Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2011, 09:50:07
ioanacluj ioanacluj is offline
Member

Data înregistrării: 22.03.2011
Implicit

...dar sigur s-a pocăit omul?.. sau s-a dat pe margine până vor da o altă spargere ca-ntre amici, poate ei fi chiar tu victima, Doamne ferește, și până atunci se folosește de naivitatea ta și te flatează în fel și chip?

Merge la Biserică? Merge la muncă? Are din ce să trăiască? S-a cumințit? Sau e un nevos care bate pe oricine și face scandal...

Sunt multe necunoscute... iar căsdătoria e ceva curat și nu un paravan după care s-a dat liber la sex...

Deci nu te juca stimabilă cu viața ta... căci în viața asta trebuie să te mântuiești și nu alte chestii... și vei da socoteală și pentru el... ține minte!

Bea tărie? Fumează? Înjură? Jignește? Domină și șantajează, amenință, insultă?

Cum a învățat în pușcărie să fie un om mai bun?

Femeile sunt ușor de cucerit căci sunt slabe dacă sunt flatate și mângâiate trupește... ele cedează și apoi dragostea vătămâtoare le distruge...

Căutați dragostea de Dumnezeu căci aia de sine vatămă... și nu o să ajungeți decât niște nefericiți...

Dar cu puțină credință puteți trece peste mamona și tatona... și de toți vrăjmașii care nu cred în marea dragoste curată.[/quote]

Bea tarie- rar, dar bea si e vesel daca bea. Fumeaza - incercam sa ne lasam amandoi.

Nu injura niciodata, De jignit nu jigneste chiar pe nimeni nici macar daca este provocat. Nu domina, nu santajeaza, nu insulta. In puscarie, dupa ce s-a impacat cu ce a facut s-a ocupat de bilioteca si a incercat sa ajute pe cine a putut. Am informatii de la cei care l-au supravegheat care i-au devenit prieteni si care il primesc cu drag in casa lor. Inclusiv preotul de acolo il suna si am vorbit si cu el.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 09:41:25
Member

Implicit raspuns

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
cred ca mama ta are mare dreptate si ar fi bine sa o asculti !!!

individul e ceea ce se numeste un recidivist, un vietas !
adica un om fara frane, care daca a fost in stare de talharie e in stare si de crima !

vezi sa nu ai probleme si tu, candva...

desigur, ca nu e el un extraterestru, gena crimei o avem si noi, oamenii obisnuiti,insa noi mai avem ceva pe langa asta care ne ajuta f mult, autocontrolul, infranarea, rusinea !

sunt niste chestii de metabolism cerebral, mult prea complicate,ca sa le explic, si nici nu e rostul,insa sunt validate dpvd psihiatric si neurologic !

cine nu asculta de parinti,pana la urma o sfarseste rau !
Corect dintr-un anumit punct de vedere: poate fi instare si de crima, oricine poate fi. Cine imi garanteaza ca unul care nu a facut nimic nu este instare de crima? Stiu teoriile legate de natura noastra criminala (suntem vanatori prin definitie), dar educatia si religia ne pot cizela. Toate intrebarile de genul " daca recidiveaza" mi le-am pus si eu. Dupa 2 ani am ajuns la concluzia ca nu pot trai gandindu-ma la drobul de sare.

Si pt philalex:de orice pot fi acuzata mai putin de fapul ca sunt visatoare.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 12:21:39
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanacluj Vezi mesajul
suntem de aproape 2 ani impreuna, este cel mai bland om pe care l-am cunoscut si sincer ma pricep sa scot oamenii din sarite. La cate i-am facut lui altii au luat-o de mult la sanatoasa. Printre altele a prins si o perioada de-a mea lunga de depresie. Din aceasta perioada tot el m-a scos si a fost langa mine cand imi doream doar sa mor si sa se termine tot.
Acum el stie situatia cu mama mea, nu pot sa-l mint si ma sfatuieste sa mai am rabdare sa nu ma cert cu ea.

Va spun toate astea ca sa incerc sa-i conturez personalitatea.
Normal ca are si defecte. Dar am asa o senzatie ca a capatat o maturitate deosebita prin necazul lui. Mai are ceva : nu uraste pe nimeni ......incearca sa rezolve totul cu calm.
Totusi,o persoana care la 30 de ani pe fondul unei caderi nervoase recurge la un asemenea gest extrem,numai calma si echilibrata nu este.Deasemenea,penitenciarul nu este un loc favorabil reechilibrarii psihice a individului.
Este posibil ca de-a lungul timpului sa isi fi ingropat mai adanc in el acea latura intunecata,insa asta nu inseamna ca ea a disparut,ci ca intr-un moment mai delicat al vietii ar putea izbucni din nou la suprafata
De curiozitate,varianta despre acel episod nefericit prin are a trecut acum cativa ani,ti-ai mai putut-o confirma si din alte surse obiective sau o stii doar de la el?
Vechi 23.03.2011, 12:49:11
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Totusi,o persoana care la 30 de ani pe fondul unei caderi nervoase recurge la un asemenea gest extrem,numai calma si echilibrata nu este.Deasemenea,penitenciarul nu este un loc favorabil reechilibrarii psihice a individului.
Este posibil ca de-a lungul timpului sa isi fi ingropat mai adanc in el acea latura intunecata,insa asta nu inseamna ca ea a disparut,ci ca intr-un moment mai delicat al vietii ar putea izbucni din nou la suprafata
De curiozitate,varianta despre acel episod nefericit prin are a trecut acum cativa ani,ti-ai mai putut-o confirma si din alte surse obiective sau o stii doar de la el?

Varianta o stiu de atunci. M-a sunat un prieten comun si m-a rugat sa citesc ziarele. Atunci nimeni nu a inteles nimic decat ca e arestat. Cateva luni nu a vrut sa vorbeasca cu nimeni.

Dupa ce a iesit si ne-am intalnit i-am pus eu intrebari. Am primit raspunsuri partiale. Incearca sa nu dea vina pe nimeni. Mi-a spus ca nu poate sa-mi explice caci nici el nu intelege clar, dar a incercat pas cu pas sa-m povesteasca ce facea in perioada aia. Restul sunt concluziile mele...........din cele povestite de el si de altii
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 13:05:25
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanacluj Vezi mesajul
Varianta o stiu de atunci. M-a sunat un prieten comun si m-a rugat sa citesc ziarele. Atunci nimeni nu a inteles nimic decat ca e arestat. Cateva luni nu a vrut sa vorbeasca cu nimeni.

Dupa ce a iesit si ne-am intalnit i-am pus eu intrebari. Am primit raspunsuri partiale. Incearca sa nu dea vina pe nimeni. Mi-a spus ca nu poate sa-mi explice caci nici el nu intelege clar, dar a incercat pas cu pas sa-m povesteasca ce facea in perioada aia. Restul sunt concluziile mele...........din cele povestite de el si de altii
Da,dar daca nici el nu intelege clar,inseamna ca lucrurile nu sunt chiar rezolvate.
Mie nu mi se pare chiar asa de alarmant faptul ca a ajuns sa faca inchisoare pentru viitorul vostru,ci faptul ca totusi a demonstrat o instabilitate care l-a costat ani din viata si a afectat relatiile cu cei apropiati,cu societatea.Lucrurile astea nu dispar de la sine prin trecerea timpului,asta este problema.
Vechi 23.03.2011, 13:09:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Da,dar daca nici el nu intelege clar,inseamna ca lucrurile nu sunt chiar rezolvate.
Mie nu mi se pare chiar asa de alarmant faptul ca a ajuns sa faca inchisoare pentru viitorul vostru,ci faptul ca totusi a demonstrat o instabilitate care l-a costat ani din viata si a afectat relatiile cu cei apropiati,cu societatea.Lucrurile astea nu dispar de la sine prin trecerea timpului,asta este problema.
N-a facut rau nimanui, doar siesi si inca nu atat de rau cat putea fi daca ajungea la sinucidere.

Eu nu inteleg, vine cineva in viata cu certificat de stabilitate psihica garantanta lifetime?
Si daca cineva a avut momente grele, trebuie stigmatizat toata viata?

De ce nu te uiti la circumstante, cine l-a "ajutat" sa faca acel gest atunci, si uita-te acum cum stau lucrurile.

Acum are sansa sa lase trecutul in urma, ce ar trebui sa mai asteapte?
Pensia, pana se conving cei din jur, inclusiv cei mai sceptici ce fel de om este da fapt acum?

Daca tu ai facut candva niste greseli nu inseamna ca toti sunt atat de naivi cum ai fost tu sau atat de rai ca alegerea ta.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 13:13:44
Member

Implicit

Citat:
Asta este si din punctul meu de vedere cea mai mare problema a lui.
Ma bucur ca suntem de aceeasi problema.
Eu imi asum acest risc........Stiu ca e greu de inteles, dar am intalnit foarte multi oameni cu probleme de instabilitate psihica. De fapt cred ca 80% din cei intalniti au probleme psihice candva in viata (cu mine in frunte). Cei mai multi nu si-o recunosc si o intalnim sub forma de " mandrie prosteasca" incapatanare, furie, adevarul suprem detinut, etc.........
El stie ca are aceasta problema si de aici si increderea ca daca vrea poate sa o rezolve.

La intrebarea de ce nu a vorbit cu nimeni mi-a raspuns " de rusine si din mandrie". Sunt convinsa ca adoua oara stie sa ceara ajutorul ...............ca despre asta e vorba. De a cere ajutorul cand esti jos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se poate ierta un astfel de pacat ? marianmarian Generalitati 22 05.10.2013 10:45:59
Poate mama participa la botezul propriului copil? georgeval Botezul 50 17.05.2011 15:52:08
ce se intimpla cind o persoana nu poate ierta un rau care i s-a facut? patinina34 Generalitati 135 30.06.2009 23:37:03