Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2011, 11:42:03
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cred că cei care decid - patriarhul și sinodul - sunt mai înțelepți decât mine, și atunci subscriu.
Aici sunt de acord.
Citat:
Înțeleg supărarea necredincioșilor că trebuie să dea bani, și cred că nimeni nu ar trebui să contribuie forțat.
Nu da nici un necredincios nici un ban pentru catedrala. Banii sunt dati de institutii ale statului, care au menirea printre altele de mentinere a statului in forma lui integrala. Se numeste delegare de responsabilitati. Statul poate decide sa investeasca in pasajul Baneasa. Eu as prefera mai multe parcuri dar daca ei considera mai important acel obiectiv eu ma supun. La fel e si cu alocarea banilor catre alte destinatii.
Citat:
In concluzie, cred că ar fi fost mai bine ca banii să fie luați prin credite.
Probabil nu intelegi ce inseamna credit. Plus ca Biblia nu priveste cu ochi buni dobanda.

Citat:
Pe de altă parte, faptul că medicii sau profesorii sunt prost plătiți nu e din cauză că li se dau și preoților salarii. Chiar dacă ți se pare că ei reprezintă o tagmă cu totul inutilă, ba chiar dăunătoare, Biserica a fost inițiatoarea tuturor instituțiilor culturale și de sănătate din societate. Iar dacă ar dispărea, cred că am pieri prin implozie; morală. Decăderea și, prin urmare, lipsa de sens a vieții pe care o trăim e imensă. Biserica, credința în Dumnezeu, e singura care poate aduce sens în lume.

Da, e, adevărat, are și ea bolile ei spiritual-morale; sau bolnavii ei, mai bine zis, chiar între cei care ar trebui să o slujească. Ea trebuie să se vindece și să vindece în același timp. Nu e ușor.
Perfect de acord.
Vechi 10.08.2011, 11:47:11
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Nu da nici un necredincios nici un ban pentru catedrala. Banii sunt dati de institutii ale statului, care au menirea printre altele de mentinere a statului in forma lui integrala. Se numeste delegare de responsabilitati. Statul poate decide sa investeasca in pasajul Baneasa. Eu as prefera mai multe parcuri dar daca ei considera mai important acel obiectiv eu ma supun. La fel e si cu alocarea banilor catre alte destinatii.
Tocmai ca banii de la buget provin inclusiv de la atei sau persoane cu alta religie decat cea ortodoxa. Astfel, platindu-mi impozitele intr-o tara profund religioasa si evezionista, contribui la construirea catedralei in mod fortat. Si nu este nicidecum responsabilitatea statului sa construiasca biserici ortodoxe. E o mare diferenta intre infrastructura si biserici. Tocmai voi care detineti "Adevarul" nu stiti asta?
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 12:40:54
moldoveanu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Tocmai ca banii de la buget provin inclusiv de la atei sau persoane cu alta religie decat cea ortodoxa. Astfel, platindu-mi impozitele intr-o tara profund religioasa si evezionista, contribui la construirea catedralei in mod fortat. Si nu este nicidecum responsabilitatea statului sa construiasca biserici ortodoxe. E o mare diferenta intre infrastructura si biserici. Tocmai voi care detineti "Adevarul" nu stiti asta?
Catedrala nu este costruita din banii statului. Statul contribuie cu o suma care acopera sub 3% din valoarea constructiei. Avand in vedere ca catedralele in general sunt printre principalele obiective turistice intr-o capitala mi se pare normal sa fi contribuit cu mai mult de atat. Mai multe industrii pe orizontala beneficiaza de prezenta unor obiective turistice.
Si chiar daca statul ar fi dat mai multi bani tot nu aveai tu ce sa comentezi. Nu se va astepta niciodata cineva ca nea caisa sa stie cel mai bine ce trebuie facut cu banii. Sunt oameni care au mandate si fac ce cred ei ca e cel mai bine. Ei raspund in fata alegatorilor care fie i-i realeg fie nu. Ca unii dintre alegatori nu sunt de acord cu realizarile conducerii e deja problema lor. Se numeste democratie.
Vechi 10.08.2011, 13:04:14
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
Nu da nici un necredincios nici un ban pentru catedrala. Banii sunt dati de institutii ale statului, care au menirea printre altele de mentinere a statului in forma lui integrala.
Serios, da statul de unde are bani? Cea mai mare parte din bani de la buget de unde vin, nu cumva din taxe si impozit?

Citat:
Se numeste delegare de responsabilitati. Statul poate decide sa investeasca in pasajul Baneasa. Eu as prefera mai multe parcuri dar daca ei considera mai important acel obiectiv eu ma supun. La fel e si cu alocarea banilor catre alte destinatii.
Statul suntem noi toti, nu cei pe care i-am desemnat sa ne reprezinte care au confundat Romania cu mosia lor.

Citat:
Probabil nu intelegi ce inseamna credit. Plus ca Biblia nu priveste cu ochi buni dobanda.
Normal ca nu priveste cu ochi buni dobanda... nici achitarea taxelor si impozitelor nu le priveste cu un ochi bun...
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:43:34
moldoveanu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Serios, da statul de unde are bani? Cea mai mare parte din bani de la buget de unde vin, nu cumva din taxe si impozit?

Statul suntem noi toti, nu cei pe care i-am desemnat sa ne reprezinte care au confundat Romania cu mosia lor.

Normal ca nu priveste cu ochi buni dobanda... nici achitarea taxelor si impozitelor nu le priveste cu un ochi bun...
Get lost! Nu esti coerent!
Vechi 26.10.2011, 20:35:51
candles in the wind candles in the wind is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.10.2011
Implicit

Personal nu as mai putea trai in liniste gandindu-ma cati oameni,copii abandonati,batrani uitati de lume as fi putut sa ajut cu banii dati pe acest mamut.Numai Dumnezeu stie cat de mult va contribui la mantuirea neamului.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 14:26:00
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Cu cat nivelul spiritualitatii creste cu atat starea de sanatate a unei natii va fi mai buna.
Serios? Si atunci de ce statisticile arata ca tarile cu numar mare de nereligiosi o duc mai bine, inclusiv pe partea de sanatate?

Citat:
Un popor credincios nu are vicii.
Aiurea. Renuntarea la vicii se face prin educatie, nu prin mers la biserica. Daca aveai dreptate, toate tarile majoritar ortodoxe (Romania, Rusia, Serbia), ar fi trebuit sa fie locuri unde producatorii de alcool si tigari ar fi dat faliment deja. In schimb, fac o gramada de bani.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 15:03:20
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Aiurea. Renuntarea la vicii se face prin educatie, nu prin mers la biserica.
Aiurea! Biserica nu te educa, n-are un rol in formarea omului? Ce spune Biserica despre "betie", despre viciu?! ai habar sau vorbeste secularismul din tine, care nu poate concepe educatia decat in afara religiei?
Citat:
Daca aveai dreptate, toate tarile majoritar ortodoxe (Romania, Rusia, Serbia), ar fi trebuit sa fie locuri unde producatorii de alcool si tigari ar fi dat faliment deja. In schimb, fac o gramada de bani.
Cine spune ca toti oamenii din aceste tari sunt ortodocsi praticanti? exista oameni si ca tine,nu? :) sau ca altii, exista religiozitate formala,(aderenta teoretica la un cult) care nu se reflecta in practica.

Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 15:08:47.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:06:21
Bogdan N Bogdan N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Pai, si? Ce facem? Mergem pe ideea ca daca tot se fura bani, hai sa mai ingropam juma' de miliard intr-o biserica de care nu are nevoie nimeni, ca altfel banii aia se furau oricum?

Si pana la urma contribuie cine vrea la construirea Casei Lui Hristos. Cine vrea sa fie madular al lui Hristos este de buna voie si nesilit de nimeni. Cred ca s-a furat mai mult in alte domenii decat Biserica. Gata cum se intampla ceva rau, gaura in buget, necazuri, gata hai sa acuzam Biserica. Si daca o tot acuzati de aceea traim vremuri din ce in ce mai rele. Din cauza celor ce acuza Biserica. Toti il acuza pe Dumnezeu de parca el este devina pt faradelegile noastre: barfe, desfrau, rautate incat daca cade cineva pe strada nu suntem in stare sa-i dam o gura de apa sau primul ajutor, mandrie, iubire de argint, invidie, manie, nedreptate, lacomia, si cate si mai cate.
Cati dintre noi mai stie sa se roage lui Dumnezeu din inima curata? Cati dintre noi se mai roaga in camera lui? Cati dintre noi mai stie sa-i multumeasca lui Dumnezeu pt cele ce ne-a dat in ziua respectiva?
Vechi 23.06.2011, 18:12:42
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Numele e tare ciudat,se mantuieste un neam daca isi contruieste o catedrala?
Eu nu cred.

Noi,romanii din aceasta tara,mi se pare ca ne aflam sub influenta unor idei dracesti si ne auto-distrugem tara cu oamenii de aci.
In loc sa vedem cum ne distrugem noi insine,vedeti de exemplu ce se intampla cu salariile proaste date medicilor ,profesilor,etc care sunt si datorita deciziilor luate in Parlamentul actual,dar si datorita coruptiei din Romania,ca datorita acelei coruptii sunt bani putini la buget,dam vina pe altii.Ba pe UE,ba pe Rusia,ba pe SUA,ba pe FMI etc.
Care mai e diferenta intre Iran si Romania,din punctul asta de vedere nu se zice parca si prin Iran tot asa ca merge treaba rau sau din cauza SUA,Rusiei,UE etc si in Romania mi se pare a inceput sa se intample la fel.

Catedrala "mantuirii neamului"?
Cred ca neamul romanesc ar putea mai intai sa inceapa sa se mantuiasca cu ajutorul lui Dumnezeu lasandu-se ca un inceput de coruptie (care include si hotia) adica.
Nu cred ca se mantuieste un neam construindu-se o catedrala.

Nu ii construim noi casa lui Dumnezeu,ca Dumnezeu e fara sfarsit si Dansul tine toate,El iti face tie casa...
Biserica e lacas unde sa fie credinciosii protejati de vant,de ploaie,de soare,de galagie sa asiste la Sfintele Slujbe,lacas de inchinare.

Last edited by mihailt; 23.06.2011 at 18:16:12.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 23:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 17:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 26.02.2010 00:42:41