![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, exista in SUA un minuscul grup format din patru sau cinci preoti si cativa credinciosi care sunt trecuti si in toate articolele despre ortodoxie si miscarea carismatica, in frunte cu preotul Eusebios Stephanou. Daca nu ma insel chiar paruintele Seraphim Rose a scris impotriva lui sau al lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e absolut nicio legatura intre trairile sfintilor si aceste manifestari, sa nu-i jignim pe sfinti. Da, asta vroiam si eu sa spun, extaz se obtine si cu ajutorul dorgurilor, alcool, etc, intr-o anumita proportie. Chiar cei ce doreau sa intre in transa consumau droguri sau plante halucinogene. Si gurii din India folosesc droguri. Sa speram ca nu vor intra vreodata in ortodoxie, dar am citit ca mai sunt unii otodocsi care frecventeaza astfel de grupuri. In Sfanta Scriptura spune sa deosebim duhurile, ca ingerul cazut are obiceiul sa se prefaca in ceva diafan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte bine face Ortodoxia ca condamna miscarea carismatica! Aceasta miscare este extrem de periculoasa. Ceea ce "penticostalul" nu vrea sa va spuna (si asta e foarte urat din partea dumnealui), este urmatorul lucru: ei penticostalii au vorbire in limbi, vedenii, s.a. INSA iata ca in gruparile carismatice, fie ca vorbim de neoprotestanti carismatici, fie ca vorbim de catolici carismatici, MAI exista un fenomen, pe care penticostalii il blameaza ("penticostalul" nostru nu-l blameaza desi colegii lui il blameaza, dar asta e o alta poveste...) si anume "odihna in duhul", "slain in the spirit"---caderea pe spate cand se experimenteaza "Puterea". Regasim deci "slain in the spirit" si la carismaticii neoprotestanti dar si la carismaticii catolici, practic la tot soiul de carismatici. Sincer, eu cred ca asta e numitorul comun intre toti carismaticii, acel "slain in the spirit", pe care numai ei il au. Mormonii si penticostalii nu experimenteaza "slain in the spirit". Am vrut sa fac aceste precizari, consider ca este extrem de important. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Savonarola; 02.09.2011 at 12:35:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Numai putin, daca imi acordati o leaca de atentie. Spuneti ca dumneavoastra, catolicii carismatici va deosebiti in multe puncte de penticostali, totusi aveti in comun ceva, si anume "vorbirea in limbi" (ca si alte daruri ale "Duhului Sfant"). Ma scuzati, dar pe aceasta logica, eu vin si spun ca acesti carismatici, fie ca sunt episcopalieni, penticostali, catolici au in comun vorbirea in limbi si cu mormonii, ba chiar cu samani ocultisti. Si....sunt convins ca imi veti da dreptate, ca catolicii carismatici sunt la mare distanta teologic vorbind de mormoni, nu mai vorbesc de samani si alti ocultisti. Si acestia se roaga in limbi, au vedenii, profetii, vindeca. Daca nu ma credeti, cercetati si veti vedea ca asa este.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la miscarea carismatica: eu nu inteleg obsesia dumneavoastra si a altora de a asocia aceasta miscare cu vorbitul in limbi. Nu au nici o legatura una cu alta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta doresc si eu, sa fiti mai clar. Stiti ce inseamna aceasta miscare? Cu ce se ocupa ea? Care este scopul ei? Dupa ce clarificam aceste lucruri putem sa vorbim daca e buna, rea etc.
|
|
|||
|
|||
![]()
da, stiu.
este o lucrare de amagire facuta de duhurile necurate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesant este ca, din cate am citit, majoritatea cultelor (mai ales neoprotestante) se exprima deschis impotriva acestei miscari (chiar daca au membrii ce participa la aceste fenomene), in schimb BC are numai cuvinte de lauda, la nivelul conducerii. In schimb majortiatea catolicilor de pe forumul catolic erau impotriva acestei miscari. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|