![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Adica face din tantar armasar! Probabil ca pe vremea comunistilor in acele calendare care le primeam la inceput de an aparea ziua de Luni ca fiid prima. Dar niciodata biserica nu se va aduna la slujba principala din saptamana decat duminica!
Adevarat ai zis catalin ca biserica catolica s-a rupt de cea adevarata! Eu am dat si o de finitie din Nt pe tema asta : Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19) Marile greseli ale adventustului e ca nu observa ca : -Legea veche e umbra noi legi! De aceea sabatul nu este pomenit in Nt dimpotriva ni se spune ca tocmai pentru ca sabatul a fost dat pentru oameni Iisus il dezleaga ca sa nu mai fie pentru noi o povara! -ziua sabatului a fost inlocuita cu o alta zi(evrei cap 4). Aceasta alta zi s-a pastrat prin traditie si este duminica! Se vede ca primii crestini se intalneau mereu duminica. Duminica apare in nt de foarte multe ori. -daca crestinii ar fi renuntat la sabat acest lucru nu s-ar fi facut fara ecouri! Chiar dansul spune ca bisericile actuale nu pot sa-si schimbe ziua de inchinare! -Daca crestinii au trecut la paganism dupa nici 100 de ani inseamna ca aceasta institutie nu a fost de la Dumnezeu !(apropo vezi ai grija de sarcasmul tau ca biserica ortodoxa nu poate fi mai mult de 2000 de ani si tu pui 2500!) ................. Paralelismul dintre prontestanti si farisei se vede si aici: daca incalci sabatul (evreii din vechime puneau n legi si sabatul devenea o povara si puneau n legi ca nu cumva sa calce aceasta porunca!) nu respecti legea! Chiar daca asa cum am mai zis cand pentru unul e duminica pentru altu e sambata! Dar Dumnezeu e un judecator care nu tine cont de acest lucru ...Hai sa fim seriosi. Last edited by bairstow; 25.01.2011 at 10:20:15. |
|
|||
|
|||
![]()
... decât de 53 de ori!
Citat:
Unde anume scrie că a fost "înlocuită"? Scrie tot "acolo" că această altă zi e duminica, nu-i așa? Sunteți sigur că nu se întâlneau și în alte zile? Ce înseamnă "de foarte multe ori"? Aveți curajul să faceți o comparație față de sâmbăta? Citat:
Păi să fim serioși, adică Dumnezeu sfințește și binecuvântează sâmbăta, iar noi ne permitem să sfințim și să binecuvântăm o altă zi! Iar apoi ne și aștepăm ca Dumnezeu să nu țină cont de acest lucru! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"As it is the law of nature, that, in general, a due proportion of time be set apart for the worship of God; so, in His Word, by a positive, moral, and perpetual commandment binding all men in all ages, He has particularly appointed one day in seven, for a Sabbath, to be kept holy unto him: which, from the beginning of the world to the resurrection of Christ, was the last day of the week: and, from the resurrection of Christ, was changed into the first day of the week,which, in Scripture, is called the Lord's Day,and is to be continued to the end of the world, as the Christian Sabbath". Avand in vedere aceste aspecte,cred ca ar fi corect ca discutiile sa fie purtate in contextul confesional ale celor care participa si nu la gramada.PS:nu am nici o problema cu cei care au alte abordari/opinii/interpretari, intrucat, tot in aceea Confesiune de Credinta, exista un capitol drag mie care se numeste ,,Libertatea crestina si libertatea constiintei".Incerc sa-l respect pe cat posibil pentru ca am simtit mereu ca defineste foarte bine ceea ce cred si in plus Cel de Sus ne va arata fiecaruia, la momentul hotarit, daca ceea ce am crezut a fost bine sau rau. Va multumesc pentru amabilitate Last edited by Scotsman; 25.01.2011 at 11:37:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă întrebați pe mine. Tot ce pot să vă spun, e că eu am observat. Eram ortodox, acum sunt adventist.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu schimba nimic ziua de lucru,nici slujba nici nimic.Vrea doar sa arate ca prima zi e duminica,ziua Invierii Mantuitorului Hristos si ziua odihnei,sarbatorii dumnezeesti.Slujba ramane duminica iar lucrul incepe luni.Numai bine
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce atata neliniste ! uitati-va pe calendarele Bisericii Sarbe,,,,din totdeauna a fost Duminica prima zi a saptamanii! Numai in calendarele BOR Duminica a fost ultima!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Abia dupa ce crestinismul a fost declarat religie licita, au fost luate o serie de masuri generale legate de organizarea bisericeasca, precum stabilirea datei Sfintelor Pasti, declararea duminicii ca zi nelucratoare etc. In ceea ce ne priveste, nu cred ca trebuie sa ne alarmam. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() De subliniat foarte atent ca pana la Constantin, crestinii erau ucisi si tot se adunau Duminica! Persecutiile au avut rostul lor benefic pentru Biserica (doar un crestin autentic va intelege aceasta ![]() As intreba, fiidca se tot vorbeste de odihna si munca, in perspectiva crestina oare acesti termeni nu au suferit "oarece" schimbari de inteles? Oare este mai bine pentru mantuire sa intelegem prin odihna "pasivitate (lene) duhovniceasca? Daca nu, cum se odihneste un crestin in ziua de odihna, ca sa nu greseasca fata de invatatura Domnului? Eu as raspunde ca trebuie sa se odihneasca exact asa cum s-a odihnit si Mantuitorul nostru? Pace voua, si sambata si duminica! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|