![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Așadar să ne curățăm de ale noastre cele rele și să-i lăsăm pe alții să-și vadă ei singuri păcatele. Nu știm noi ce fapte are plăcute lui Dumnezeu are fratele Andrei. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ai dreptate, Dorina, obisnuim sa lovim si nu stim cat de placut este acel om in fata lui Dumnezeu.Totusi, indraznesc sa dau un sfat- in cele Sfinte sa ne ferim sa lovim- daca nu le intelegem, sa cerem ajutorul unui preot.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Stapine hristoase Dumnezeule Cel ce cu patimile Tale ai vindecat patimile noastre si cu ranile Tale ai tamaduit ranile noastre ,daruieste-ne lacrami de umilinta noua celor ce mult ti-am gresit ! Imprumuta trupurilor noastre din mireasma trupului Tau celui de viata facator si indulceste sufletele noastre cu cinstit singele Tau , de amaraciunea cu care ne-a adapat potrivnicul . Inalta catre Tine mintea noastra cea tirita in jos si ne ridica din prapastia pieirii. Ca nu avem pocainta ,nu avem umilinta ,nu avem lacrami de mingiere , care intorc pe fii la mostenirea lor . Intunecati sintem la minte de patimile lumesti ,nu putem cauta spre Tine la durere , nici nu ne putem inferbinta cu lacramile dragostei celei catre Tine .Dar , Stapine Doamne Isuse Hristoase , Visteria bunatatilor ,daruieste-ne pocainta desavirsita si inoieste iarasi in noi intiparirea chipului Tau !Desi noi te-am parasit ,Tu insa nu ne parasi !Iesi de ne cauta de ne intoarce iarasi la Pasunea Ta ,numarindu-ne iarasi cu oile cele alese ale turmei Tale !Hraneste-ne si pe noi impreuna cu dinsele cu verdeata Dumnezeestilor Tale Taine , pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maicii si ale tuturor Sfintilor Tai in veci Amin! Doamne Ajuta ! tuturor ca Sfintele Sarbatori sa le petrecem cu sanatate si bucurie Duhovniceasca .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns |
|
|
|||
|
|||
|
Mai frate Andrei pai vezi ca se zice la Sfanta Liturghie crestin ortodoxa (care e veche de aprox 1700 de ani):
"Pe preasfânta, curata, preabinecuvântata, mãrita, Stãpâna noastrã, de Dumnezeu Nãscãtoarea si pururea Fecioara Maria, cu toti sfintii sã o pomenim". (normal aci ne gandim mai intai la pururea fecioria Maicii Domnului fata de pacat,care e o feciorie de numai Maica Domnului o are dintre oamenii firesti,ca e fara pacat .Cealalta feciorie au avut mai multe fecioare.) Scrie si Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica acum vreo 1300 de ani: "După cum atunci când a fost zămislit Cuvântul a păstrat fecioară pe aceea care a zămislit, tot astfel si atunci când a fost născut a păzit nevătămată fecioria ei, trecând numai prin ea si păstrând-o încuiată."
|
||||
|
||||
|
Am luat act de toate postarile. Nadajduiesc ca ne vom bucura unii de altii. In cazul in care voi crede ca s-a trecut dincolo de bunul simt, voi lua masuri.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciune pentru elevi si pentru profesori | spre_rasarit | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 5 | 07.07.2012 03:50:19 |
| Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. | dorinastoica14 | Rugaciuni | 186 | 29.09.2010 23:45:09 |
|
|