Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2012, 19:23:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de acvilla77 Vezi mesajul
Va dau un link despre miscarea de reinnoire ortodoxa: http://www.stsymeon.org/
este bine ca ati scris corect cuvantul 'ortodox',prima data am crezut ca este gresala de tipar,dar dupa link am inteles,totusi titlul si icoana Sfantului Simeon Noul Teolog,nu au legatura cu fratia respectiva.[/quote]
Da, exista in SUA un minuscul grup format din patru sau cinci preoti si cativa credinciosi care sunt trecuti si in toate articolele despre ortodoxie si miscarea carismatica, in frunte cu preotul Eusebios Stephanou. Daca nu ma insel chiar paruintele Seraphim Rose a scris impotriva lui sau al lor.
Vechi 02.09.2011, 00:55:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Catalin, mai citeste despre marii traitori ai Capadociei si Siriei, ortodocsi ca si tine, dar atat de traitori incat tineau mainile impreunate in rugaciune si find in extaz de la rasarit la apus, fara oprire. Stiu ca pe forum ii priviti pe penti si pe carismatici ca pe niste samanizanti ai crestinsimului, dar nu e cazul. Desigur, nu voi fi vreodata (neo)protestant, dar nu e voie sa insulti, caci e de la Dumnezeu sa combati. Gandeste-te ce simte un anahoret care spune rugaciunea inimii? Nu e logic ca simte extaz mistic? Afla ca "extaz" nu reprezinta doar ce simt niste oameni angrenati in activitate sexuala sau consum de alcool si/sau narcotice. Of, cuvintele astea...
Si stai linistit: in cel mult doi ani, carismaticii vor intra si in autocefalile rasaritene, sub forme poate noi...
Cititi si mesajul de mai sus, toate cultele sunt impotriva acestui fenomen (ca de obicei doar catolici au spus ceva pozitiv, la fel ca si cu evolutionismul). Bineinteles excludem pe penticostali.
Nu e absolut nicio legatura intre trairile sfintilor si aceste manifestari, sa nu-i jignim pe sfinti. Da, asta vroiam si eu sa spun, extaz se obtine si cu ajutorul dorgurilor, alcool, etc, intr-o anumita proportie. Chiar cei ce doreau sa intre in transa consumau droguri sau plante halucinogene. Si gurii din India folosesc droguri.
Sa speram ca nu vor intra vreodata in ortodoxie, dar am citit ca mai sunt unii otodocsi care frecventeaza astfel de grupuri. In Sfanta Scriptura spune sa deosebim duhurile, ca ingerul cazut are obiceiul sa se prefaca in ceva diafan.
Vechi 17.12.2011, 10:15:09
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din fericire in ortodoxie inca nu exista asa ceva si e condamnata.

Foarte bine face Ortodoxia ca condamna miscarea carismatica! Aceasta miscare este extrem de periculoasa.

Ceea ce "penticostalul" nu vrea sa va spuna (si asta e foarte urat din partea dumnealui), este urmatorul lucru: ei penticostalii au vorbire in limbi, vedenii, s.a. INSA iata ca in gruparile carismatice, fie ca vorbim de neoprotestanti carismatici, fie ca vorbim de catolici carismatici, MAI exista un fenomen, pe care penticostalii il blameaza ("penticostalul" nostru nu-l blameaza desi colegii lui il blameaza, dar asta e o alta poveste...) si anume "odihna in duhul", "slain in the spirit"---caderea pe spate cand se experimenteaza "Puterea". Regasim deci "slain in the spirit" si la carismaticii neoprotestanti dar si la carismaticii catolici, practic la tot soiul de carismatici. Sincer, eu cred ca asta e numitorul comun intre toti carismaticii, acel "slain in the spirit", pe care numai ei il au. Mormonii si penticostalii nu experimenteaza "slain in the spirit".
Am vrut sa fac aceste precizari, consider ca este extrem de important.
Vechi 02.09.2011, 12:10:59
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
Dupa cum am mai precizat si pe alt topic, admit ca acest curent de rugaciune are baza scripturistica. Pragmatic vorbind, intr-o epoca de materialism rece, oameni care se daruiesc extazului mistic in rugaciune si glosolalie sunt o compensatie necesara la dez-dumnezeirea omului neoburghez.
Pragmatic vorbind, extazele pot fi de diferite feluri. "Extazele mistice" de care vorbiți sunt de fapt pură fantezie. Penticostalii pur și simplu nu au de unde să știe ce este cu adevărat viața mistică. Înfierbîntările psiho-emoționale lumești, care nu vin de la Duhul lui Dumnezeu, ale penticostalilor nu au nici cea mai mică legătură cu o autentică viață ascetică și mistică. Apropo, în cazul că nu știați, viața mistică nu are loc decît în strînsă legătură cu viața ascetică, liturgică și sacramentală a Bisericii lui Hristos. Nu mai menționez și despre teologia dogmatică. Altfel, vorbim despre niște simple exaltări lumești, de care Sfînta Biserică Ortodoxă nu are nici cea mai mică nevoie. Biserica Ortodoxă are sfînta liturghie care într-adevăr este dumnezeiască, și nu are nevoie de exaltările lumești, repet lumești, ale falșilor penticostali. Cîntările liturgice ale Bisericii sunt sublime și cu adevărat înălțătoare la Dumnezeu. Fenomenul de care vorbiți nu este decît o mare înșelare pentru a abate pe creștinii Bisericii de la adevărata spiritualitate, aceea creștină ortodoxă. S-au scris destule cărți despre asta, și din toate acestea, precum și din practică, se vede cu totul altceva decît ceea ce aduce falsa spiritualitate promovată de acești înșelați. Nici nu este întîmplătoare originea ei apuseană și protestanto-"catolică"; ba dimpotrivă era chiar de așteptat așa ceva. Mișcarea de reînnoire a vieții ortodoxe va fi făcută de ortodocși în jurul sfintei liturghii și a nucleelor de spiritualitate creștină ortodoxă, așa cum și mișcarea neo-patristică în teologie a fost săvîrșită de ortodocși adevărați, spre întărirea Bisericii lui Hristos. Nu avem nevoie de exaltările lumești pseudo-spirituale ale acestor apucați. Ba dimpotrivă ei au nevoie de Ortodoxie, de sfînta Biserică.

Last edited by Savonarola; 02.09.2011 at 12:35:27.
Vechi 17.12.2011, 10:08:45
Banned

Implicit

Citat:
Desi fratii crestini de pe forum, de confesiune penticostala, au o credinta destul de diferita de a noastra in cateva puncte importante, acest curent si aceasta cale sunt ceva ce avem in comun.
Numai putin, daca imi acordati o leaca de atentie. Spuneti ca dumneavoastra, catolicii carismatici va deosebiti in multe puncte de penticostali, totusi aveti in comun ceva, si anume "vorbirea in limbi" (ca si alte daruri ale "Duhului Sfant"). Ma scuzati, dar pe aceasta logica, eu vin si spun ca acesti carismatici, fie ca sunt episcopalieni, penticostali, catolici au in comun vorbirea in limbi si cu mormonii, ba chiar cu samani ocultisti. Si....sunt convins ca imi veti da dreptate, ca catolicii carismatici sunt la mare distanta teologic vorbind de mormoni, nu mai vorbesc de samani si alti ocultisti. Si acestia se roaga in limbi, au vedenii, profetii, vindeca. Daca nu ma credeti, cercetati si veti vedea ca asa este.
Vechi 17.12.2011, 11:39:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Numai putin, daca imi acordati o leaca de atentie. Spuneti ca dumneavoastra, catolicii carismatici va deosebiti in multe puncte de penticostali, totusi aveti in comun ceva, si anume "vorbirea in limbi" (ca si alte daruri ale "Duhului Sfant"). Ma scuzati, dar pe aceasta logica, eu vin si spun ca acesti carismatici, fie ca sunt episcopalieni, penticostali, catolici au in comun vorbirea in limbi si cu mormonii, ba chiar cu samani ocultisti. Si....sunt convins ca imi veti da dreptate, ca catolicii carismatici sunt la mare distanta teologic vorbind de mormoni, nu mai vorbesc de samani si alti ocultisti. Si acestia se roaga in limbi, au vedenii, profetii, vindeca. Daca nu ma credeti, cercetati si veti vedea ca asa este.
De unde ati scos dumneavoastra acest "comun vorbit in limbi"? Ce are miscarea carismatica cu vorbitul in limbi? Adevaratul vorbit in limbi este un dar al Duhului Sfint. Asa ne spune Sfinta Scriptura. Dintre catolicii care au avut acest dar il putem mentiona pe sfintul Anton de Padova. Acest dar l-a folosit in slujba Domnului; nici macar nu a vorbit despre asta. Ceilalti au constat ca are acest dar. Si sint multe alte exemple de astfel de sfinti. Putem sa-i enumeram si sa vedem cum si-au folosit acest dar.

Referitor la miscarea carismatica: eu nu inteleg obsesia dumneavoastra si a altora de a asocia aceasta miscare cu vorbitul in limbi. Nu au nici o legatura una cu alta.
Vechi 17.12.2011, 11:41:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
De unde ati scos dumneavoastra acest "comun vorbit in limbi"? Ce are miscarea carismatica cu vorbitul in limbi?
Referitor la miscarea carismatica: eu nu inteleg obsesia dumneavoastra si a altora de a asocia aceasta miscare cu vorbitul in limbi. Nu au nici o legatura una cu alta.
Dumneavoastra glumiti? cum...ce are miscarea carismatica cu vorbirea in limbi? fiti mai clar, va rog.
Vechi 17.12.2011, 12:00:32
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Dumneavoastra glumiti? cum...ce are miscarea carismatica cu vorbirea in limbi? fiti mai clar, va rog.
Pai asta doresc si eu, sa fiti mai clar. Stiti ce inseamna aceasta miscare? Cu ce se ocupa ea? Care este scopul ei? Dupa ce clarificam aceste lucruri putem sa vorbim daca e buna, rea etc.
Vechi 17.12.2011, 12:55:58
Banned

Implicit

Citat:
Stiti ce inseamna aceasta miscare?
da, stiu.

Citat:
Cu ce se ocupa ea? Care este scopul ei?
este o lucrare de amagire facuta de duhurile necurate.
Vechi 17.12.2011, 12:51:35
Senior Member

Implicit

Citat:
De unde ati scos dumneavoastra acest "comun vorbit in limbi"? Ce are miscarea carismatica cu vorbitul in limbi? Adevaratul vorbit in limbi este un dar al Duhului Sfint. Asa ne spune Sfinta Scriptura. Dintre catolicii care au avut acest dar il putem mentiona pe sfintul Anton de Padova. Acest dar l-a folosit in slujba Domnului; nici macar nu a vorbit despre asta. Ceilalti au constat ca are acest dar. Si sint multe alte exemple de astfel de sfinti. Putem sa-i enumeram si sa vedem cum si-au folosit acest dar.

Se pare ca nu stitit foarte multe despre miscarea charismatica. Cum nu are nicio legatura, chiar asta este, vorbirea in limbi. E de fapt practica si invatatura penticostala preluata si de membrii unor alte culte, de aceea unii ii spun miscarea neo-penticostala. Si exact asta este si numai asta: fenomenele paranormale de vorbire in limbi extraterestre si probabil si alte fenomene conexe (probabil vindecari si alte intamplari paranormale).
Interesant este ca, din cate am citit, majoritatea cultelor (mai ales neoprotestante) se exprima deschis impotriva acestei miscari (chiar daca au membrii ce participa la aceste fenomene), in schimb BC are numai cuvinte de lauda, la nivelul conducerii.
In schimb majortiatea catolicilor de pe forumul catolic erau impotriva acestei miscari.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13