Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2011, 09:09:13
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Adica face din tantar armasar! Probabil ca pe vremea comunistilor in acele calendare care le primeam la inceput de an aparea ziua de Luni ca fiid prima. Dar niciodata biserica nu se va aduna la slujba principala din saptamana decat duminica!
Adevarat ai zis catalin ca biserica catolica s-a rupt de cea adevarata! Eu am dat si o de finitie din Nt pe tema asta : Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19)
Marile greseli ale adventustului e ca nu observa ca : -Legea veche e umbra noi legi! De aceea sabatul nu este pomenit in Nt dimpotriva ni se spune ca tocmai pentru ca sabatul a fost dat pentru oameni Iisus il dezleaga ca sa nu mai fie pentru noi o povara!
-ziua sabatului a fost inlocuita cu o alta zi(evrei cap 4). Aceasta alta zi s-a pastrat prin traditie si este duminica! Se vede ca primii crestini se intalneau mereu duminica. Duminica apare in nt de foarte multe ori.
-daca crestinii ar fi renuntat la sabat acest lucru nu s-ar fi facut fara ecouri! Chiar dansul spune ca bisericile actuale nu pot sa-si schimbe ziua de inchinare!
-Daca crestinii au trecut la paganism dupa nici 100 de ani inseamna ca aceasta institutie nu a fost de la Dumnezeu !(apropo vezi ai grija de sarcasmul tau ca biserica ortodoxa nu poate fi mai mult de 2000 de ani si tu pui 2500!)
.................
Paralelismul dintre prontestanti si farisei se vede si aici: daca incalci sabatul (evreii din vechime puneau n legi si sabatul devenea o povara si puneau n legi ca nu cumva sa calce aceasta porunca!) nu respecti legea! Chiar daca asa cum am mai zis cand pentru unul e duminica pentru altu e sambata! Dar Dumnezeu e un judecator care nu tine cont de acest lucru ...Hai sa fim seriosi.

Last edited by bairstow; 25.01.2011 at 10:20:15.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 11:08:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
sabatul nu este pomenit in Nt
... decât de 53 de ori!

Citat:
dimpotriva ni se spune ca tocmai pentru ca sabatul a fost dat pentru oameni Iisus il dezleaga ca sa nu mai fie pentru noi o povara!
Domnule, vezi că încurci versetele, capitolele, și chiar cărțile.

Citat:
ziua sabatului a fost inlocuita cu o alta zi(evrei cap 4).
Unde anume scrie că a fost "înlocuită"?

Citat:
Aceasta alta zi s-a pastrat prin traditie si este duminica!
Scrie tot "acolo" că această altă zi e duminica, nu-i așa?

Citat:
Se vede ca primii crestini se intalneau mereu duminica.
Sunteți sigur că nu se întâlneau și în alte zile?

Citat:
Duminica apare in nt de foarte multe ori.
Ce înseamnă "de foarte multe ori"? Aveți curajul să faceți o comparație față de sâmbăta?

Citat:
apropo vezi ai grija de sarcasmul tau ca biserica ortodoxa nu poate fi mai mult de 2000 de ani si tu pui 2500!
Apropo, vezi că acea gafă nu-mi aparține mie, ci unei personalități ortodoxe.

Citat:
Chiar daca asa cum am mai zis cand pentru unul e duminica pentru altu e sambata! Dar Dumnezeu e un judecator care nu tine cont de acest lucru ...Hai sa fim seriosi.
Păi să fim serioși, adică Dumnezeu sfințește și binecuvântează sâmbăta, iar noi ne permitem să sfințim și să binecuvântăm o altă zi! Iar apoi ne și aștepăm ca Dumnezeu să nu țină cont de acest lucru!
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 11:17:40
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Paralelismul dintre protestanti si farisei se vede si aici: daca incalci sabatul (evreii din vechime puneau n legi si sabatul devenea o povara si puneau n legi ca nu cumva sa calce aceasta porunca!) nu respecti legea!
O simpla precizare, fiind vorba de protestanti la modul general. In cazul meu,conform Westminster Confession of Faith, capitolul XXI ,,Of Religious Worship, and the Sabbath Day" se spune:

"As it is the law of nature, that, in general, a due proportion of time be set apart for the worship of God; so, in His Word, by a positive, moral, and perpetual commandment binding all men in all ages, He has particularly appointed one day in seven, for a Sabbath, to be kept holy unto him: which, from the beginning of the world to the resurrection of Christ, was the last day of the week: and, from the resurrection of Christ, was changed into the first day of the week,which, in Scripture, is called the Lord's Day,and is to be continued to the end of the world, as the Christian Sabbath".

Avand in vedere aceste aspecte,cred ca ar fi corect ca discutiile sa fie purtate in contextul confesional ale celor care participa si nu la gramada.PS:nu am nici o problema cu cei care au alte abordari/opinii/interpretari, intrucat, tot in aceea Confesiune de Credinta, exista un capitol drag mie care se numeste ,,Libertatea crestina si libertatea constiintei".Incerc sa-l respect pe cat posibil pentru ca am simtit mereu ca defineste foarte bine ceea ce cred si in plus Cel de Sus ne va arata fiecaruia, la momentul hotarit, daca ceea ce am crezut a fost bine sau rau.

Va multumesc pentru amabilitate

Last edited by Scotsman; 25.01.2011 at 11:37:23.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 09:02:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de genescuada Vezi mesajul
...si pana acum nu a observat nimeni ? sau de ce acum ?
Nu mă întrebați pe mine. Tot ce pot să vă spun, e că eu am observat. Eram ortodox, acum sunt adventist.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 20:48:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
in calendarul ortodox am observat cred ca cu totii ca prima zi din saptamana este duminica. si au fost discutii ca sa se modifice aceasta, adica prima zi din saptamana sa fie duminica... adica sa lucrez duminica? nu stiu eu am crescut cu ideea ca duminca este zi Sfanta si nu as putea lucra niciodata duminca. sau duminica ramane ziua sfanta, doar ca in loc de numarul 7 capata numarul 1? si de ce modificarile astea? doar ca sa ne americanizam ?? ca din cate stiu la ei tot asa duminica e prima zi ... asa se vrea peste tot, in europa, in lume sau doar in romania? eu una sincer nu sunt deloc de accord :D !!! da na ... cine sunt eu si cine ma baga pe mine in seama :P
http://www.basilica.ro/ro/stiri/bidu...2011_7309.html
Vechi 30.12.2010, 21:08:16
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Nu schimba nimic ziua de lucru,nici slujba nici nimic.Vrea doar sa arate ca prima zi e duminica,ziua Invierii Mantuitorului Hristos si ziua odihnei,sarbatorii dumnezeesti.Slujba ramane duminica iar lucrul incepe luni.Numai bine
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 09:28:21
slavoliub59 slavoliub59 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.11.2008
Implicit doamne ajuta

Ce atata neliniste ! uitati-va pe calendarele Bisericii Sarbe,,,,din totdeauna a fost Duminica prima zi a saptamanii! Numai in calendarele BOR Duminica a fost ultima!
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 09:32:43
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
au fost discutii ca sa se modifice aceasta, adica prima zi din saptamana sa fie duminica... adica sa lucrez duminica? nu stiu eu am crescut cu ideea ca duminca este zi Sfanta si nu as putea lucra niciodata duminca.
Pana in secolul al IV-lea, in vremea imparatului Constantin cel Mare, duminica a fost o zi lucratoare. Nu putem spune insa ca era o zi ca oricare alta deoarece crestinii in aceasta zi se adunau pentru "frangerea painii", ceea ce noi numim astazi, Sfanta Liturghie.

Abia dupa ce crestinismul a fost declarat religie licita, au fost luate o serie de masuri generale legate de organizarea bisericeasca, precum stabilirea datei Sfintelor Pasti, declararea duminicii ca zi nelucratoare etc.

In ceea ce ne priveste, nu cred ca trebuie sa ne alarmam.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 11:44:29
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Pana in secolul al IV-lea, in vremea imparatului Constantin cel Mare, duminica a fost o zi lucratoare. Nu putem spune insa ca era o zi ca oricare alta deoarece crestinii in aceasta zi se adunau pentru "frangerea painii", ceea ce noi numim astazi, Sfanta Liturghie.

Abia dupa ce crestinismul a fost declarat religie licita, au fost luate o serie de masuri generale legate de organizarea bisericeasca, precum stabilirea datei Sfintelor Pasti, declararea duminicii ca zi nelucratoare etc.

In ceea ce ne priveste, nu cred ca trebuie sa ne alarmam.

De subliniat foarte atent ca pana la Constantin, crestinii erau ucisi si tot se adunau Duminica! Persecutiile au avut rostul lor benefic pentru Biserica (doar un crestin autentic va intelege aceasta ), iar Sfantul Constantin reprezinta trecerea de la o etapa la alta in cresterea Bisericii. Nu trebuie sa calculam folosind acelasi sablon cand vorbim despre organizarea Biserici ante si post Constantin, cum bine spunea si Marius. Si iata ca-l mai copiez o data, cu adaugiri: nu trebuie sa ne alarmam, ca nu s-a schimbat nimic; adevarul Ortodoxiei este la fel de curat iar murdaria "proorocitei doamna Albu" la fel de murdara!

As intreba, fiidca se tot vorbeste de odihna si munca, in perspectiva crestina oare acesti termeni nu au suferit "oarece" schimbari de inteles? Oare este mai bine pentru mantuire sa intelegem prin odihna "pasivitate (lene) duhovniceasca? Daca nu, cum se odihneste un crestin in ziua de odihna, ca sa nu greseasca fata de invatatura Domnului? Eu as raspunde ca trebuie sa se odihneasca exact asa cum s-a odihnit si Mantuitorul nostru?

Pace voua, si sambata si duminica!
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 14:58:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
adevarul Ortodoxiei este la fel de curat iar murdaria "proorocitei doamna Albu" la fel de murdara!
Părinte, prin fraza de mai sus n-ați reușit decât să vă mânjiți patrafirul (ce de altfel cu demnitate-l purtați) cu "murdăria doamnei Albu". Anyway, adevărul Scripturii rămâne același : duminica e prima zi a săptămânii, iar sâmbăta a șaptea (zi binecuvântată și sfințită de Dumnezeu).

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
As intreba, fiidca se tot vorbeste de odihna si munca, in perspectiva crestina oare acesti termeni nu au suferit "oarece" schimbari de inteles? Oare este mai bine pentru mantuire sa intelegem prin odihna "pasivitate (lene) duhovniceasca? Daca nu, cum se odihneste un crestin in ziua de odihna, ca sa nu greseasca fata de invatatura Domnului? Eu as raspunde ca trebuie sa se odihneasca exact asa cum s-a odihnit si Mantuitorul nostru?
Foarte mare dreptate aveți aici. Subscriu întrutotul. Doamne ajută!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11