![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
si daca baga numai apa ... sa fim fericiti |
|
|
|||
|
|||
|
Ba da, se simte și după gust.
|
|
|
||||
|
||||
|
Se subintelege ca acest topic este deschis in atentia preotilor care viziteaza anonimi forumul.
|
||||
|
||||
|
În Biserica Catolică vinul folosit pentru Liturghii este același pe tot cuprinsul unei dieceze (eparhii), fiind, de regulă, cumpărat direct de la producător, care preferabil este un așezământ călugăresc. De obicei, se preferă vinuri cu tăria de 8 grade. Culoarea contează mai puțin, deși cel mai des se folosește vin alb. Canonul 924 precizează doar că vinul sacramental trebuie să fie "natural, făcut din rodul viei și incorupt".
În urma unei adrese a unui arhiepiscop italian care întreabă dacă vinul alb care conține bisulfit de potasiu ca stabilizator poate să fie folosit, Sfântul Oficiu răspunde "afirmativ".
|
||||
|
||||
|
La noi preotul foloseste Kagor, un vin dulce si placut la gust...inainte scria pe el "vin bisericesc"...si este fabticat prin Moldova parca; se vide pe la protopopiate, iar apoi am vazut si prin Real sau alre Hypermarketuri...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfanta Impartasanie din lingurite de unica folosinta... | alexmatei | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 25.02.2012 09:10:28 |
| Sfanta Impartasanie | stefan2010 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 15 | 30.06.2010 12:42:35 |
| Dovezi din primele secole -Sfanta Impartasanie reala | Ioana-Andreea | Biserici Protestante | 8 | 07.04.2010 21:13:08 |
| Sfanta Impartasanie | iloveyoupuiu | Intrebari utilizatori | 2 | 08.03.2010 18:34:37 |
|
|