![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Silent, ai duhovnic?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la conceptia despre care ma intrebi, este potrivit aici raspunsul unui coleg de forum,postat pe alt topic, care ne arata ce spune Sfantul Ioan Scararul: "Netinerea de minte a raului e semnul adevaratei pocainte. Iar cel ce tine dusmanie si pare ca se pocaieste, e asemenea celui caruia i se pare ca alearga in vis. Te vei cunoaste pe tine izbavit de putreziciunea aceasta (tinerea de minte a raului), nu cand te vei ruga pentru cel ce te-a suparat, nici cand il vei rasplati cu daruri, nici cand il vei aduce la masa, ci cand, afland ca a cazut intr-o nenorocire sufleteasca sau trupeasca, vei suferi si vei plange ca pentru tine insuti". ( multumesc George.m ) Last edited by Melissa; 30.03.2011 at 00:40:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o ora f.tarzie, nu aveam de gand sa mai postez, dar prin sfatul tau dat lui Sanduu, (pe un alt topic) pot spune ca m-ai impresionat si indraznesc sa spun ca am inceput sa te cunosc nitzel.Esti un adolescent sensibil, credincios..si sfatul tau matur dat, pt varsta de 17 ani, m-a facut sa vad frumusetea sufletului tau curat si sincer. Parerea mea e ca adolescentii ‘ceilalti’, colegii tai, nesuportand sa nu le impartasesti sistemul lor de ‘valori’ adica nonvalorile, incearca sa te sicaneze.Aici pot spune ca deja se simte ‘crucea’..’Raul’, prin vorbe grele si ispite incearca sa te faca sa treci in ‘tabara’ lor, ca sa scapi de ‘necazuri’.Exista multe metode de a scapa de asa-zisele acuzatii, de exemplu punand o intrebare sincera si dezarmanta pt unii…de ce zic/spun asa?….Oricum te sfatuiesc, incearca sa nu ai resentimente, daca vezi ca nu ai cu cine sa dialoghezi sa ocolesti persoanele ‘prea dificile’..si sa ai curajul sa le spui adevarul .Pe mine m-a ajutat mult ca pot raspunde cu glume la provocari…in fine… Mergi la parintele duhovnic, spune-i ce se intampla..si prin rugaciunea dansului si a ta personala vei fi mai puternic.Si sa nu uitam ce ne-a zis Domnul Nostru Iisus Cristos:’Fiti intelepti ca serpii si curati ca porumbeii’..si..’ În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.’ Doamne-Ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc tuturor ca mi-ati redat caldura in suflet.Iti multumesc asemeni Lavinia....Gabi:) Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc inca odata.Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur) |
![]() |
Tags |
sfat suparare sufleteasca |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va cer un sfat | Dreamm | Generalitati | 20 | 12.07.2011 09:46:19 |
un sfat va rog | monacu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 14 | 25.03.2011 15:01:31 |
Un sfat va rog | potoceanc | Generalitati | 33 | 07.09.2010 00:44:39 |
Cer un sfat ! | adriano | Nunta | 22 | 05.08.2009 12:19:26 |
un sfat de la voi | pacifistul | Generalitati | 19 | 14.10.2008 19:30:25 |
|