![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Duhovnicul meu corectează această afirmație. Scriptura este cuvînt despre Cuvîntul Lui Dumnezeu. :)
|
|||
|
|||
![]()
S-a mai precizat aici ca prestiinta lui Dumnezeu este opusa ideii de predestinare. Dumnezeu este Iubire, nu condamna, nu predestineaza pe nimeni la nimic. Ne-a dat liber arbitru noua, dar le-a dat si diavolilor. Depinde de lupta noastra, de unirea noastra cu EL sa ne tinem departe de ispitele vicleanului. Avand nadejde in Domnul si facand faptele binelui cel drept suntem protejati. Daca ne punem nadejdea in puterile noastre, vine necuratul sa "ajute" si astfel trecem dintr-o inselare intr-alta fara sa constientizam.
Iuda s-a aflat fizic in preajma Mantuitorului, dar sufletul lui era departe de Cuvant. Era incarcerat in/de propriile idei, de ratiunea lui uman-fariseica , asadar nu era liber spiritual. Credea ca e stapan pe sine, dar il dominau alte duhuri. Dumnezeu vrea sa ne arate cat de cazuta este fiinta umana cand se desprinde de EL, de Creatorul ei. Uniunea poate fi realizata doar prin Iubire. Iisus ne spunea "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." Asadar, cine se desprinde de EL, este in afara Caii, in afara Adevarului, in afara Vietii. Si ultima Sa porunca inainte de a cadea in mainile fariseilor: "Iubiti-va unii pe altii asa cum Eu v-am iubit pe voi!" Amin ! |
|
|||
|
|||
![]()
Exact.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Fiecare om are sansa lui de mantuire. Hristos stia si despre Petru ca se va lepada de El de trei ori, numai ca acesta se pocaieste. Si Iuda se putea intoarce, sa ceara iertare...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt lucruri pe care una nu am curajul vostru sa le trantesc, pentru ca nu am fost acolo si nu stiu. Se pare ca voi sunteti f.bine informati si siguri de tot ceea ce spuneti, de parca ati fost acolo martori. In carti sunta numite lucruri neclare: timpul, sentimente/trairi, viata oamenilor lipsesc din cartile religioase. Nu stim ce a fost in sufletul lui Iuda. Pare ca a fost cam singuratec. Nu stiu cum au trait apostolii impreuna. Daca se stiau unul pe altul ce au in suflet, daca se ajutau cumva. Lucruri omenesti ce-i drept. Noi gandim ca oamenii, asa ne putem imagina lucrurile. @Florin-Ionut - exact. Daca...Dar poate ca nu intamplator a fost aleasa aceasta cale si acest om. Nu stiu eu. Faci si tu niste afirmatii (n-am inteles daca sunt ale tale sau citezi pe parintele Galeriu) care de fapt contrazic ceea ce spui tu si altii aici. Sarpele era intamplator in gradina lui Dumnezeu? Dumnezeu care stie totul! Cred ca a stiut cumva si cum i-a facut pe Adam si Eva, cu slabiciunile lor. Scrii acum si ce va fi sa se intample mai departe cu Eon si nu mai stiu ce. Deci sunt deja scrise undeva... Nu stiu, mi-e mie frica sa fac afirmatii din astea, sa-l fac pe Dumnezeu nestiitor si ca toate ale Lui sunt intamplatoare. Dar inseamna ca prin ceea ce afirmati aici, ca buni ortodoxi de fapt, totul a fost intamplator de la Adam si Eva si pana la Fecioara Maria, Dumnezeu Fiul, etc. si fara nici o legatura cu Dumnezeu. Acesta n-a stiu de nimic din toate astea si nu a avut nici un plan. Cam asta sustineti voi. Si Biblia atunci? Si proorocii? Eu nu iau nici apararea lui Iuda, nici nu vreau sa pacatuiesc inaintea lui Dumnezeu. Eu spun numai ca ale Lui sunt toate si cu stirea Lui si mai multe nu stiu si nu inteleg eu ca om.
|
||||
|
||||
![]()
Dacă eu aș profeți că mâine dimineață urmează să vărsați cafeaua fierbinte pe bufetul din sufragerie, nu înseamnă că sunteți predestinată să vărsați cafeaua fierbinte, ci înseamnă că am prevăzut un eveniment care va avea loc în viitor.
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci Dumnezeu stia acest "scenariu" atunci cand l-a trimis pe Fiul Sau pe pamant.Ca doar de aceea L-a trimis, sa ia asupra Lui, pacatele lumii. Si atunci, de ce sa nu credem ca si Iuda a fost "programat"???Mai mult, oricine l-ar fi vandut, avea acelasi sfarsit.Poate tocmai ca sa intelegem ca NU TREBUIE sa-l vindem pe Dumnezeu niciodata!Poate sinuciderea a fost simbolica. Sa ne arate Dumnezeu cum sfarsesc cei ce il TRADEAZA : in mainile diavolului! Last edited by Melissa; 22.04.2011 at 13:47:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi oamenii il vindem pe Iisus prin patimile si pacatele noastre... cand acceptam niste placeri efemere de la cel rau in schimbul vietii noastre (iar Hristos este viata). Deci dam viata (Hristos) pe pacate si patimi nefolositoare. Dumnezeu este atotputernic. El nu are nevoie de un tap ispasitor, nu are nevoie de diavol pentru a-si face planul Sau, nu are nevoie sa programeze un Iuda pentru a se slavi Iisus! Daca sustinei ca Iuda era necesar, este ca si cum ati spune ca Dumnezeu este ca pompierul care trimite pe unul sa puna focul si pe urma el pompierul vine sa stinga focul sa arate ce tare popier este el. Departe de ortodoxia crestina aceasta cugetare. Doamne fereste!!! Proorociile sunt de mai multe feluri. David a vazut in Duh Sfant viata Mantuitorului, toata drama lui: patimile, moartea... dar si invierea si slava Sa. In acest caz el a proorocit, adica a spus ce a vazut in viitor cu ajutorul lui Dumnezeu. In alte cazuri Dumnezeu cere explicit sa se faca cunoscute cele viitoare. Sfantul Ilie a proorocit sa se opreasca ploaia trei ani si 6 luni. Nu i-a spus Dumnezeu sa faca asta, ci Ilie a proorocit asa si apoi a spus lui Dumnezeu: Doamne te rog sa implinesti ceea ce am spus si Dumnezeu a implinit cererea rugaciunii Sfantului Ilie. Unele proorocii despre viitor nu se implinesc daca omul se pocaieste. Spre exemplu cazul cetatii Ninive. Dumnezeu a trimis pe proorocul Iona sa prooroceasca ditrugerile care vor veni asupra lor din cauza pacatelo mari pe care le savarseau. Insa ninivitenii s-au pocait si Dumnezeu nu a mai trimis urgia asupra lor. Evenimentele din Apocalipsa se intampla pentru ca omul le-a ales iar Dumnezeu da omui ce a ales: viata sau moartea. Deci omul determina acele evenimente tragice nu Dumnezeu prin destin. Asadar sa luam aminte. Last edited by Eugen7; 22.04.2011 at 14:26:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi a fost predestinat...
Iisus spunea tot timpul (apostolilor lui) despre ceea ce avea sa i se intample. El stia, undeva era "scris". Le spunea apostolilor ca unul dintre ei il va vinde si a dat si indicii cine anume. "Acela care va intinge dupa mine painea". Si cand a murit pe cruce a spus"Savarsitu-sa"...ceea ce era scris (se intelege). Exista un plan. Iisus trebuia sa mearga inapoi la tatal. Ma susrpinde si pe mine pe undav faptul ca Iuda nu a fost salvat. Nu stiu daca a fost vinovat sau pacatos. El a fost ales de Tatal sa implineasca o fapta, asa cum si Maria a fost aleasa dinainte, predestinata, sa-L poarte in pantecele ei pe Fiul. Iuda nu s-a pocait, nu s-a schimbat... Faptul ca si-a pierdut mintile spune multe. Cred ca a regretat amarnic. Si n-a mai putut trai in felul acela. Eu cred ca Iuda a fost mai tare decat Petru. Au fost amandoi cu Domnul, dar unul a fost slab si a tot oscilat in credinta (Petru), celalalt nu. Iuda a avut taria sa implineasca prin gestul sau scripturile. De ce pe unul L-a iubit si salvat si pe celalalt nu, nu stim noi. Putea sa-l intoarca la drumul bun, asa cum a facut cu Saul, sau cu Toma. Iisus ar fi avut aceasta putere, asa cum a facut multe cu apostolii Lui. Nu se spune nimic nicaieri despre viata lui Iuda (acesta care L-a tradat, fiindca se scrie despre alt Iuda). Si Iisus ar fi putut avea alt destin. Ar fi putut sa se apare, sa faca altceva. Ar fi putut sa-l salveze altii. Dar s-a intamplat asa cum a vrut Tatal. Noi toti facem precum voieste Tatal. Eu asa gandesc. Tatal ne duce de mana in toate si cand nu vrem, ne pedepseste. Atat. Noi nu alegem.
|
||||
|
||||
![]()
Daca sunteti adeptul invataturii cultelor protestante sau neoprotestante puteti face aceasta afirmatie.
In teologia crestina ortodoxa nu exista predestinare (destin, "programare"). Omul este liber sa decida pentru actiunile sale si va fi judecat drept doar pentru faptele sale. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
E normal ca o tara sa vanda "Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice"? | hydro314 | Generalitati | 61 | 26.08.2012 09:55:28 |
Hristos a fost întâmpinat cu răutate și ispite | NECTARIE | Generalitati | 0 | 29.12.2010 14:40:21 |
Evanghelia lui Iuda | ben_gal | Iudaismul | 7 | 15.04.2010 17:43:32 |
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? | TheBigSmoker | Generalitati | 20 | 03.01.2010 13:42:52 |
|