![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Doamne Iisuse Hristoase, Cel ce ne-ai în vățat să ne rugăm unii pentru alții, ascultă puțina noastră rugăciune pentru copiii care sunt lipsiți de dragostea părinților lor.
Tu, Care ești Fiul Preaiubit al Părintelui Ceresc, ajută-i pe copiii orfani să simtă dragostea Sa sfântă. Tu, Cel ce ai zis: „Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia”, ajută-i pe copiii orfani să dobândească mângâierea pe care ai făgăduit-o. Dimpreună cu ei, ajută-i și pe cei care au fost părăsiți de părinții lor și care cresc în foame, frig, mizerie și durere. Și dacă vreunii din ei nu au fost luminați de Sfântul Botez, mai înainte de orice Te rugăm să rânduiești nașterea lor în Sfânta Ta Biserică. Doamne, să nu-i la și fără ajutorul Tău! După cuvântul Sfântului Apostol Pavel, care a zis: „Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei ce plâng”, ar trebui ca inimile noastre să se în tristeze pentru suferințele copiilor greu încercați de viață. Cum ne-am putea numi creștini, dacă ne-am îmbuiba de toate bunătățile, în timp ce alții rabdă foame și frig? Sau cum am putea să cerem ajutorul Tău, de nu-i vom ajuta la rândul nostru pe cei ce au nevoie de ajutor? Luminează-ne pe noi, Doamne, să-i ajutăm cu ce ne stă în putință, ca să îndulcim măcar puțin amara lor viață. Binecuvântează-i, Doamne, pe acești copii necăjiți, și pe cei care îi ajută pe ei întărește-i și le răsplătește lor după mare mila Ta, ca un bun și iubitor de oameni. Amin
Fa-ti timp s-astepti din urma cind mergi cu slabanogi. Fa-ti timppe-un munte,seara,stind singur sa te rogi. Fa-ti timp sda stai cu mama si tatal tau batrini. Fa-ti timp de-o vorba buna si-o coaja pentru ciini. ... Fa-ti timp si-aduna zilnic din toate cite-un pic, Fa-ti timp,caci viata trece,chiar cind nu faci nimic. |
|
|
||||
|
||||
|
Rugaciune pentru vrajmasi
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel unul nascut din Tatal, mai inainte de veci, Carele de buna voie ai primit moartea pe cruce pentru mantuirea neamului omenesc si ca un mielusel fara de glas impotriva celui ce-l injunghie, asa nu Ti-ai deschis gura,- caci pe cruce fiind rastignit intre cei doi talhari si batjocoririle de la cei potrivnici primind, spre cer Ti-ai ridicat ochii si cu bunatate Te-ai rugat: "Parinte! iarta-le lor, ca nu stiu ce fac". Tu Doamne, ne-ai invatat sa nu stam impotriva celui rau si ai zis: "De te va lovi cineva peste obrazul cel drept, intoarce-i si pe cel stang". Asemenea Tu ne-ai poruncit zicand: "Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Parintelui vostru cel din ceruri, caci El rasare soarele Sau peste cei buni si peste cei rai, si ploua peste cei drepti si peste cei nedrepti". Tu insuti intru tot bunule imparate, cauta la mine nevrednicul robul Tau, si da-mi tarie, ca sa nu ma manii impotriva vrajmasului meu si sa nu-i intorc lui loviturile cu razbunare, caci "numai al Meu este a razbuna", graieste Domnul,- iar noua, fapturilor celor dupa chipul si asemanarea Ta, ne-ai poruncit Tu insuti "ca sa nu apuna soarele peste mania voastra", si daruri la sfintele Tale altare sa nu aducem pana nu ne vom fi impacat mai intai cu cei in neintelegeri cu noi! Tu deci, Care in luminoasa si sfanta rugaciune "Tatal nostru" ne inveti sa ne rugam, zicand: "Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri", ajuta-mi mie, Doamne, ca, potrivit cuvintelor Tale, sa rasplatesc cu bine celor ce ma urasc, celor ce ma vatama si celor ce ma prigonesc. Da-le, Doamne, pacea Ta, lumineaza-le mintea, ca sa Te cunoasca pe Tine si poruncile Tale, curateste-le inima si o mladie, ca sa-si vada gresalele si sa se caiasca de nedreptatile lor! Nu-ilasapeei, Doamne, in ratacire si in pacat! Trimite-le lor binecuvantarea Ta, ca sa se intoarca si sa se mantuiasca si sa fie vii intru imparatia Ta! Iar mie, Stapane, daruieste-mi duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, pentru ca in pace si cu bucurie sa graiesc catre Tine unele ca acestea:" larta-ne noua gresalele, precum si noi iertam gresitilor nostri". Amin.
|
|||
|
|||
|
Stapana de Dumnezeu Nascatoare, imparateasa cerului si a pamantului, cinstea si slava crestinilor, ceea ce esti mai inalta decat cerurile si mai curata decat soarele, Fecioara prealaudata, nadejdea celor pacatosi si linistea celor loviti de valurile vietii, cauta asupra poporului tau, vezi mostenirea ta, nu ne lasa pe noi, pacatosii, ci ne pazeste si ne scapa de viclesugurile diavolului, ca ne-au impresurat intristarile, nevoile si rautatile. Da-ne mana de ajutor, Fecioara, ca pierim. Indura-te de noi, ca pe tine te avem ajutatoare si la tine nadajduim sa-L imblanzesti pe Fiul tau cu rugaciunile tale preaputernice si nebiruite, ca sa-Si intoarca spre noi mila Sa cea bogata. Si pe toti sa ne invredniceasca a ne pastra viata cinstita si fara de prihana, pentru ca noi cu o gura si cu o inima pe El pururea sa-L marim, iar tie sa-ti zicem: „Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine!". Amin.
Post binecuvantat tuturor! |
|
|
|||
|
|||
|
DOAMNE IISUSE HRISTOASE ,MILUIESTE-MA PE MINE, PACATOSUL .
multa iubire |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| 3 rugaciuni | tamadu | Rugaciuni | 0 | 02.10.2012 19:40:17 |
| mai multe rugaciuni | patricia2006 | Generalitati | 6 | 23.08.2012 00:36:27 |
| Rugaciuni... | silvia55 | Rugaciuni | 23 | 10.04.2012 10:42:20 |
| Rugaciuni? | Noesisaa | Intrebari utilizatori | 1 | 27.05.2011 17:36:50 |
|