Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 12:00:15
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Maturitatea insa, tine de constientizare, de trezie.A trece prin viata ca Voda prin loboda, nu inseamna ca ai ajuns la 50 de ani si esti matur.Este extrem de importanta starea de contientza,vigilenta si atentia cu care iti parcurgi drumul vietii.Este un proces spiritual.
Deci poti sa ai o varsta inaintata si sa nu fi matur si poti sa fii proaspat iesit din adolescenta si sa fi deja matur.
si nu e oare asta "taking it by force"? caci trebuie multa forta/ vointa sa fii cat mai mult timp in stare de trezvie. De fapt se cere sa fii "treaz" la ce?
Vechi 12.02.2011, 12:04:42
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
si nu e oare asta "taking it by force"? caci trebuie multa forta/ vointa sa fii cat mai mult timp in stare de trezvie. De fapt se cere sa fii "treaz" la ce?
La viata,draga mea.Nicidecum la izolarea de care vorbste Traditie si cu care eu nu sunt de acord.Aici in mijlocul junglei, crestem spiritual.Nu toti putem fi pustnici.Nu asa a randuit Dumnezeu lumea.Daca asta vroia, nu mai indemna la intemeierea familiei si la facerea de prunci.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 12:13:39
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
La viata,draga mea.Nicidecum la izolarea de care vorbste Traditie si cu care eu nu sunt de acord.Aici in mijlocul junglei, crestem spiritual.Nu toti putem fi pustnici.Nu asa a randuit Dumnezeu lumea.Daca asta vroia, nu mai indemna la intemeierea familiei si la facerea de prunci.
multumesc. gand la gand.
Vechi 12.02.2011, 12:21:05
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
Iar eu nu sunt neaparat de acord cu parerea ta..........poti creste spiritual atat aici in lume,cat MAI ALES in pustnicie.......pentru ca atunci cand te retragi din lume viata asta pamanteasca nu mai conteaza ...nu mai conteaza decat calea catre Cer...nu mai exista nici un interes lumesc...meschin.....egoist.......

Cat despre faptul ca Dumnezeu a indemnat omul la nasterea de prunci....hai sa te intreb ceva.Nu te intreb de Iisus,pt ca a fost Dumnezeu. Dar te intreb de Sfintii Apostoli: Au avut ei cumva copii...? NU Siau intemeiat ei cumva o familie lumeasca..? Nu. Si totusi: Oare,dupa conceptia ta......nu au facut ei voia lui Dumnezeu.......? Eu zic ca da...si inca cum.

Si inca ceva: nu toata lumea se simte pregatita sa dea nastere la prunci: Sa nu uitam ca orice om care vine in aceasta lume..este condamnat inevitabil aici, mai devreme sau mai tarziu la suferinta trupeasca (boli grave...chin inimaginabil......) ,durere si mai apoi moarte.

Nu oricine se simte pregatit sa faca pasul asta,de a aduce CONSTIENT pe lume o fiinta care sa sufere si mai apoi sa moara............unii aleg cale propriei jertfe si suiferinte,asemanator Mantuitorului,Apostolilor si celorlanti Sfinti........
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 11:51:26
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
-And from the days of John the Baptist until now the kingdom of heaven suffereth violence, and the violent take it by force (am dat traducerea în engleză pentru că cea românească e tendențios-moderată. Prin violență aici se înțelege extremismul, nu agresiunea) Matei 11, 12.
Nu știu, nu prea cred. Uite cum stă scris în Biblia românească de la anul 1688:

Mathei XI - 12 - „Iară den zilele lui Ioan Botezătoriul pînă acum, împărăția ceriurilor sileaște-să, și nevoitorii apucă pre ea.”

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 12:52:30
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Chipurile falsei maturități și ale falsei înțelepciuni sunt multe.

Oamenii fără preocupări duhovnicești confundă maturitatea cu abilitatea socială. Pentru ei, a fi matur înseamnă a te conforma unor tipare, a avea capacitatea de a crea și menține aparențe.

Dintre cei cu preocupări duhovnicești, mulți confundă moderația cu înțelepciunea. Sunt convinși că 'adevărul e undeva la mijloc', că 'extremele sunt rele' și alte erori logice.

În mod opus, evanghelia ne spune că mântuirea nu poate fi dobândită decât prin radicalism:

-And from the days of John the Baptist until now the kingdom of heaven suffereth violence, and the violent take it by force (am dat traducerea în engleză pentru că cea românească e tendențios-moderată. Prin violență aici se înțelege extremismul, nu agresiunea) Matei 11, 12.

-Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ține și pe celălalt îl va disprețui. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona Luca 16, 13.

- Așadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu Luca 14, 33.

Etc.

O viață moderată e de fapt o viață de apostazie. Echilibrul între Dumnezeu și lume e de fapt o acceptare a răului.
cate discutii si certuri extremiste ai avut pe baza religiei?cum te-ai simtit atunci?bine? adevarul nu cred ca consta in extremist... adevarul consta in echilibru... adevarul nu e subiectiv... e obiectiv impartial...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ideea asta e falsa sau de unde a aparut? victortiti89 Exorcismul 4 23.07.2011 22:36:45
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
filmele - o falsa mintuire mihu Generalitati 40 20.07.2009 12:46:48
falsa smerenie ioanhodean Pocainta 19 17.06.2008 17:26:51