate, nu credeti? |
|
|
|||
|
|||
|
Lăudat fie Isus!
Citat:
Oare cum a fost spiritualitatea Bisericii întemeiate de Cristos până la apariția acestei mișcări? Cum s-or fi descurcat Sfinții Părinți de au fundamentat tradiția Bisericii fără nicio ”mișcare”? Dacă martirii, care L-au mărturisit pe Cristos cu prețul vieții, ar fi urmat această mișcare, altul ar fi fost rezultatul credinței lor? Dacă tot martiri ar fi fost, atunci ce valoare are mișcarea? După părerea mea, această mișcare nu e una autentică, închinată lui Dumnezeu, ci una care ”naște” în mintea adepților(nu în inimă) impresia de vrednicie. P.S. N-am citit tot topicul, ci doar primul mesaj. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Menirea miscarii harismatice astazi este sa sublinieze dependenta Bisericii de puterea, calauzirea, lucrarea Duhului Sfant. Citat:
O lucrare veritabila a Duhului Sfant il convinge pe om de pacat: Și El, (Duhul Sfant) venind, va vădi lumea de păcat . Ioan 16:8 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
iata cam care sunt principiile: "cine este copilul Lui Dumnezeu, este copil de Rege. Copiii Regelui nu mai pot fi bolnavi sau. Dacă cineva este sarac, sau este bolnav aceste aspecte denota faptul ca persoana respectiva nu are o relatie buna cu Dumnezeu" as dori sa va intreb: ca si catolic, sunteti de acord cu aceste principii? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu toate. Mișcarea de reînnoire carismatică din Biserica Catolică nu împărtășește această învățătură, care frizează erezia.
|
|
|
|||
|
|||
|
miscarile carismatice neoprotestante asta invata, evanghelia prosperitatii; acum, care mai este legatura intre catolici si carismaticii neoprotestanti? doar experientele extatice? pentru ca invataturile vedem ca difera ca de la Cer la Pamant!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Teologia prosperității nu este specifică mișcării carismatice, ci a ajuns să fie asociată acestei mișcări, în special pentecostalismului american pe la jumătatea secolului trecut, existând o legătură cu teleevanghelismul și altele asemenea. Dacă ați fi încercat să vorbiți despre "evanghelia bunăstării materiale" pe strada Azusa, ați fi fost luată drept nebună. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 14:58:23 |
| Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 20:40:13 |
|
|