![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. De ce vedem orice corp ca având acea culoare? Pentru că orice suprafață are proprietatea de a aborbi respectiv de a reflecta radiațiile luminoase de diferite frecvențe. Astfel, plantele reflectă radiația luminoasă de cca 530 nm. 2.La întrebarea doi, răspunsul se află undeva între cele trei tipuri de receptori din ochii noștri și modalitatea de calibrare a informației primite prin nervul optic de creier.
|
||||
|
||||
|
Mai am, nu iti fa probleme.
![]() 1. Ce este materia? Sub ce forme se prezinta ea? 2. Ce sunt atomii? Cum au fost (si sunt) ei facuti de Dumnezeu? Citat:
Delatilaza un pic cum se intampla reflexia radiatiei. Care este cauza ei? Citat:
Doresc sa te feilicit pentru cunostintele tale si sa iti urez mult succes in continuare. Dumnezeu sa ne ajute. Last edited by Eugen7; 04.06.2011 at 12:28:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Scriptura spune ca stiinta si intelepciunea vor creste.Nu inteleg de ce unii descurajeaza stiinta si atunci cand oamenii pun astfel de intrebari iau o pozitie defensiva si ataca.Credinta nu e fara ratiune.Ratiunea e de la Dumnezeu.Dumnezeu a pus in om si minte, si inima si sentimente.Dumnezeu insusi e Ratiune.Logos in greceste mai inseamna si Ratiune.Ratiune sau Intelepciune. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doar cei ignoranti descurajeaza stiinta. Stiinta este spre slava lui Dumnezeu pentru ca ne ajuta sa vedem cu ochiul mintii si sa intelegem creatia si astfel sa laudam pe Creator: "Doamne toate cu intelepciune le-ai facut" (Psalmi). De asemenea stiinta ne ajuta sa nu cadem in idolatrie, adica sa nu slujim creatiei (soare, zei de prin univers etc); ci sa slujim doar Creatorului! "Cautati si veti afla" spune Domnul Iisus Hristos "si veti cunoaste Adevarul iar Adevarul va va face liberi" caci "va voi trimite Duhul Sfant care din tatal purcede, Acela va va invata pe voi TOATE". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Sfanta Scriputra contine Cuvantul lui Dumnezeu si este o carte care raspunde in primul rand la 2 intrebari: Care este scopul vietii omului? Cine este Creatorul existentei? (universul: materie, spatiu, timp, legile stiintei...)
Ea arata CINE este: "Calea, Adevarul si Viata". Ea nu trebuie interpretata ad litteram mai ales in ceea ce priveste creatia ci trebuie traita si inteleasa in Duh Sfant si in Adevar. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
si cine stabileste ce este adevar istoric si ce este alegorie? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Desi am dat ce spun sfintii despre creatie tu tot sustii parerea ta. Toti sunt fanatici si fundamentalisti, doar tu esti cunoscatorul. Da-mi un singur exemplu din Romania din ortodoxie care sa sustina sa ceva. O sa ne apucam sa contrazicem si Scriptura acum, de exemplu la cele zece porunci Domnul spune ca sas lucram sase zile sa o cinstim pe a saptea, ca inj sase zile a facut Dumnezeu lumea. In interpretarea evolutionistilor teisit ar insemna sa lucram sase ere si o era sa ne odihnim? Citat:
Despre acest subiect am citit un articol cu aproape trei ani in urma, un ateu avea aceleasi intrebari si asa am gasit articolul. De fapt articolul este un raspuns celor ce nu sunt credinciosi, nu cred ca s-a gandit nimeni ca ar fi si ortodocsi care sa aiba aceste conceptii. Arca era foarte mare, avea cam 137m in lungime (un bloc de 45 etaje), avea trei etaje, in total 13,7m, deci aproape un bloc cu cinci etaje. Din calcule reuese ca puteau incapea cam 125.000 de animale de marimea unei oi. Probabil animalele erau tinere, ca sa se poata imperechea. Majoritatea animalelor au o dimensiune mai mica decat a unei oi. Speciile marine nu au intrat in arca (normal), iar in articol scrie ca in prezent sunt cam 18.000 de specii terestre. Atentie, au intrat doar speciile. Rasele se pot crea in timp. Unii creationisti, mai fundamentalisti, cum spui tu, spun ca animalele de la creatie nu au suferit deloc modificari. Restul spun toti ca vietatile pot suferi mici modificari, iar acestea sunt rasele. Asa sutinea si cartea ortodoxa despre genetica. Si asa sustine si stiinta. Despre plante nu scrie nimic in Biblie. Si ce nu scrie putem doar sa presupunem. Oricum, animelele scrie ca trebuiau sa aiba hrana. Si se pare ca nu existau atunci animale carnivore. Nici oamenii nu au fost o perioada carnivori, ci vegetarieni. Cam astea se stiu. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aceasta invatatura este scrisa in cartea Facerii, primele capitole. Absolut toti sfintii au sustinut acea invatatura, mentionand explicit ca acolo sunt 24 de ore. Aceasta a fost invatatura ortodoxa dintotdeauna si nu va fi o alta, pentru ca e descrisa clar in Biblie. Despre pamant, soare si cine si cum se invarte nu e scris foarte clar in Biblie. Inteligent design este o incercare de a da creationismului din Biblie o forma stiintifica, pentru a putea fi predat in scoli in locul aberatiei numita evolutionism. Noi nu prea avem nevoie, la noi s-a scos de tot evolutionismul, iar in locul sau se invata Biblia, care cuprinde si Facerea. Din cate am vazut nu e imbratisat cu totul in ortodoxie, pentru ca nu este numit Dumnezeu, ci un feld e arhitect al universului ca in masonerie. Dar asta s-a facut pentru ca nu se putea introduce in scolile din SUA datorita (cica) a libertatii religioase (hindusii de exemplu ar fi fost discriminati, o tampenie de fapt). Inteligent design a fost respins pana acum ca sa fie predat in SUA dar nu pe baza dovezilor stiintifice ci pentru ca s-a afirmat ca tine de religie, din cauza arhitectului universului, lucru neacceptat de oamenii de stiinta atei. Asadar noi nu avem nevoie deocamdata de inteligent design pentru ca avem Facerea ca invatatura oficiala ortodoxa. Se folosesc si informatii stiintifice in discutiile cu evolutionistii care incearca sa impuna credinta lor gresita. Asa ca daca sunt corecte sunt foarte bune. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 20:40:14 |
| Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 23:31:47 |
| Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 14:28:55 |
| Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 09:09:32 |
| intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 21:33:48 |
|
|