![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din evlavie, inainte de post, batranii isi schimbau vasele de gatit, coborandu'le din pod pe cele curate, folosite in vreme de post. Din evlavie, uleiul de la candela nu se arunca la chiuveta, ci se pretuieste potrivit credintei fiecaruia. A manca cu gandul ca Maica Domnului face rugaciune, in acea vreme, ajuta mult pe cei evlaviosi si iubitori de Dumnezeu. Simtind astfel lucrurile, unii poate vor incepe sa manance si de post, ori macar sa nu se mai imbuibe. Daca tie nu iti este de folos, nu numi aceasta drept lucru nefolositor.
|
|||
|
|||
![]()
Totusi, inseamna ca vasele de ne-post ar fi necurate?
|
||||
|
||||
![]() Pacat este si cind gindim rau de cineva ,si cind privim pe cineva cu ura .Nu stiu daca-l putem considera pacat ,dar ca este nesanatos cu siguranta . Si daca este sa o luam crestineste atunci cind servim masa este bine sa o facem asa cum se cuvine ,stind cu toata familia la masa si rostind un Tatal Nostru inainte de masa si sa multumim Domnului dupa terminare .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns |
|
|||
|
|||
![]()
... inseamna a necinsti masa... Maica Domnului sta in genunchi si se roaga pentru noi si atunci cand mancam. Acum zi tu, iti faci rugaciunea dinaintea mesei in fata tv-ului sau pc-ului? Eu cred ca da, e pacat intrucat in acest mod nu suntem recunoscatori lui Dumnezeu pentru daruri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre roman 2010, este doar nesanatos ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si acasa cand suntem e mai bine sa spunem rugaciunea in gand decat cu voce tare daca ne rugam singuri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intelegem din asta ca si timpul mesei e timp de rugaciune. Si nu cred ca mai constientizam acest lucru daca mancam in fata televizorului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite cum tocmai s-a mai umflat "traditia" cu inca o "perla" Cica Maica Domnului stai in genunchi cind noi ne indesam cu mincare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar stii ce cred eu? Ca Maica Domnului sta in genunchi, de fapt, tot timpul, nu doar cand mancam, si se roaga pentru noi.
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca nu e pacat sa manici in fata tv sau a pc dar e f nesanatos ca nu realizezi cit manici si nici mestecatul nu e cum trebuie.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
BOR fata in fata cu ecumenism&globalizare | sofiaiuga | Biserica Ortodoxa Romana | 21 | 30.10.2012 23:32:47 |
Fata lui Dumnezeu | idealist | Din Vechiul Testament | 9 | 02.08.2010 17:10:04 |
Adevarata fata a U. E. | Laurentiu | Intamplari adevarate | 8 | 28.07.2008 22:58:44 |
|