Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2011, 11:37:09
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

@MihneaDragomir

Ati deschis un thread daca sa plece sau nu catolicii de pe forum.Cred ca nu trebuie sa plece,insa mi-as dori sa nu mai raspunda sau intervina la intrebarile sau problemele ridicate de ortodocsi,care trebuie rezolvate in interiorul nostru,al Bisericii Ortodoxe.

Avand in vedere,ca de-a lungul vremurilor,catolicii dau alte interpretari decat ortodocsii,preferam ca cei de alte confesiuni sa dialogheze intre ei,sau sa dialogheze intercofesional cu cine doresc,dar la rubrici speciale.

Astfel s-ar evita discutiile in contradictoriu,si am avea mai multa pace pe forum.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 12:33:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
@MihneaDragomir

Ati deschis un thread daca sa plece sau nu catolicii de pe forum.Cred ca nu trebuie sa plece,insa mi-as dori sa nu mai raspunda sau intervina la intrebarile sau problemele ridicate de ortodocsi,care trebuie rezolvate in interiorul nostru,al Bisericii Ortodoxe.

Avand in vedere,ca de-a lungul vremurilor,catolicii dau alte interpretari decat ortodocsii,preferam ca cei de alte confesiuni sa dialogheze intre ei,sau sa dialogheze intercofesional cu cine doresc,dar la rubrici speciale.

Astfel s-ar evita discutiile in contradictoriu,si am avea mai multa pace pe forum.
Nu înțeleg: ce anume din ceea ce am spus eu mai sus găsiți că este heterodox ? Care sunt diferențele între felul în care interpretează catolicii și felul în care interpretează ortodocșii Vechiul Testament (măcar 2 exemple, dacă se poate).
Mulțumesc.

P.S: Iar pace pe forum nu ați avea, fiindcă s-ar dezvolta războiul ortodoxo-ortodox, după cum vedem deja pe atâtea topicuri.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 12:42:17
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Implicit

@Mihnea Dragomir

Mie personal nu imi plac si nu le gasesc conform cu cele invatate de mine,interventiile catolice ,la subiecte ortodoxe,pentru ortodocsi.

E adevarat ca se cearta si ortodocsii intre ei,dar de ce sa mai adaugam si alte certuri la acestea,macar e bucataria proprie...

Daca au trecut 0 mie de ani,si nu s-a ajuns la o intelegere privind filioque,de ce sa credem ca rezolvam noi problema pe forum...?!

Nu exista decat aceste posibilitati: ori sa treaca un catolic la invatatura ortodoxa,asa cum se mai intampla,ori invers(din punctul meu de vedere acest lucru fiind regretabil).
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 12:52:05
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de victortiti89 Vezi mesajul
b)De ce ingerii cazuti si-au modificat infatisarea?
Eu cred ca ei isi schimba infatisarea. Una este sa te impartasesti neincetat de lumina si altceva este sa traiesti in afara ei, sau mai mult, impotriva ei.

Acest lucru se poate vedea si la marii duhovnici - au o lumina pe chip, o infatisare care te cheama la bucurie. Cu atat mai mult la ingeri.

Chiar daca ingerii sunt lipsiti de trup, ei difera unii de altii si prin infatisare, iar aceasta diferenta e data de masura impartasirii sau neimpartasirii de Dumnezeu. Pacat ca nu avem ochi pentru aceste diferente.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 13:23:30
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Eforie N
Implicit ''asigurati pustia inimii,si poti fi sihastru in mijlocul multimii ''

''In toate relatiile fata de altul nu trebuie sa ne oprim doar la nesavirsirea raului, ci sa inaintam 'n savarsirea binelui.) (Filocalia XII) deci...tu Frate Daniel,nu privi la umbra copacului tau.
iar tu frate catolic incearca' sa'-ntelegi :''Orice religie, orice ratacire, orice ideal este un om care se cauta iar ortodoxia este aia ce cauta omul,este firea omului'' pr.Rafail Noica

de aceea..Dumnezeu va' cunoaste neputintele fra'tiilor voastre si nu cred ca' ar avea ceva impotriva ca unii catolici sa' fie pe acest site...(atat timp cat au fost aprobati pe acest site ortodox)

razboiul in si din ortodocsi,eu cred ca' este ''razboiul familiei'',sa' spun asa...si precum stiti,sangele apa' nu se face(vorbind ca frate).Dar..de fapt nu este nici razboiul lor,este al celui cu interese,si doar nu era sa' scape si biserica ortodoxa'...

''Lumina sufletului este sfânta cunostinta, de care fiind lipsit cel fara de minte, umbla în întuneric.''
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
un cap si doua aripi Silencer Generalitati 1 04.05.2011 01:31:41
Doua nebunii Marius22 Generalitati 12 29.10.2010 16:27:16
Doua intrebari colaps Postul 32 02.08.2010 21:04:38
Casatoria a -doua- floaredecolt Nunta 3 12.03.2009 18:15:24