![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred că nu ne va ierta dacă ne va fi frică (deși de nenumărate ori a spus: „Nu vă temeți”), însă e alegerea noastră pentru „siguranța” malului, care ne desparte de El. Iar malul, mai devreme sau mai târziu, se va scufunda. |
|
|||
|
|||
![]()
Inca un exemplu de posibila "mucenicie": daca esti intr-o situatie foarte crunta, n-ai ce manca, trebuie sa faci pacate mari ca sa supravietuesti (sa furi, sa minti, sa inseli, etc) si alegi sa nu o faci, in detrimentul tau, al sanatatii tale, al copiilor tai - poate tu ca femeie sau nevasta este insarcinata, si pierde copilul, sau mai grav, e silita sa renunte la el - copilul ala ajunge "mucenic"? parinti sunt mai pacatosi decat daca faceau altceva, daca furau sau cine stie ce, omorau pe altcineva, Doamne fereste?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca depinde de motivatie. Daca faci asta din dragoste de Hristos , de Biserica si de credinta nu e sinucidere. Ucenicul Sf Nifon (Patriarhul) a procedat asa, si cred ca multi alti sfinti.
Daca ai face-o dupa o deceptie, pt ca nu iti mai vezi rostul, si fara sa aiba nici o legatura cu simtamintele tale pentru Hristos atunci e sinucidere. Cam asa o vad eu. |
|
||||
|
||||
![]()
Una e sa mori pentru Hristos, alta e sa mori spanzurat sau cu venele taiate.
Nu e o sinucidere, e doar o alegere a felului in care vrei sa mori.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dreptul la sinucidere | moriane | Morala Crestina | 194 | 26.09.2011 21:50:33 |
Mucenicie ca in cartile cu vieti de sfinti ! Filmata ! | sevghenie | Stiri, actualitati, anunturi | 12 | 31.03.2011 10:48:24 |
Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 170 | 21.11.2010 20:57:23 |
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! | ortodox4life | Generalitati | 56 | 11.02.2009 20:08:14 |
loophole la sinucidere :) | Nitro | Eutanasia | 25 | 16.07.2008 09:59:25 |
|