Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2011, 12:34:01
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copii invata la scoala despre pacat, draci, iad, osanda vesnica …

--> http://saccsiv.wordpress.com/2011/02...danda-vesnica/

Părere personală: Niște scârbe... Nu merită să ne batem capul cu ei, e ca și când am vorbi cu o ușă. Ba mai mare șansă ai să-i poruncești ușii să se deschidă singură decât să vorbești cu asemenea „oameni”.
... si credeam ca Vadim Tudor cel mai si cel mai...m-am inselat
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 15:38:51
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copii invata la scoala despre pacat, draci, iad, osanda vesnica …

--> http://saccsiv.wordpress.com/2011/02...danda-vesnica/

Părere personală: Niște scârbe... Nu merită să ne batem capul cu ei, e ca și când am vorbi cu o ușă. Ba mai mare șansă ai să-i poruncești ușii să se deschidă singură decât să vorbești cu asemenea „oameni”.
Bine zis! Foarte bine zis!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 12:31:44
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Trist...
Unii elevi aud de Dumnezeu doar la scoala si si acolo o ora pe saptamana...
Las' ca or sa auda in clasa a XII- a la filosofie.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 13:06:53
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Mai multe detalii aici. Mi se pare o idee excelenta si o initiativa binevenita din partea acestei asociatii relativ tinere.
Ce-i prostia asta, dacă ar fi îndoctrinare, atunci protestanții și catolicii n-ar mai putea veni cu scutire la ora de religie. În unele locuri și ateii pot lipsi de la religie.

Oricum, îți amintesc că ești pe un forum ortodox!!!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 16:25:59
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Mai multe detalii aici. Mi se pare o idee excelenta si o initiativa binevenita din partea acestei asociatii relativ tinere.
1. De ce te deranjeaza educatia religioasa?
Si eu am sot ateu, dar totusi, cand a vazut ce interesat este fiul nostru de intrebari existentiale (despre Dumnezeu, ingeri, draci, rai, iad etc..) a zis ca daca baiatul vrea, il facem preot!

Nu dai dovada de o reala "deschidere" cand adopti aceasta atitudine.

2. Mult mai important: educatia publica ESTE INDOCTRINARE.

Din pacate nu am salvat diversele articole despre evolutia educatiei publice.
In momentul acesta nu-mi vin in minte decat articolele despre educatie despre situl lui Dennis Cuddy (sunt foarte amanuntite, despre evolutia educatiei americane, probabil multi useri nu ar avea rtabdare sa le citeasca).
Din acestea, postez:" [i]When Hillary Clinton became First Lady of the U.S. in 1993, she was in charge of a health care task force, about half the members of whom were connected with the Robert Wood Johnson (RWJ) Foundation. On the NBC "Today Show" (January 23, 1990), Dr. Michael Lewis of the New Jersey Robert Wood Johnson Medical School had claimed: "Lying is an important part of social life, and children who are unable to do it are children who may have developmental problems[/I]."
.. si altele asemenea.

Daca-mi vin in minte articole, voi da linkuri.

Poate merita deschis un thread despre sensul educatiei moderne.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 20:59:12
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,horatiu.miron

Citat:
interesanta idee.
daaar,de ce sa invete copiii numai teoria evolutionismului???sa invete ca omul este o mare maimuta?dar,chiar asa?sigur,cert,omul e din maimuta?nu maimuta,este din om?sau, ambii au aparut in aproximativ acelasi timp,fara nici un fel de radacina comuna???
io,zac,cum este predata teoria evolutiei asa sa fie predata si teoria creationismului.mult mai plauzibila mi se pare a doua teorie,are practica cat cuprinde,problema e sa cauti si sa intelegi.
Vechi 11.02.2011, 21:12:58
cristinadaciana
Guest

Implicit "Dovedeste!"

..dupa cum bine spune un coleg de-al nostru aici pe forum.
Hai sa nu mai criticam atata evolutionismul cand cu totii avem dovezi clare ca unele "fiinte umane" au atatea in comun cu..regnul animal :D . Nu de putine ori mi s-a intamplat sa cred ca daca numesc pe cineva "animal" jignesc animalul....
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 21:32:11
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
..dupa cum bine spune un coleg de-al nostru aici pe forum.
Hai sa nu mai criticam atata evolutionismul cand cu totii avem dovezi clare ca unele "fiinte umane" au atatea in comun cu..regnul animal :D . Nu de putine ori mi s-a intamplat sa cred ca daca numesc pe cineva "animal" jignesc animalul....
Cooool....Asta mi-aminteste o disputa cu un el....care ma tot tachina cu decojitul unei banane....Si i-am zis sa o dea cuiva sa o manance, la care ma intreaba "bine draga da vezi tu vreun cimpazeu pe aici? La care ii raspund retoric, cand te-ai privit ultima data in oglinda?"...Da, categoric unii oameni sunt fiare, dar chiar n-are rost sa-i comparam cu ele ca le-am jigni....De acord!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 21:30:42
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Presupun ca aceasta asociatie reduce crestinismul la o suma de norme morale, ce ar ingradi libertatea omului.

Dar poruncile lui Dumnezeu nu-s simple norme etice, ci cuvintele vietii vesnice. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață, spune Hristos. Copiilor, la ora de religie, li se fac cunoscute aceste cuvinte ale vietii vesnice. Ei, dupa cum au dreptul la viata bilologica, au dreptul si la viata cea adevarata, in Hristos.

Copiii inteleg la ora de religie ca pacatul nu-i o simpla incalcare a unui principiu moral, ci reprezinta o indepartare de la viata cea adevarata, vesnica, pentru care omul a fost creat.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 22:02:29
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Copiii inteleg la ora de religie ca pacatul nu-i o simpla incalcare a unui principiu moral, ci reprezinta o indepartare de la viata cea adevarata, vesnica, pentru care omul a fost creat.
Nimeni nu doreste sa ingradeasca acccesul copiilor la orele de religie, problema apare in momentul in care religia se preda in scolile de stat. Statul trebuie sa fie neutru din punct de vedere religios, din motive obiective.

Dreptul fiecaruia de a se inchina cui si la ce doreste e un drept fundamental, inalterabil.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42