Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2011, 20:58:24
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ICSVortex Vezi mesajul
Verbele la conjunctiv care se termina in "i" cer dublarea lui.
Ai zis "sa afli". Tre' "sa aflii". Asta am vrut sa zic.
E bine să fii sigur pe ceea ce spui atunci când corectezi: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ghlight=corect
Vechi 05.06.2011, 03:59:43
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit

Citat:
Verbele la conjunctiv care se termina in "i" cer dublarea lui.
Ai zis "sa afli". Tre' "sa aflii". Asta am vrut sa zic.
:))))))))))))))))))))))))

Vai ș-amar de el ateism agramat, revendicativ și pretențios...
Vechi 04.06.2011, 21:00:48
joshoo joshoo is offline
Banned

Data înregistrării: 31.10.2010
Implicit

As mai adauga eu:Dc credeti intr-un zeu salbatic cae instiga la genocid cere jertfe si nu are nici o legatura cu adevaraul Dumnezeu?
Dc va inchinati la lemne vopsite si statui?Dc i-ati denaturat imaginea adevaratului Dumnezeu indentificand cu un zeu salbatic.Dc va rugati in pubic ca farisei?Dc ati facut din biserica o institutie in care pe primul plan sunt banii?Credeti voi ca o persoana poate sa intermedieze legatura noastra cu Dumnezeu?Dc credeti in legede?Dc nu acceptati anumite adevaruri stintifice?
Vechi 04.06.2011, 21:07:34
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joshoo Vezi mesajul
As mai adauga eu:Dc credeti intr-un zeu salbatic cae instiga la genocid cere jertfe si nu are nici o legatura cu adevaraul Dumnezeu?
Pai noi, saracii, numai de ăsta am auzit. Noi știm că El este adevăratul Dumnezeu. Dacă dumneavoastră știți despre altul, atunci va trebui să ne convingeți că acela este cel adevărat.

Dar va trebui să fiți foarte convingător, fiindcă Dumnezeu ăsta al nostru ne-a amenințat că dacă ne ducem după alți dumnezei, am cam înțărcat bălaia: ne paște o veșnicie la căldurică.

În afară de asta, mia există un aspect: noi de Dumnezeu ăsta al nostru, Dumnezeul lui Avraam , Iacov și Moise, nu doar ne temem, dar îl și iubim foarte mult. Și vrem neapărat să fim cu El.

Așa că va trebui să fiți foarte foarte convingător.
Vechi 04.06.2011, 21:10:58
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
Dc va inchinati la lemne vopsite si statui?Dc i-ati denaturat imaginea adevaratului Dumnezeu indentificand cu un zeu salbatic.Dc va rugati in pubic ca farisei?Dc ati facut din biserica o institutie in care pe primul plan sunt banii?Credeti voi ca o persoana poate sa intermedieze legatura noastra cu Dumnezeu?Dc credeti in legede?Dc nu acceptati anumite adevaruri stintifice?
Pentru ca, cu ajutorul mintii au personificat totul. Pe cel negru l-au zugravit in Dracul iar pe cel alb in Inger. Cu ajutorul mintii au zidit zidul. Marele zid despartitor dintre minte si fiinta.
In loc sa zideasca Biserica inauntru au zidit-o in afara. In afara cui? In afara lor.
Vechi 04.06.2011, 21:12:47
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
Pentru ca, cu ajutorul mintii au personificat totul. Pe cel negru l-au zugravit in Dracul iar pe cel alb in Inger. Cu ajutorul mintii au zidit zidul. Marele zid despartitor dintre minte si fiinta.
In loc sa zideasca Biserica inauntru au zidit-o in afara. In afara cui? In afara lor. Inauntru au zidit zidul, in afara au zidit Biserica, exact invers.
Vechi 04.06.2011, 21:08:39
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
De ce credeti ca zeitatea pe care o venerati voi este cea mai buna/ cea adevarata? Este doar o intamplare ca credeti in Dumnezeu. Daca va nasteati in Africa/ China/ Arabia Saudita fiti siguri ca nu mai credeati in "El". De ce sunteti asa de siguri?
Pentru eventualitatea că vrei, totuși, sincer să afli cum gândesc cei ce cred, o să încerc să-ți spun câte ceva din punctul meu de vedere.
Creștinii se numesc așa pentru că ei cred în Hristos. Cred, cu alte cuvinte, că Evanghelia pe care am primit-o prin intermediul Bisericii e adevărată. Credința asta se bazează, în ce mă privește, pe încrederea în cei de la care am primit-o. Începând cu Apostolii, care au mărturisit-o și mulți dintre ei au renunțat la viață pentru acest adevăr. Și de la ei încoace, în toate timpurile, până în zilele noastre, au fost oameni care au mărturisit cu prețul vieții. Iar cei care nu și-au dat viața efectiv, au mărturisit cu viața pe care au dus-o. Dacă ești de bună credință nu poți să pui la îndoială astfel de oameni.

După ce crezi acestea, începi să dorești să-L cunoști mai bine pe Hristos, să Îl simți, dacă e cu putință, în viața ta. Să verifici în tine însuți că tot ce a făgăduit (și anume că este cu noi până la sfârșitul veacurilor) este adevărat. A spus că împărăția cerurilor este în noi? Atunci începi să cauți în tine însuți această împărăție. Dacă o faci cu sinceritate și cu hotărâre, chiar o afli.
După ce S-a înălțat, a trimis, după cum făgăduise, pe Duhul Sfânt peste apostoli. Apostoli care, la rândul lor, au dat darul Duhului Sfânt ucenicilor lor și așa mai departe, până în zilele noastre, întemeind Biserica. Deci dacă vrei să afli și tu Duhul Sfânt, îl vei căuta întâi de toate în Biserică.
Vechi 04.06.2011, 22:03:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Salut la toata lumea. Probabil ca s-au mai deschis topicuri pe aceasta tema, nu stiu, nu urmaresc de mult timp forumul (o luna- doua), de abia acum mi-am facut cont. As vrea sa primesc raspunsuri cat mai sincere (poate "sincere" nu e cuvantul potrivit, mai degraba logice).
Simplu: de ce credeti in Dumnezeu? De ce credeti in ceva in care. .. nu stiu, in ceva ilogic? Cruce, matanii, sfinte taine, icoane, post, traditii, sarbatori, tamaie, plecaciuni, pacate, viata de apoi, iad, rai, descantece... atatea lucruri ilogice. Ce va face sa credeti in toate astea?
De ce credeti ca zeitatea pe care o venerati voi este cea mai buna/ cea adevarata? Este doar o intamplare ca credeti in Dumnezeu. Daca va nasteati in Africa/ China/ Arabia Saudita fiti siguri ca nu mai credeati in "El". De ce sunteti asa de siguri?
De ce atatea lucruri complicate?
Eu sunt deist. Cred intr-o energie mai mare decat mine, cred ca exista, dar n-o venerez, ea exista, doar atat.
Care e treaba cu crestinismul si cu toate astea? Va complicati viata degeaba.
Acea energie in care crezi e specifica altor religii, gen budism. Aceste idei sunt propagate prin intermediul new-age.
Asadar tu ai aflat despre o alta religie, fara sa cunosti crestinismul. Si ai crezut in conceptiile acelei religii. Iti mai ramane doar sa studiezi si crestinismul, sper ca nu iei decizii doar prin ce auzi prima data sau numai dintr-o parte.
Vechi 05.06.2011, 00:25:46
Danuta's Avatar
Danuta Danuta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.05.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Salut la toata lumea. Probabil ca s-au mai deschis topicuri pe aceasta tema, nu stiu, nu urmaresc de mult timp forumul (o luna- doua), de abia acum mi-am facut cont. As vrea sa primesc raspunsuri cat mai sincere (poate "sincere" nu e cuvantul potrivit, mai degraba logice).
Simplu: de ce credeti in Dumnezeu? De ce credeti in ceva in care. .. nu stiu, in ceva ilogic? Cruce, matanii, sfinte taine, icoane, post, traditii, sarbatori, tamaie, plecaciuni, pacate, viata de apoi, iad, rai, descantece... atatea lucruri ilogice. Ce va face sa credeti in toate astea?
De ce atatea lucruri complicate?
Eu sunt deist. Cred intr-o energie mai mare decat mine, cred ca exista, dar n-o venerez, ea exista, doar atat.
Care e treaba cu crestinismul si cu toate astea? Va complicati viata degeaba.
Buna, foarte interesant topicul deschis de catre tine si sincer un pic deranjant in acelasi timp. (prin expresii gen ''Va complicati viata degeaba'',''De ce credeti in ceva in care. .. nu stiu, in ceva ilogic?'' asta cred ca decide fiecare in parte, cum si in ce fel ''isi complica viata'' si daca si-o complica. Nu cred ca esti in masura sa judeci actiunile nimanui, iar ceea ce pentru tine este ilogic pt mine este perfect logic si invers)
Revenind la nelamuririle tale, eu cred ca daca intradevar vrei sa aflii, cel mai bine este sa mergi sa vorbesti cu un preot ( sunt biserici unde se tin diverse seminarii, pe diverse teme, sau pur si simplu discutii libere, la biserica Sf. Fanurie din Bucuresti se numesc ''De vorba cu tinerii'' si acolo preotii raspund deschis si pertinent la orice intrebare). Mult succes si te rog nu mai intra in polemica cu membrii care incearca sa-ti raspunda asa cum cred ei de cuviinta, tinand cont de faptul ca tu i-ai intrebat, nu ii mai lua peste picior.
Vechi 05.06.2011, 01:09:03
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Treaba cu crestinismul este ca:
Se manifesta personal/subiectiv(la fel ca toate celelalte) in urma unor trairi religioase puternice sau nu, bazate pe sentiment si mai putin pe ratiune.
Se crede si din frica de necunoscut/moarte(la fel si aici, ca toate celelalte religii)
Trebuie sa respectam credinta fiecaruia atata timp cat nu face rau celor din jur, problemele apar atunci cand credinta este prost inteleasa(adica nu se aliniaza ideilor general/oficial acceptate) si contravine legiilor aflate in vigoare.
Sigur ca nuante exista la fiecare in parte(d'aia este personala) dar trebuie intr-o oarecare masura sa urmeze si turma.

Last edited by Raziel; 05.06.2011 at 01:12:10.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Buna treaba ! cristiboss56 Reguli generale de utilizare a forumului 23 29.05.2012 10:17:38
Crestinismul Guru inc. Generalitati 257 04.07.2011 20:30:33
Am respins Crestinismul Razvan_Mihai Generalitati 41 29.12.2009 15:42:59