Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2010, 16:00:29
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Vladut, ar fi mai bine pentru toti daca te-ai stapani putin. macar un pic. multumesc!
Oricum eram calm așa că stai liniștit.
Păcat că ți-ai pierdut credința...sincer...chiar îmi pare rău...cred că ai putea fi un om foarte bun. Fie ca Domnul să-ți lumineze mintea și să te întoarcă la credință. Încearcă să te rogi din nou dar cu credință și nu cu îndoială. Un an nou fericit!
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 16:11:07
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
.cred că ai putea fi un om foarte bun.
Sigur ESTE un om foarte bun!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 27.12.2010, 16:44:44
Hermiod Hermiod is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

De ce prefera sectele? Simplu. traim intr-o tara saraca, cu din ce in ce mai multi oameni frustrati, bolnavi, tristi. Sa zicem ca nu ai frecventat Biserica si la un momnet dat, impins de o problema.., cauti alinare in Biserica. Ai vazut in filme...si te astepti sa fii primit cu bucurie si te astepti ca oamenii sa te asculte, sa te ajute.., etc. Pasesti sfios in Biserica.... Daca nu esti destul de tare si cu mintea deschisa..., faci stanga imprejur cat se poate de repede. Preotul s-ar putea sa nu aiba timp sa iti asculte durerea, vreo babuta te cearta ca ai facut un pas gresit sau eti masurat rapid din cap pana-n picioare de vreo tanara evlavioasa.., care.., evident se fereste din calea ta. iti spui, Hai ca vin si Duminica, la slujba. Stai tacut intr-un colt. La sfarsit constati ca esti la fel cum ai venit. Nu aiinteles mare lucru, dar parca ai fi vrut sa comunici...cu alti semeni si...nimic.
NU este cazul meu, dar am fost o sg data la adventisti si am vazut cum se comporta unii cu altii. Crestinii nostrii sunt extrem de reci! Uneori formeaza "bisericute", dar incea mai mare parte, nu sunt sociabili, comunicativi.., decat cu persoanele f cunoscute.
Din cauza asta multi sunt atrasi de secte.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 18:15:52
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Mai vad unii oameni care spun ca cica s-au ''pocait'', deci au lasat Ortodoxia , parandu le ceva invechit ,si convertindu-se la tot felul de secte aparute ca ciupercile dupa ploaie :)),si abia acuma au cunoscut ''adevarata credinta'' , de parca A te pocai inseamna sa te convertesti la vreo secta , neputand sa te pocaiesti si in Biserica Ortodoxa.In ultima vreme conceptia a te pocai e = cu convertirea la o secta neo protestanta, din pacate.Pai de ce sa ti lasi credinta cu care te ai nascut in favoarea unei secte,doar pentru ca ei au niste pastori buni de gura care te duc cu zaharelul?

Ei nu au altceva Biblia , si inca si aia diferita de a noastra ,care o ''toaca '' si ce scrie acolo e sfant pt ei,nu zic dar noi avem si Sfanta Traditie si scrierile Sf. Parinti si noi respectam ce scrie in Biblie , dar nu asa cum o fac ei.Am dreptate?
Inteleg uimirea ta! Dar daca ai vedea ce este in aceste suflete ratacitoare , fara Dumnezeu, fara nici o credinta, fara speranta, fara sa cunoasca nici cele mai elementare notiuni despre crestinism in ciuda faptului ca poate, candva, in copilarie ei au fost botezati , nu te-ai mirara ca sunt atat de creduli si accepta orice surogat drept hrana sufleteasca. Si nici macar nu sunt persoane infantile sau retardate( multi sunt persoane cu studii superioare) ci sunt doar total in afara cunostintelor religioase. Pentru aceste suflete 'convertirea' inseamna , de fapt, intoarcerea cu fata spre Dumnezeu. Din nenorocire aceasta ' convertire" se face de obicei in urma unor 'evanghelizari' a insistentelor unor 'oameni de bine' pe langa niste suflete indurerate,incrancenate, debusolate, fara speranta si fara nici o preocupare spirituala.Nu este de mirare ca , bietii, cred orbeste in acesti 'parinti' care, in aparenta,sunt cei mai buni si iubitori oameni.Foarte greu realizezi ca ceva este in neregula.Sunt niste 'ingeri de lumina" foarte puternici si dominatori.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 18:43:40
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Inteleg uimirea ta! Dar daca ai vedea ce este in aceste suflete ratacitoare , fara Dumnezeu, fara nici o credinta, fara speranta, fara sa cunoasca nici cele mai elementare notiuni despre crestinism in ciuda faptului ca poate, candva, in copilarie ei au fost botezati , nu te-ai mirara ca sunt atat de creduli si accepta orice surogat drept hrana sufleteasca. Si nici macar nu sunt persoane infantile sau retardate( multi sunt persoane cu studii superioare) ci sunt doar total in afara cunostintelor religioase. Pentru aceste suflete 'convertirea' inseamna , de fapt, intoarcerea cu fata spre Dumnezeu. Din nenorocire aceasta ' convertire" se face de obicei in urma unor 'evanghelizari' a insistentelor unor 'oameni de bine' pe langa niste suflete indurerate,incrancenate, debusolate, fara speranta si fara nici o preocupare spirituala.Nu este de mirare ca , bietii, cred orbeste in acesti 'parinti' care, in aparenta,sunt cei mai buni si iubitori oameni.Foarte greu realizezi ca ceva este in neregula.Sunt niste 'ingeri de lumina" foarte puternici si dominatori.
Nu trebuie sa ne mire cu nimic lumea NP sau P...este o lume amagita, si ar recunoaste si ei acest lucru, dar nu-i lasa mandria si orgoliul...
Cine citeste Biblia , stie ca in vremurile de pe urma se vor ridica invatatori mincinosi..."11. Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți.
12. Iar din pricina înmulțirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
13. Dar cel ce va răbda până sfârșit, acela se va mântui. ..." Matei cap. 24...
Asa ca pe mine , cel putin, nu ma mira. Nu sunt de la Dumnezeu si acest lucru s-a vazut de-a lungul istoriei lor...sau faramitat, si inca se faramiteaza...A se vedea cazut lui Iosif Ton din cultul baptist si acuzatiile si ruptura care a produs-=o in sanul cultului...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 18:59:36
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
...A se vedea cazut lui Iosif Ton din cultul baptist si acuzatiile si ruptura care a produs-=o in sanul cultului...
Nu mai stiu nimic despre ei, desi Iosif Ton era un 'greu' intre NP. si mi-a marcat profund existenta si... intr-un fel el m-a impins spre ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 19:57:22
Senior Member

Implicit Interesant!

Mă gândesc că vă referiți la faptul că am spus că multor biserici li se potrivește descrierea făcută de Domnul Isus Bisericii din Sardes:
”Știu faptele tale că îți merge numele că trăiești, dar ești mort. … Totuși ai în Sardes câteva nume care nu și-au pătat hainele” (Apocalipsa 3: 1-4).
Nu sunt singurul care plânge că în bisericile noastre a intrat păcatul și corupția, pe care mulți o numesc cu termenul ”elegant” de ”lumificare” , sau ”a intrat lumea în biserică.”
Accentul pe care îl pun eu acum este că păcatele noastre ne duc înapoi sub stăpânirea celui rău, conform textului din Romani 6:16, ilustrat dramatic în Faptele Apostolilor 5:3.
Știu că această învățătură deranjează și supără. Dar stăpânirea demonică a credincioșilor datorită întoarcerii la viața de păcat este o învățătură pe care o dau mulți teologi baptiști din toată lumea. În orice caz, ea nu poate fi considerată o erezie care să scoată pe cineva în afara mișcării baptiste.
Oare este o ”atitudine nepotrivită față de viața spirituală a bisericilor baptiste din România” dacă dau un sunet de alarmă ca bisericile să se întoarcă prin pocăintă la dragostea dintâi?

(Iosif Ton catre Comunitatea Baptista)
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 18:56:12
Senior Member

Implicit

"Pai de ce sa-ti lasi credinta cu care te-ai nascut in favoarea unei secte?"

Ei n-au ce lasa pentru ca niciodata n-au avut o traire autentic crestina si nici habar n-au avut de Dumnezeu si de Biserica. Au trait fie in faradelegi si uraciuni, betii si curvii,etc.fie in familii de sectari unde li s-au spalat creerele de mici si nu cunosc altceva.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 21:25:31
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Mai vad unii oameni care spun ca cica s-au ''pocait'', deci au lasat Ortodoxia , parandu le ceva invechit ,si convertindu-se la tot felul de secte aparute ca ciupercile dupa ploaie :)),si abia acuma au cunoscut ''adevarata credinta'' , de parca A te pocai inseamna sa te convertesti la vreo secta , neputand sa te pocaiesti si in Biserica Ortodoxa.In ultima vreme conceptia a te pocai e = cu convertirea la o secta neo protestanta, din pacate.Pai de ce sa ti lasi credinta cu care te ai nascut in favoarea unei secte,doar pentru ca ei au niste pastori buni de gura care te duc cu zaharelul?

Ei nu au altceva Biblia , si inca si aia diferita de a noastra ,care o ''toaca '' si ce scrie acolo e sfant pt ei,nu zic dar noi avem si Sfanta Traditie si scrierile Sf. Parinti si noi respectam ce scrie in Biblie , dar nu asa cum o fac ei.Am dreptate?

Domnul Iisus a spus "Pocaitiva si credeti in mine " Eu sunt convinsa ca nu religia ne mintuieste ci credinta noastrata si iubirea fata de Dumnezeu . Doamne Ajuta!
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 21:29:41
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Domnul Iisus a spus "Pocaitiva si credeti in mine " Eu sunt convinsa ca nu religia ne mintuieste ci credinta noastrata si iubirea fata de Dumnezeu . Doamne Ajuta!
Dar pt a ajunge la credinta trebuie sa ai o calauza.
Daca calauza e oarba, nici credinta nu poate fi buna.

Iisus, draga mea, a spus multe...nu numai sa credem in El, ci si sa facem voia Lui: Matei 7, 21
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09