![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nimeni n-a contestat existența diavolului. Se punea problema numelui diavolului. Pe diavol nu-l cheamă Lucifer. Nu-i cam mult să-i apară numele scris în Scripturi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai nu pe bune?Tu vrei sa il vezi pe aghiuta in fata ca sa faci pe tine de frica?Tz tz tz...toti cereti numai dovezi si argumente care nu va vor ajuta cu nimic.Mai trist este unde veti ajunge voi mai tarziu...si anume marionetele manuite de papusar.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E vorba de etimologie. Prima data a aparut numele in domeniul astronomiei si apoi crestinii (sau iudeii?) l-au asociat teologic. Desigur, un studiu mai amanuntit ar scoate la iveala mai clar aceasta nelamurire. Eu am luat-o logic. De aceea in Sf. Traditie apar multe lucruri care nu se gasesc exact in Sf. Scriptura, pentru ca odata cu aparitia crestinismului, tot universul si framantarea omului a primit insemnatate teologica. E doar o parere... Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“Cum ai căzut tu din ceruri, Lucifer, fecior al dimineții ! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri ! Tu care ziceai în cugetul tău: << Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui Puternic voi așeza jilțul meu ! În muntele cel sfânt voi pune lăcașul meu, în fundurile laturii celei de miazănoapte.Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi >>.Și acum tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului” (Isaia 14,12-15).Iar Iezechel spune urmatoarele despre Lucifer: “Tu erai pecetea desăvârșirii, deplinătatea înțelepciunii și cununa frumuseții. Tu te aflai în Eden, în grădina lui Dumnezeu; hainele tale erau împodobite cu tot felul de pietre scumpe…Tu erai heruvimul pus ca să ocrotești; te așezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu și umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc. Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale și până s-a încuibat în tine nelegiuirea…Lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate și ai păcătuit și Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare și te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat. Din pricina frumuseții tale s-a îngâmfat inima ta și pentru trufia ta ți-ai pierdut înțelepciunea. De aceea te-am aruncat la pământ… ” (Iezechiel 28,12-17). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A, si oamenii cu pacate mari sau stapaniti de Rau pot fi foarte prefacuti, minciuna si prefacatoria este la temelie si unii sunt foarte destepti...asa iti pierzi increderea in oameni. Eu cunosc un astfel de om...daca se mai poate numi om ca este mai mult Diavol...nu va doresc sa cunoasteti. Ce mai conteaza de unde vine Diavolul? Unde ajunge conteaza. |
|
|||
|
|||
![]()
De regulă astfel de oameni sunt percepuți, până la un punct, drept îngeri luminoși și benefici....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un exemplu aici: http://www.youtube.com/watch?v=9zhHwjJzpmo "11. Până în ceasul de acum flămânzim și însetăm; suntem goi și suntem pălmuiți și pribegim, 12, Și ne ostenim lucrînd cu mâinile noastre. Ocărâți fiind, binecuvântăm. Prigoniți fiind, răbdăm. 13. Huliți fiind, ne rugăm. Am ajuns ca gunoiul lumii, ca măturătura tuturor, până astăzi." I Corinteni, 4, 11-13 Last edited by Ioan_Cezar; 15.10.2014 at 00:59:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma (imi cer scuze!) ori eu nu-mi dau seama ce vrei sa spui, ori tu.